جستجو در مقالات منتشر شده


12 نتیجه برای شریفی یزدی

حمید چوبینه، شعبان علیزاده، محمد کاظم شریفی یزدی، فرهاد واعظ زاده، حسین درگاهی، علی اکبر پورفتح الله،
دوره 1، شماره 1 - ( 9-1386 )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری تالاسمی یکی از شایعترین بیماریهای ژنتیکی انسان است. ژن های تالاسمی در تمام نقاط دنیا, بخصوص در کشورهای روی کمربند تالاسمی از جمله ایران شایع است. با توجه به شایع بودن این بیماری ژنتیکی در ایران و نیاز مبرم این بیماران جهت دریافت خون در نتیجه با هدف بررسی سرولوژیکی بیماران تالاسمی ماژور با دریافت خون مکرر از لحاظ عفونت فعال سیتومگالوویروس این مطالعه انجام گرفت.
روش بررسی: دراین مطالعه که به روش مقطعی انجام شد 309 نفر از بیماران تالاسمی زیر 15 سال که به صورت مکرر از مراکز درمانی مختلف خون دریافت می کردند انتخاب شد. برای تعیین عفونت فعال (حضور آنتی بادی IgM) سیتو مگالوویروس از روش الایزا (ELISA) استفاده گردید. همچنین از تعداد 275 نفر فرد غیر تالاسمی زیر 15 سال به عنوان گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند و پس از انجام ازمایش و ثبت نتایج، از طریق آزمون  x2 و بااستفاده از نرم افزار SPSS نتایج مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از آزمایشات و تحلیلهای آماری نشان داد که 9/12% بیماران تالاسمی مورد مطالعه از لحاظ عفونت فعال مثبت بوده و 1/87% موارد نیز منفی میباشد، در حالیکه در گروه کنترل تنها 9/4% موارد مثبت بوده و 1/95% موارد نیز منفی بودند. جداسازی بیماران بر اساس منطقه نشان داد که بیماران ساکن تهران آلودگی بیشتری به این ویروس نسبت به بیماران تالاسمی ساکن شهرستانها دارند.
نتیجه گیری: باتوجه به اینکه دریافت خون آلوده به ویروس و یا تضعیف سیستم ایمنی در این بیماران می تواند عامل ایجاد عفونتCMV  باشد لذا مراقبت ایمنی از این بیماران و دریافت خون با سرولوژی منفی از نظر سیتومگالوویروس و همچنین بحث والدین خونی می تواند با اهمیت باشد.


یوسف عرفانی، رضا صفدری، آرزو راستی، محمد کاظم شریفی یزدی، سید عبدالمجید جهانمهر، حجت یزدانبد، فرشید صادقی گرمارودی،
دوره 1، شماره 1 - ( 9-1386 )
چکیده

زمینه و هدف:  سپتی سمی یک حالت پاتولوژیک تهدید کننده زندگی است و نیاز به درمان سریع آنتی بیوتیکی دارد، تجویز صحیح آنتی بیوتیک در درمان بیماران و بهبود علائم کلینیکی بسیار حائز اهمیت است.  بخش مهمی از باکتری های عامل سپتی سمی را انتروباکتریاسه‌ها تشکیل می‌دهند. به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی حساسیت آنتی‏بیوتیکی انتروباکتریاسه‏های جدا شده از کشت خون در مراجعه‏کنندگان بیمارستان شریعتی در سال 83 می باشد.

روش بررسی:  این مطالعه یک مطالعه توصیفی گذشته نگر بوده که در آن حساسیت آنتی‏بیوتیکی انتروباکتریا‏سه‏های جدا شده از کشت خون در   بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شریعتی طی سال 1383مورد بررسی قرار گرفت، با مراجعه به دفاتر و سوابق بیماران از بین یازده هزاروپانصد کشت خون انجام گرفته تعداد هزارودویست مورد مثبت بوده که 138 عدد  از آنها متعلق به  خانواده انتروباکتریاسه ها  بود.

یافته‌ها: در بین 138 بیماری که کشت خون مثبت با آنتروباکتریاسه‌ها داشته اند،  شیوع باکتری های جدا شده به ترتیب عبارت بود از: , Ecoli 74  مورد معادل 6/53% ،  کلبسیلا، 37 مورد معادل 8/26% , انتروباکتر، 21 مورد معادل 2/15% , سیتروباکتر ،چهار مورد معادل9/2% ,  سالمونلا پاراتیفی، یک مورد معادل 7/0% , پروتئوس میرابیلیس ,یک مورد معادل7/0% ، بیشترین حساسیت در کل انتروباکتریاسه‏ها نسبت به آنتی‏بیوتیک های سیپروفلوکساسین معادل4/60%  , کلرامفنیکل معادل 8/56%  و جنتامایسین معادل 3/49%  بود و بیشترین مقاومت به ترتیب مربوط به سفالوتین معادل78% , کوتریموکسازول معادل3/62% , و سفتریاکسون معادل5/57% بود.

نتیجه‌گیری: به دلیل وجود اختلاف در مصرف آنتی بیوتیک ها در آزمایشگاهها و بخشهای بیمارستان به نظر می رسد برای رسیدن به نتایج مناسبتر و انتخاب استراتژی بهتر در مصرف آنتی بیوتیک ها باید همکاری لازم بین آزمایشگاهها و پزشکان موجود باشد و تجویز داروها با دیسک های آنتی بیوتیک همخوانی داشته باشد.


ابوالفضل اکبری، محمد رضا پورمند، محمد کاظم شریفی یزدی، مصطفی حسینی، محمد مهدی سلطان دلال،
دوره 3، شماره 3 - ( 12-1388 )
چکیده

زمینه وهدف: بیماری قلبی عروفی اولین عامل مرگ و میر در بزرگسالان بوده و افزایش کلسترول خون زمینه ساز ابتلاء به این بیماریهاست. هدف اصلی این مطالعه بررسی میزان شیوع هیپرکلسترولمی و ارتباط آن با الگوی تغذیه‌ای، شیوه زندگی و شاخص‌های تن سنجی است.
زمینه و هدف
: سویه‌های اشریشیاکلی مهاجم (Enteroinvasive Escherichia coli EIEC) دسته‌ای از پاتوتایپ های اشریشیاکلی مولد اسهال(DEC) بوده و به عنوان عامل اسهال خونی شبه شیگلا در کودکان و بالغین شناخته شده اند. این سویه‌ها به سروتایپ‌های محدودی تعلق داشته و آنتی ژن های سوماتیک (O) آنها مشابه آنتی ژن های شیگلاها می باشند. سویه‌های EIEC را می‌توان با بررسی وجود ژن آنتی ژن تهاجمی پلاسمیدی (invasive plasmid  antigen H ipaH)  با آزمون مولکولی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) مورد شناسایی قرار داد.از آنجایی که در کشور ما مطالعات چندانی در رابطه با تعیین فراوانی این سویه‌ها و بررسی اهمیت آنها صورت نگرفته است، هدف از این مطالعه شناسایی این سویه‌ها با آزمون   PCR در اسهال کودکان زیر 5 سال شهر تهران بود.
روش بررسی: طی یک مطالعه توصیفی، 300 نمونه مدفوع اسهالی مربوط به کودکان زیر 5 سال از بیمارستان علی اصغر(ع) و مرکز طبی کودکان شهر تهران جمع آوری شده و پس از ارسال به آزمایشگاه میکروب شناسی، سویه‌های اشریشیاکلی با کشت برروی محیط کشت هکتون انتریک آگار و انجام تست های بیوشیمیایی افتراقی جداسازی شدند. وجود ژن آنتی ژن تهاجمی پلاسمیدی( invasive plasmid antigen H ipaH)  در موارد کلنی‌های تایید شده سویه‌های اشریشیاکلی با تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز( PCR) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: از میان 300 نمونه اسهالی مورد بررسی با استفاده از روش کشت و آزمون های بیوشیمیایی افتراقی، 39 مورد(13%) سویه اشریشیاکلی مولد اسهال(DEC)جدا سازی  شدند.از بین 39 مورد مذکور، 7 سویه(3/2%) اشریشیاکلی حاوی ژن ipaH (EIEC) با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره‌ای پلیمراز(PCR) شناسایی شدند.
بحث و نتیجه گیری: جداسازی سویه های اشریشیاکلی مهاجم (EIEC) در این مطالعه حاکی از نقش آنها به عنوان یکی از عوامل باکتریایی در ایجاد اسهال بویژه در کودکان زیر یک سال در کشور ما می‌باشد. برای شناسایی دقیق آنها باید از تکنیک های نوین   مولکولی بهره گرفت.


محمد کاظم شریفی یزدی، روناک بختیاری، گلناز مبصری، محمد مهدی سلطان دلال، محمد باقر خلیلی،
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده

مقدمه: استرپتوکوک گروه B لانسفیلد از مهمترین عوامل ایجاد بیماری و مرگ و میر نوزادان و تب‌های بعد از زایمان مادران محسوب می‌شود. عفونت می‌تواند از مادر آلوده در حین زایمان به نوزاد منتقل شود. بنایراین یک روش سریع برای شناسایی ارگانیسم در زنان باردار در هنگام زایمان مورد نیاز است. هدف از این مطالعه بررسی مولکولار اپیدمیولوژی استرپتوکوک بتا همولیتیک گروه B کلونیزه شده در فلور واژن زنان باردار می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بوده که از 250 خانم باردار در هفته 37- 35 بارداری بوسیله سواپهای استریل از ترشحات مخاط واژن و رکتوم نمونه برداری شد. نمونه‌ها از نظر وجود استرپتوکوک گروه B بوسیله کشت استاندارد در محیط بلاد آگار و Tood Hewitt Broth و آزمون PCR ژن CFb مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها : در 21 زن از250 نفر(4/8%) نتایج کشت از واژن و رکتوم مثبت بود. در آزمون PCR کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B در 24 نفر از250(6/9%) مورد خانم باردار از واژن و رکتوم مثبت بود. در مقایسه نتایج کشت حساسیت آزمون PCR و ارزش اخباری منفی آنها100% و100% بود. ویژگی و ارزش اخباری مثبت در آزمون PCR  97% و 82% بود. مدت زمان لازم برای حصول نتیجه در آزمون PCR حدوداً 2 ساعت و در مورد کشت 36 ساعت بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به داده‌های این مطالعه اینگونه می‌توان استنباط کرد که روش PCR دارای حساسیت و ویژگی بالایی هست و در نتیجه کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B را با اطمینان و به سرعت می‌توان تشخیص داد.


حسین درگاهی، سید اصغر میرعمادی، شهنام صدیق معروفی، حمید چوبینه، سیروس عظیمی، محمدکاظم شریفی یزدی،
دوره 6، شماره 2 - ( 4-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: اگرچه از وانکومایسین جهت درمان استافیلوکوک‌های مقاوم به متی سیلین استفاده می‌شود، امّا استفاده از این آنتی بیوتیک به تنهایی برای درمان بیمارانی که به هر دلیل دچار ضعف ایمنی هستند، ممکن نیست. از سوی دیگر، آنتی بیوتیک سفیپیم نیز اثر کشندگی روی باکتری‌های گرم مثبت از جمله استافیلوکوک‌ها را دارا می‌باشد. به همین دلیل، در این مطالعه اثر سینرژیسمی دو آنتی بیوتیک وانکومایسین و سفیپیم بر روی استافیلوکوک‌های کواگولاز مثبت و منفی در شرایط in vitro مورد مطالعه قرار گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه 100 نمونه بالینی استافیلوکوک‌های کواگولاز مثبت و منفی شامل نمونه‌های خون و ادرار از بخشهای مختلف بیمارستان امام خمینی(ره) در مدت یک سال جمع آوری، جدا سازی، تشخیص و مورد بررسی قرار گرفت. از روش اصلاح شده Kirby and Bauer برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی و از روش تهیه رقت در لوله برای تعیین MIC بر اساس رهنمودهای NCCLS استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان داد پس از اضافه کردن وانکومایسین به سفیپیم کاهش رشد استافیلوکوک‌های کواگولاز مثبت مقاوم به متی سیلین از %5/3 به %100 رسید. همچنین اثر دو آنتی بیوتیک فوق بر سویه‌های استافیلوکوک‌های کواگولاز منفی مقاوم به متی سلین باعث شد تا کاهش رشد آنها از %5/4 به %100 برسد.

نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که دو آنتی بیوتیک ذکر شده اثر سینرژیسمی بر روی استافیلوکوک‌های کواگولاز مثبت و منفی داشتند.


محمد مهدی سلطان دلال، سید اصغر میرعمادی، محمد کاظم شریفی یزدی، عبدالعزیز رستگار لاری، زهرا رجبی، سوان آودایس یانس،
دوره 6، شماره 4 - ( 8-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: بخش عمده ای از نمونه‌های بالینی توسط گونه‌های کلبسیلا آلوده می‌شود. مقاومت دارویی کلبسیلا روز به روز افزوده می­شود و بنابراین انجام تست­های مقاومت دارویی، قبل از تجویز آنتی بیوتیک، ضروری به نظر می­رسد. هدف این مطالعه تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه‌های کلبسیلا از نمونه‌های بالینی بیماران با استفاده از روش کربی بوئر بوده است.

روش بررسی:  مطالعه حاضر بر روی 300 کلبسیلای جدا شده از 1200 بیمار بستری در بیمارستان امام خمینی(ره) انجام شد. بعد از تشخیص و تعیین هویت باکتری­ها، مقاومت دارویی آنها  طبق دستور العمل CLSI بررسی شد. تست‌های حساسیت دارویی با استفاده از روش­ استاندارد انتشاراز دیسک(کربی بائر) برای 12 آنتی بیوتیک انجام شد.

یافته‌ها: توزیع گونه‌های مختلف کلبسیلا بر حسب فراوانی عبارتند از: پنومونیه(94%)، اکسی توکا(4%)، اوزنه(1%) و رینواسکلروماتیس(1%). همچنین از نظر منبع عفونت، نمونه­های جمع­آوری شده به ترتیب فراوانی عبارتند از: ادرار، خلط، واژن، زخم، مدفوع و خون. بطور کلی درصد مقاومت تمام گونه­های کلبسیلا نسبت به، آموکسی سیلین 97%، سفالوتین 39%، جنتامایسین30%، کلیستین55%، نالیدیکسیک اسید2%، کلرامفنیکل26%، کانامایسین17%، تتراسایکلین 28%، نیتروفورانتوئین 44%، ایمی پنم و سفتازیدیم 2% و آمیکاسین بدون مقاومت تعیین گردید.

نتیجهگیری: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد آمیکاسین با کمترین درصد مقاومت در مقابل تمام گونه­های کلبسیلا، موثرترین آنتی بیوتیک بوده است.


محمد مهدی سلطان دلال، حسین درگاهی، فریبرز مهرانی، محمد کاظم شریفی یزدی، عباس رحیمی فروشانی، سید اصغر میرعمادی،
دوره 6، شماره 6 - ( 12-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: پوسیدگی در کودکان بعلت مصرف مکرر مواد قندی بخصوص هنگام شب مربوط به عادات فرهنگی و اقتصادی جامعه و تربیت خانوادگی می­باشد. پوسیدگیهای دندان یکی از شایع ترین بیماریهای انسان است که عوامل زیادی مانند میکروارگانیسمها، رژیم غذایی، گذشت زمان و خود میزبان در ایجاد آن نقش دارد. استرپتوکوک موتانس یکی از میکروارگانیسمهایی است که در ایجاد پوسیدگی دندان مطرح می‌باشد. هدف از این مطالعه تعیین نقش استرپتوکوک موتانس در پوسیدگی دندان در دو گروه حساس و مقاوم به پوسیدگی بوده است.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی با همکاری 120 کودک در دوگروه حساس و مقاوم از هر گروه 60 کودک مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گروه سنی بین 3 تا 5 سال بطور تصادفی انتخاب شدند. معیار انتخاب برای گروه حساس به پوسیدگی 5 dmfs ≥ و مقاوم به پوسیدگی 1 dmfs ≤ بود. با جمع­آوری بزاق این افراد از روش غیرتحریک شده و کشت آن در محیط اختصاصی میتیس سالیواریوس آگار در دمایoC 37 و شمارش استرپتوکوک موتانس انجام شد. دادهﻫﺎی ﺟﻤﻊآوری ﺷﺪه ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آزﻣﻮن Chi-Square ﻣﻮرد ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ.

یافته‌ها : نتایج معنی داری بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر((cfu/ml و سن بیمار و تکرر مصرف مواد قندی بدست  آمد، در حالیکه بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر((cfu/ml با جنس، بهداشت دهان و یا رژیم غذایی دوران شیرخواری معنی دار نبود.

نتیجهگیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که مصرف مواد قندی در سنین کودکی می تواند در پوسیدگی دندان نقش داشته باشد.


محمد مهدی سلطان دلال ، حمید عمادی کوچک ، محمد کاظم شریفی یزدی، علی طاهری میرقائد، حمید چوبینه،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1393 )
چکیده

 

زمینه و هدف: خامه ﯾﮏ ﻓﺮآورده ﻟﺒﻨﯽ ﻣﻐﺬی اﺳﺖ و ﺑﺪﻟﯿﻞ ارزش ﻏـﺬاﯾﯽ ﺑـﺎﻻ، pH ﻧﺰدﯾـﮏ به ﺧﻨﺜـﯽ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻧﮕﻬﺪاری محدود، ﻣﺤﯿﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷـﺪ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿـﺴﻢ‌ﻫـﺎست. در چند دهه گذشته آلودگی باکتریایی مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار شده است. سالمونلا و یرسینیا دو عامل مهم در بیماری‌های منتقله از غذا هستند، که سبب گاستروآنتریت انسانی می‌شوند. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ‌ی ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﯾﺎﺑﯽ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ خامه‌هایﺳـﻨﺘﯽ ﻣـﺼﺮﻓﯽ از ﻧﻈﺮ آﻟﻮدﮔﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾﺪ.

 

روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی، 100 نمونه خامه‌ی غیر پاستوریزه از 5 نقطه سطح شهر تهران جمع آوری گردید. پس از غنی سازی در محیط سلنیت F برای سالمونلا و غنی سازی در بافر فسفات به مدت 2 هفته در سرما برای یرسینیا طبق دستورالعملCDC، تلقیح بر روی محیط‌های کشت مک کانکی و CIN آگار انجام شد. روز بعد کلنی‌های مشکوک از نظر فنوتایپی مورد بررسی اولیه و بوسیله پلاک API-20E مورد تائید نهایی قرار گرفتند.

 

یافته‌ها: 29% نمونه‌های خامه‌ی مورد مطالعه، حداقل به یک باکتری آلوده بودند. 3% نمونه‌های مورد مطالعه به یرسینیا شامل 1 سویه‌ی آنتروکلی تیکا، 1 سویه‌ی اینترمدیا و 1 سویه‌ی فردریکسنی و 2% به سالمونلاپاراتیفی B آلوده بودند. همچنین باکتری‌های دیگری مانند اشریشیا کلی، آنتروباکتر، کلبسیلا و سیتروباکتر جدا گردید. 5 نمونه خامه به صورت توام به 2 باکتری آلوده بودند.

 

نتیجه‌گیری: نتایج حاصله موید کنترل کیفی و نظارت بیشتر اداره‌ی بهداشت مواد غذایی بر خامه‌های تولیدی در سطح شهر تهران می‌باشد.

 


محمد مهدی سلطان دلال، فاطمه هدایتی راد، عباس رحیمی فروشانی، حمید عمادی کوچک، شبنم حقیقت خواجوی، علی طاهری میرقائد ، حمید چوبینه، محمد کاظم شریفی یزدی،
دوره 8، شماره 2 - ( 4-1393 )
چکیده

 

زمینه و هدف: همگام با افزایش مداوم جمعیت جهان و به تبع آن، روند رو به رشد نیاز برای تامین سلولز، بعنوان فراوان‌ترین ماده آلی موجود در طبیعت در جهت تولید فراورده‌های سلولزی، نگرانی‌هایی از بابت آلودگی احتمالی این محصولات امکان وجود عفونت‌های پوستی، چشمی و دستگاه تناسلی ادراری بوجود آمده است. هدف از این تحقیق تعیین آلودگی های احتمالی میکروبی موجود در فراورده‌های سلولزی عرضه شده در شهر تهران بوده است.

 

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بوده، که بر روی تعداد 200 نمونه(50 نمونه از هر نوع) از انواع فراورده‌های سلولزی منقضی نشده شامل دستمال کاغذی، پوشک، نوار بهداشتی و جعبه مقوایی حمل شیرینی در طی 6 ماه از شهریور تا بهمن 1391 از سطح شهر خریداری انجام شد.

 

یافته‌ها: نتایج بدست آمده نشان می­دهد که 18 نمونه(9%)­ دارای شمارش کلی باکتری­های هوازی و کپک بیشتر از حد مجاز در یک گرم نمونه بودند. همچنین از نظر باکتری­های پاتوژن 16 نمونه(8%)، آلوده به یکی از باکتری های پاتوژن استرپتوکوک گروه D، استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیاکلی بودند. در مجموع 34 نمونه(17%) از نمونه‌های مورد بررسی غیرقابل مصرف بودند. بررسی انجام شده نشان داد که جعبه شیرینی با(5%) و نوار بهداشتی با(5/0%) به ترتیب بیشترین و کمترین آلودگی را داشته‌اند.

 

نتیجه‌گیری: وجود باکتری‌های پاتوژن و نقش این باکتری‌ها در برخی عفونت­ها بویژه عفونت­های پوستی و دستگاه تناسلی ادراری، لزوم کنترل هرچه بیشتر اینگونه فرآورده­های بهداشتی را می‌طلبد.

 


محمد مهدی سلطان دلال، بهرام نیک منش، محمد تقی حقی آشتیانی، آرش عکاظی، محمد کاظم شریفی یزدی،
دوره 11، شماره 5 - ( آذر و دی 1396 )
چکیده

زمینه و هدف: در دنیای امروز بروز مقاومت در برابرآنتی بیوتیک ها امری اجتناب ناپذیر است. این مسئله از همان آغاز کشف آنتی بیوتیک ها نیز وجود داشته است. این مطالعه با هدف بررسی سروتایپینگ و تعیین الگوی مقاومت چندگانه ی آنتی بیوتیکی شیگلا سونئی جدا شده از اسهال کودکان در بیمارستان انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده و طی ۱۲ ماه، بر روی ۶۰۰ نمونه ارسالی از بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران انجام شد. نمونه های مدفوع بعد از جمع آوری در محیط ترانسپورت کری بلر به آزمایشگاه انتقال داده شد و سپس با استفاده از روش استاندارد کشت مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از تایید با تستهای بیوشیمیایی و سرولوژیکی با استفاده از آنتی سرم اختصاصی شیگلا، بررسی تست تعیین حساسیت آنتی بیوتیک، با استفاده از روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس توصیه های CLSI انجام شد.
یافته ها: از ۶۰۰ نمونه، تنها ۱۸ نمونه(۳%) آلوده به شیگلا سونئی بودند. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی شیگلا سونئی نشان دهنده ی مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های کوتریموکسازول، تتراسایکلین، استرپتومایسین و کلیندامایسین بودند. نتایج ما حاکی از این است که ۶۶/۶۷% ایزوله های شیگلا سونئی دارای الگوی مقاومت چندگانه نسبت به تتراسایکلین، کوتریموکسازول، استرپتومایسین، تیکارسیلین و کلیندامایسین بودند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که مقاومت چندگانه ی آنتی بیوتیکی نسبت به شیگلا سونئی رو به افزایش است. این هشداری است که اقدامات لازم باید برای جلوگیری از چنین پدیده ای انجام شود.

محمد مهدی سلطان دلال، مژگان کریمی، محمدکاظم شریفی یزدی، هدروشا ملاآقامیرزایی، محمدحسین مصدق،
دوره 13، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1398 )
چکیده

زمینه و هدف: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به باکتری اشریشیا کلی، تنوع شیرینی­ها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا این پژوهش به منظور بررسی فراوانی سویه­‌های مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در اشریشیاکلیو ژن­های SHV، TEM و CTX-M انجام شود.
روش بررسی: در این مطالعه­‌ی توصیفی مقطعی تعداد 150 نمونه شیرینی از کارگاه­های سنتی شیرینی پزی یزد جمع آوری گردید. پس از شناسایی جدایه­های اشریشیاکلی با استفاده از تست­های استاندارد بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی، آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی طبق دستورالعمل CLSI انجام گردید. جدایه­های مولد ESBL طی روش دیسک ترکیبی بر روی محیط مولر هینتون آگار شناسایی شدند و سپس تمامی جدایه­ها با استفاده از روش PCR برای وجود ژن­هایSHV ، TEM و CTX-M مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: در مجموع(30 جدایه؛ 20%) اشریشیاکلی به­‌دست آمد. نتایج آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که بیشترین و کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به کلرامفنیکل(22 جدایه؛ 3/73%) و ایمی پنم(8 جدایه؛ 26/7%) بود. نتایج آزمون تست دیسک ترکیبی نشان داد که تنها 9 جدایه مولد ESBL بودند. آنالیز مولکولی مشخص کرد که به ترتیب 2، 4 و 3 جدایه برای وجود ژن­های TEM، SHV و CTX-M مثبت بودند.
نتیجه گیری: فراوانی حضور جدایه­‌های مقاوم به آنتی بیوتیک در شیرینی­های سنتی یزد در این بررسی، این مهم را خاطر نشان می­کند که اقدامات نظارتی و کنترلی بیشتری در تهیه و توزیع شیرینی­ها نیاز می­باشد.

محمد مهدی سلطان دلال، حامد اصغرزاده، روناک بختیاری، محمد کاظم شریفی یزدی، خانم مهدیه پورمرادیان، فریبا نباتچیان،
دوره 14، شماره 5 - ( آذر و دی 1399 )
چکیده

زمینه و هدف: آب‌میوه‌ها بخش مهمی از رژیم‌های غذایی مدرن است، که در صورت آلوده بودن به باکتری‌های پاتوژن می‌توانند باعث عفونـت‌هـای مختلـف دسـتگاه گوارشی گردند. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب‌میوه‌های سنتی آب‌میوه فروشی‌های جنوب شهر تهران انجام شده است.
روش بررسی: در یک مطالعه‌ی توصیفی مقطعی، ۱۰۰ نمونه‌ آب‌میوه شامل آب انبه، هویج، سیب و کرفس(از هرکدام ۵ نمونه در هر آب‌میوه‌فروشی‌) از جنوب شهر تهران جمع‌آوری و طبق استاندارد ملی ایران ۲۹۴۶ و ۹۲۳۶ از نظر وجود اشریشیاکلی، سالمونلا، شیگلا و یرسینیا انتروکلی تیکا بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با بهره‌گیری از آمار توصیفی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS‎‏ انجام شد.
یافته‌ها: میزان آلودگی به باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا ۲ درصد،  اشریشیاکلی ۲۵ درصد، شیگلا ۱۴ درصد و سالمونلا ۱ درصد بود. در بررسی آب‌میوه‌های مورد مطالعه در این تحقیق اشریشیاکلی در تمام آب‌میوه‌ها؛ شیگلا در آب هویج و کرفس و سیب؛ یرسینیا انتروکلی تیکا در آب کرفس و آب انبه؛ و سالمونلا فقط در آب هویج مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می‌توان بیان نمود که شمارش باکتری‌های مورد مطالعه در این تحقیق در آب‌میوه فروشی‌های سطح تهران، لزوم پیگیری‌های لازم جهت کاهش میزان بیماری‌های حاصل از این باکتری‌ها را بیش از پیش نمایان می‌کند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb