مجید مصاحبی محمدی، سعید کاویانی، مسعود سلیمانی، عباس حاجی فتحعلی، زهرا ذنوبی، سعید آبرون، غلامرضا خمیسی پور، مینا صوفی زمرد،
دوره 5، شماره 5 - ( 12-1390 )
زمینه و هدف: سلولهای بنیادی جنینی از طریق دو ویژگی منحصر به فرد شناخته میشوند. اولاً، این سلولها میتوانند به صورت جمعیت خالص از سلولهای تمایز نیافته تکثیر و نگهداری شوند، که این ویژگی به عنوان خاصیت خود نوسازی شناخته میشود. ثانیاً، این سلولها قادر هستند که تمام انواع سلولهای بدن را ایجاد کنند. در مطالعه حاضر، تمایز سلولهای بنیادی جنینی به رده لنفوئیدی در شرایط فاقد لایه تغذیه کننده به کمک IL-7 و FLT-3 Ligand انجام گرفت.
روش بررسی: سلولهای جنینی موشی تکثیر شده بر روی از لایه پشتیبان جدا گردید و بعد از تشکیل اجسام شبه جنینی با استفاده از فاکتورهای رشد لیگاند FLT-3، اینترلوکین-7 تمایز انجام گرفت. در روز 7 و 14 به منظور نشان دادن تمایز به رده لنفوئیدی بیان مارکرهای CD25، CD19 و CD3 با استفاده از تکنیک RT-PCR مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: بررسیهای انجام گرفته با استفاده از تکنیکRT-PCR نشان داد که بعد از 14 روز تمایز به رده لنفوئیدی با استفاده از فاکتورهای رشد یاد شده بیان مارکرهای CD25 وCD19 مشاهده گردید.
نتیجهگیری: در تمامی مطالعات گذشته، تمایز سلولهای بنیادی جنینی به رده لنفوئیدی با استفاده از سلولهای تغذیه کنندهOP9 انجام گرفته است. در مطالعه حاضر، تمایز سلولهای بنیادی جنینی به رده لنفوئیدی در شرایط فاقد لایه تغذیه کننده انجام گرفت. امید است مطالعه حاضر بتواند دیدگاههای جدیدی را در درمان سلولی اختلالات مربوط به رده لنفوئیدی بگشاید.