جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای صمدی

مصطفی صابریان، الهام شهیدی دلشاد، طاهره ناجی، علی صمدی کوچکسرائی،
دوره 9، شماره 3 - ( 6-1394 )
چکیده

زمینه و هدف: در مطالعات مختلف استفاده از پروبیوتیک‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. به عنوان نمونه در ایمنی، سرطان و بررسی تکثیر سلول‌های رویانی تحقیقات زیادی صورت گرفته است. سلول‌های بنیادی مزانشیمی نسبتاً دارای رشد کمتر و تعداد پاساژ محدودتری هستند. در این مطالعه بررسی سوپرناتانت باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(LS) به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین پروبیوتیک‌ها بر تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی با هدف افزایش تکثیر آنها جهت درمان بیماران نیازمند به پیوند با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی صورت گرفته است.

روش بررسی: سلول‌های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان رت را در پاساژ دوم به رده‌های استخوان و چربی سوق داده شدند و مزانشیمی بودن آنها تایید گردید. سپس سلول‌ها با LS و محیط کشت MRS broth که از قبل جدا شده بودند، مواجه شده و تعداد سلول‌ها با استفاده از آزمون MTT نسبت به استاندارد، بررسی گردیدند.

یافته‌ها: نمودار رشد سلول‌ها در مقادیر مختلف رسم شده و با نتایج آزمون MTT و نمودار، تعداد سلول‌ها به دست آمد. سپس با آنالیز آماری، معنی دار بودن تغییرات مشخص شد.

نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از تاثیر LS مضاعف بر تاثیر ضعیف محیط کشت MRS broth است. استفاده از سوپرناتانت باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می‌تواند به عنوان یک روش کاربردی و کم هزینه برای افزایش تکثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان باشد.


حسین صمدی میارکلائی، حمزه صمدی میارکلائی،
دوره 13، شماره 5 - ( آذر و دی 1398 )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در زندگی روزمره ما و به ­خصوص در سازمان­ ها به­ شدت فراگیر شده است. یکی از این پدیده­ ها استفاده ­ی کارکنان از اینترنت سازمان جهت کاربرد در اهداف شخصی بین ساعات کاری است، که از آن به ­عنوان سایبرلوفینگ یاد می­شود. یکی از متغیرهای مهم سازمانی که می­تواند از این فناوری به­ شدت متأثر باشد، میزان کارآفرینی در سازمان است. ازاین‌رو، این پژوهش به­ دنبال بررسی رابطه میان سایبرلوفینگ و کارآفرینی سازمانی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسرمی­ باشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر، از نوع کاربردی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسر است که با روش نمونه­ گیری تصادفی­ ساده، تعداد ۱۶۵ نفر از کارکنان به­ عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش، برای اندازه­ گیری مقیاس ­های سایبرلوفینگ و کارآفرینی­ سازمانی از پرسش ­نامه­ های استاندارد استفاده شد. داده­ ها با استفاده از نرم­ افزارهای SPSS و LISREL تجزیه ­وتحلیل گردید.
یافتهها: یافته­ های این مطالعه نشانگر آن بود که ارتباط معنی ­دار و معکوسی میان کارآفرینی سازمانی و سایبرلوفینگ وجود دارد؛ هم­چنین این همبستگی معکوس و معنی‌دار بین کارآفرینی سازمانی و سایبرلوفینگ در آزمون مدل معادلات ساختاری نیز مشاهده گردید. از طرفی، مقادیر شاخص­های برازش برابر ۰/۰۲۲=RMSEA، ۰/۹۶=NFI، ۰/۹۷=GFI و ۱/۰۷= χ۲/dfاست، که این مقادیر نمایانگر مطلوبیت برازش مدل می­ باشد.
نتیجه­گیری: نتایج این تحقیق بیانگر این امر بوده که پدیده­ی سایبرلوفینگ در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسر، تأثیر نامطلوبی بر بروز کارآفرینی سازمانی دارد. باتوجه به این نتایج، پیشنهاد می­شود که مدیران سازمان برای بهبود وضعیت موجود، روش­های استفاده­ی درست و کارآمد سایبرلوفینگ جهت توسعه­ ی بهره ­وری را به کارکنان خود آموزش دهند.

ملیحه قناعت جو، نادر جهان مهر، حامد دهنوی، آیدا صمدی،
دوره 18، شماره 2 - ( 3-1403 )
چکیده

زمینه و هدف: افزایش میزان اطلاعات و نیاز به پایش روزانه‌ی آن‌ها منجر به توسعه‌ی ابزارهایی به نام داشبوردهای مدیریتی شده‌اند که قابلیت تحلیل داده‌های گرافیکی را دارند. داشبورد می‌تواند علاوه بر تهیه گزارش‌های سریع در بازه‌های زمانی مختلف و فرمت خاص کاربر، به ارایه اطلاعات به‌هنگام شده‌ی پویا، برای تصمیم‌گیری دقیق و واکنش سریع به تغییرات، مفید واقع گردد. 
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مطالعات کیفی و به روش اقدام‌پژوهی مشارکتی طی ۹ گام اجرا گردید. در این پژوهش کاربردی و توسعه‌ای که به صورت مقطعی با استفاده از داده‌های نیمه اول سال ۱۴۰۱ انجام شد، ۱۱ نفر از اعضای تیم رهبری یک بیمارستان فوق‌تخصصی کودکان به‌عنوان مشارکت‌کنندگان پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه با استفاده از پرسش‌نامه تعیین اهمیت شاخص‌ها و پرسش‌نامه‌ی کاربردپذیری(قابلیت استفاده) داشبورد بر اساس سه متغیر مستقل(مفید بودن، سهولت استفاده و رضایت) بود. فایل اکسل داده‌های مورد نیاز داشبورد از سیستم HIS بیمارستان جمع‌آوری و داشبورد با نرم‌افزار Power BI طراحی و قابلیت‌ها و سطوح دسترسی کاربران بر اساس وظایف آنان مشخص گردید. تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از آمار توصیفی و نرم‌افزار Excel انجام شد.
یافته‌ها: در مرحله‌ی تعیین شاخص‌های کلیدی عملکرد، از ۳۹ شاخص منتخب تیم پژوهش، ۲۲ شاخص میانگین امتیاز ۴ به بالا (از امتیاز ۵) کسب نمودند و ۲۱ شاخص ، قابلیت اجرا داشتند. از مخزن داده‌ها در فرمت Excel به عنوان محیط واسطه‌ای استفاده گردید. داشبورد در شش صفحه(شاخص‌های مربوط به عملکرد تخت‌های بستری، مرگ‌و میر، اورژانس و سایر شاخص‌ها) نمایش داده شد و قابلیت‌های هر صفحه تعیین گردید. پس از اجرای داشبورد و تعیین سطوح دسترسی کاربران، کسب امتیاز بالا از سؤالات پرسش‌نامه کاربردپذیری(۵ به بالا از ۷ امتیاز) و کسب میانگین امتیاز ۷۱/۸ از ۵ سؤال مربوط به متغیرهای مفید بودن، ۷۰/۵ از ۸ سؤال مربوط به سهولت استفاده و ۷۱ از ۳ سؤال مربوط به متغیر رضایت نشان داد داشبورد طراحی شده برای بیمارستان کاربردپذیری بالایی داشته است.
نتیجه‌گیری: اطلاعات داشبورد مدیریت بیمارستانی می‌تواند مبنایی برای تصمیم‌گیری آگاهانه برای رسیدن به منافعی از قبیل شناسایی بهترین عملکرد، ارتقای کیفیت عملکرد، تصمیم‌گیری سریع‌تر، کاهش خطاها، بهبود در مدیریت ظرفیت و جریان کار، اختصاص منابع و برنامه‌ریزی برای رشد و توسعه گردد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb