جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شیخها

فاطمه بهرامی بنان، محمدحسن شیخها، نسرین قاسمی، محمد مجدی‌زاده، بی بی فاطمه حقیرالسادات،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از استراتژیهای موثر جهت هدفمند کردن شیمی درمانی در درمان سرطان، استفاده از نانوحاملهای لیپیدی است. در این مطالعه فرمولاسیون بهینه­ی نیوزومی دارای دوکسوروبیسین جهت مبارزه­ی بهتر با سلولهای سرطانی تهیه شده و مورد ارزیابیهای فیزیکوشیمیایی و سلولی قرار گرفته است.
روش بررسی: وزیکول­های نیوزومی با استفاده از فسفاتیدیل کولین(%۲۰)، کلسترول(%۲۲/۵)، (Span۶۰ (%۵۲/۵ و (DSPE-PEG۲۰۰۰ (%۵ و با روش فیلم نازک تهیه شدند. دوکسوروبیسین به روش غیرفعال درون نیوزوم­ها بارگذاری شد. بررسی شاخصه­ های فیزیکوشیمیایی آن‌ها با استفاده از دستگاه‌های زتا سایزر، FTIR، SEM انجام و میزان رهایش دارو در دمای oC ۳۷ و oC ۴۴ محاسبه گردید. در پایان میزان سمیت نانوسامانه ­ی حامل دارو بروی رده­ ی سلولی KG-۱ سرطان مغز استخوان بروش MTT سنجیده شد.
یافته ­ها: نیوزومهای حاوی دارو با اندازه nm ۶۵/۲±۱۶۰/۳۷، د۹۴/۱۸ درصد میزان راندمان انکپسولاسیون، پتانسیل زتا ۱/۲۴±mV -۵۸/۱۱  و شاخص پراکندگی ۰/۰۲±۰/۲۳۴ می­باشد. رهایش دارو در این نانوسامانه کنترل شده است و بررسی FTIR و SEM، نشان داد که دارو و نانوسامانه برهمکنشی نداشته­ و ذرات آن ساختاری کروی داشته­اند. همچنین بررسی ­­های سلولی نشان داد که میزان سمیت دارو در شرایط کپسوله شده نسبت به شرایط غیرکپسوله بیشتر است.
نتیجه‏ گیری: نتایج این بررسی ضمن تایید ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مناسب و آهسته رهش بودن سامانه، نشان میدهد که این نانوسامانه آنیونی باعث افزایش سمیت دارو برای رده­ی سلولی KG-۱ سرطان مغز استخوان میشود، بدین ترتیب این نانو حامل نیوزومی می‌تواند، حاملی مناسب جهت رسانش دارو به سلولهای سرطانی باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb