جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای صیف

احمد رستگار، محمد حسن صیف، زهرا فیروزی اردکانی، مرضیه تاجوران،
دوره 13، شماره 4 - ( مهر و آبان 1398 )
چکیده

زمینه و هدف: قلدری در محیط کار در سراسر دنیا، یک عامل آسیب رسان شغلی، زنگ خطر سلامت روان و به­ عنوان یک معضل جهانی محسوب می‏‌شود. این پژوهش با هدف تعیین رابطه­‌ی رهبری تحول آفرین و قلدری در محل کار با توجه به نقش واسطه‏‌ای سلامت سازمانی در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.
روش بررسی: روش اجرای این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. برای بررسی رهبری تحول آفرین از پرسش­‌نامه استاندارد رهبری چندعاملیBass  و Avolio با پایایی(0/79)، به­‌منظور سنجش سلامت سازمانی از پرسش­نامه استاندارد Graham Lowe با پایایی(0/83) و برای قلدری سازمانی از پرسش­‌نامه محقق ساخته با پایایی(0/76) استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش 265 نفر از کارکنان حوزه­‌ی ستادی دانشگاه بود که به روش نمونه­گیری ساده انتخاب شده بودند. در بررسی فرضیه­های پژوهش از نرم افزارهای SPSS و 8.8 Lisrel و روش­‌های آماری توصیفی و تحلیل مسیر استفاده گردید.
یافته­ها: نتایج نشان داد که مولفه‏‌های رهبری تحول آفرین از طریق واسطه‏‌گری سلامت سازمانی به صورت غیرمستقیم و منفی بر قلدری محل کار تأثیر می­‌گذارند. همچنین از میان مولفه‏‌های رهبری تحول‏ آفرین، مولفه­‌ی نفوذ آرمانی بیشترین اثر غیرمستقیم(0/19-) و از مولفه‏‌های سلامت سازمانی نیز مولفه­‌ی محیط کاری پرطراوت دارای بیشترین اثر مستقیم(0/27-) بر قلدری محل کار بود.
نتیجه­گیری: سبک رهبری مناسب، یک سازمان سالم را ایجاد و باعث کاهش قلدری محل کار می­گردد. بنابراین سازمان­ها باید به توسعه­‌ی سلامت سازمانی و ارایه آموزش­های لازم به خصوص به مدیران سازمان­ها بپردازند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb