جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای تقدیسی

محمد اسحاق افکاری، مرضیه لطیفی، محمد حسین تقدیسی، کمال اعظم، فاطمه استبصاری،
دوره 7، شماره 1 - ( 2-1392 )
چکیده

زمینه و هدف : خشونت علیه زنان در تمام دنیا به عنوان پدیده‌ای شناخته شده است و سابقه‌ای به قدمت تاریخ خانواده دارد. هدف از این پژوهش تعیین میزان شاخص‌های توانمندی در زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) گرگان در پیشگیری از خشونت می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته آگاهی و نگرش که روایی و پایایی آن با روش آلفا کرونباخ(81/0) و آزمون مجدد ضریب همبستگی 88/0 سنجیده شده و پرسشنامه‌های استاندارد عزت نفس روزنبرگ و خودکارآمدی عمومی می‌باشد. تعداد 91 نفر از زنان همسردار تحت پوشش کمیته امداد شهر گرگان با حداقل یک فرزند، در مطالعه شرکت کردند. اطلاعات با استفاده از نسخه 16 نرم افزار آماری spss و آزمونهای توصیفی و استنباطی(کااسکوئر) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

یافته‌ها : میانگین و انحراف معیار نمرات متغیرهای آگاهی، نگرش، عزت نفس و خودکارآمدی زنان به ترتیب برابر با 49/2 ± 5/6 و 22/2 ± 16/4 و 92/1 ± 25/5 و 67/1 ± 26/5 بود. میانگین نمره هر 4 سازه در مورد خشونت، متوسط و ضعیف بود و زنان بر مهارت‌های کنترل خشم و خشونت آگاهی نداشتند.

نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های بدست آمده بنظر می‌رسد، زنان باید خود را علیه خشونت توانمند کنند و برای این مهم نیاز به انجام مداخله آموزشی جهت ارتقاء آگاهی و نگرش و عزت نفس و خودکارآمدی در این گروه از زنان برای افزایش میزان توانمندی آنان لازم به نظر می‌رسد.


مریم متاجی امیررود ، محمد حسین تقدیسی، محمودرضا گوهری، فرزاد شیدفر،
دوره 8، شماره 6 - ( 12-1393 )
چکیده

زمینه و هدف: شناخت عوامل پیش بینی کننده‌ی رفتارهای غذایی مرتبط با چاقی به ویژه در زنان که نقش کلیدی در سبد غذایی خانواده دارند، در پیشگیری از چاقی اهمیت زیادی دارد. هدف از این پژوهش تعیین نقش نگرش غذایی در رفتارهای غذایی مرتبط با چاقی در زنان دارای اضافه وزن و چاقی شهر ارومیه می‌باشد.

روش بررسی: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر بر روی تعداد 100 زن تحت پوشش مراکز بهداشتی شهید نیکخواه و شماره 13 شهر ارومیه انجام شد. نمونه‌گیری به روش در دسترس و با انتخاب زنان دارای BMI بزرگتر یا مساوی (kg/m2 ) ا25 انجام  شد. پس از کسب رضایت آگاهانه، پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک، نگرش و چک لیست رفتار غذایی تکمیل گردی د. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 و با آزمونهای توصیفی و استنباطی(کای دو، تحلیل واریانس و رگرسیون ) در سطح معنی داری 0/05 انجام گرفت. 

یافته‌ها: رابطه‌ی معنادار میان نگرش غذایی و گروههای ضعیف، متوسط و خوب رفتار غذایی زنان تایید شد(003/ 0 =p ). تحلیل رگرسیون بیانگر ارتباط معنی دار و مثبت بین نمره‌ی رفتار و نگرش غذایی( 0/285=p= 0/004، r) بود. همچنین پیش بینی پراکندگی مشاهده شده در رفتارهای غذایی، علاوه بر نگرش غذایی، توسط سن، شاخصهای تن سنجی و عوامل دموگرافیک نیز تایید گردید.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه، نقش پیش بینی کننده‌ی نگرش غذایی را بر رفتارهای غذایی مرتبط با چاقی تایید نمود. لذا توصیه می‌شود در ارتقای رفتارهای غذایی سالم، اصلاح نگرشهای غذایی نیز مورد تاکید قرار گیرد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb