جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عابدینی

نادر عالیشان کرمی، محسن حاجی زین العابدینی، ایرج رداد، سید جواد قاضی میرسعید،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: هستان ­شناسی ­ها در زیست ­پزشکی کار ادغام، مبادله، جستجو و پرسش از داده ­ها را آسان می­کنند. مخزن هستان شناسی­ های باز زیست­ پزشکی(مخزن) یک راه­کار برای ایجاد هستان­ شناسی­ های مرجع می­باشد که در آن طراحی هستان­ شناسی­ ها مبتنی بر اصولی است که تعامل آنها را به صورت یک نظام منفرد تبدیل نماید. هدف این مقاله تعیین وضعیت هستان­ شناسی­ های توسعه یافته طبق اصول مزبور می­باشد.
روش بررسی: این پیمایش توصیفی-مقطعی در سال ۱۳۹۶ انجام شد. اطلاعات اجزای اصلی، موضوع، زبان و ابزار ساخت هستان شناسی­ ها از وب سایت مخزن هستان­ شناسی باز زیست پزشکی و OntoBee (سرور پیش فرض داده­ های پیوندی هستان­شناسی­های مخزن) بازیابی گردید. فراوانی کلاس­ها، نمونه­ ها، روابط شیئی، روابط نوع-داده و روابط ابرداده­ ای حاشیه­ نویسی با استفاده از آمار توصیفی، دسته بندی و ارایه گردید.
یافته­ ها: موضوعات اصلی ۱۵۱ هستان ­شناسی موجود آناتومی، سلامت و فنوتیپ بود. بیشترین زبان و ابزار ساخت به ترتیب نسخه­های OBO و OBO-Edit بودند. ۵ درصد هستان­ شناسی­ ها بیش از ۷۸۹۷۷ کلاس، ۱۵۰ رابطه­ ی شیئی، ۳۹ رابطه­ ی نوع-داده، ۱۱۰ رابطه­ ی ابرداده­ ای حاشیه­ نویسی و ۳۵۶ نمونه داشتند.
نتیجه­ گیری: افزایش تعداد هستان­ شناسی­ های مخزن و استفاده­ ی بیشتر از زبان OBO و ابزار OBO-Edit حاکی از پذیرش توسعه دهندگان هستان­ شناسی­ برای استفاده از این ابزار و زبان برای ساخت هستان­ شناسی­ مبتنی بر اصول مخزن است. 

علی عابدینی، حمیدرضا ایرانی، حمیدرضا یزدانی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: شرکت‌های تولیدکننده و توزیع‌کننده­‌ی دارو در کشور به دلیل امنیت تولید و توزیع دارو به‌عنوان قابل‌اتکاترین شرکت‌ها از لحاظ سودآوری شناخته می‌شوند. نقاط ضعف این حوزه شامل بهره‌وری پایین در تأمین مواد اولیه و توزیع دارو و به‌تبع آن بروز مشکل سرمایه در گردش و افزایش هزینه‌های مالی شرکت‌ها می‌باشد. از این‌رو هدف پژوهش، شناسایی و اولویت‌بندی عوامل حیاتی موفقیت در زنجیره­ی تأمین و توزیع صنعت دارو در کشور، برای تصمیم‌گیری‌های مؤثر در این حوزه است.
روش بررسی: پژوهش، شامل دو فاز کتابخانه‌ای و پیمایشی است. در فاز اول با جستجو در پایگاه‌های علمی، عوامل حیاتی موفقیت در زنجیره­‌ی تأمین و توزیع شناسایی و در ۲۵ بعد تقسیم شدند. در فاز دوم طبق اصل پارتو ۹ بعد از این ۲۵ بعد، مبنای مقایسات زوجی عوامل در تکنیک دیمتل جهت تعیین تأثیرگذاری و اثرپذیری قرارگرفتند. جامعه­‌ی آماری پژوهش را شرکت‌های تولیدکننده و توزیع‌کننده­‌ی دارویی کشور در سال ۱۳۹۷ تشکیل می‌دهند. از این‌بین ۱۳ خبره زنجیره­ی تأمین و توزیع دارو با روش نمونه‌گیری نظری به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تحلیل داده‌ها نیز از نرم‌افزار Excel و Matlab استفاده شد.
یافته‌ها: حمایت مدیریت ارشد، استفاده از فناوری اطلاعات و مداخله­‌ی دولت، سه عامل نخست بین عوامل اثرگذار، و فرایندها، کیفیت خدمات و اعتماد سه عامل نخست بین عوامل اثرپذیر می‌باشند. همچنین، حمایت مدیریت ارشد پرتعامل‌ترین عامل و مداخله­‌ی دولت به‌عنوان کم تعامل‌ترین عامل، شناخته شد.
نتیجه‌گیری: مدیران نمی‌توانند همه­‌ی عوامل را مدنظر قرار دهند بلکه باید با توجه به شرایط شرکت خود، روی عوامل اثرگذار و تعامل‌پذیر سرمایه‌گذاری کنند.

علی عابدینی، حمیدرضا ایرانی، حمیدرضا یزدانی،
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه به دلیل تنوع محصولات و برندهای داروهای گیاهی اعم از تولید داخلی و وارداتی، رقابت بر سر گسترش بازار و فروش بیشتر محصولات در میان شرکت‌های تولیدکننده ­ی داروهای گیاهی به رقابت علمی و تاکتیکی مبدل شده است. شرکت‌های تولیدکننده ­ی داروهای گیاهی می‌توانند با شناسایی مشکلات شرکت‌های پخش دارو آن‌ها را بهتر ارزیابی کنند و با یافتن پاسخ‌های بهینه برای مشکلات آنان می‌توانند مزیت رقابتی خود را در بازار حفظ کنند. ازاین‌رو هدف این پژوهش، شناسایی مشکلات کانال بازاریابی داروهای گیاهی از منظر شرکت‌های پخش دارویی می‌باشد.
روش بررسی: در پژوهش حاضر، با مصاحبه‌های اکتشافی، مشکلات کانال بازاریابی داروهای گیاهی از منظر شرکت‌های پخش دارویی شناسایی و با استفاده از روش تحلیل محتوا تحلیل شد. جامعه­ ی پژوهش را مدیران شرکت‌های پخش دارویی استان تهران تشکیل می‌دهند که از این میان ۱۶ نفر با روش نمونه‌گیری غیراحتمالی قضاوتی و گلوله برفی به‌عنوان نمونه انتخاب شدند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که مشکلات کانال بازاریابی داروهای گیاهی در عناصر آمیخته ­ی بازاریابی خدمات، در هفت عنصرِ محصول، قیمت، توزیع، ترفیع و تبلیغ، فرایندها، شواهد فیزیکی و افراد جای گرفتند.
نتیجه‌گیری: دولت و قوانین نیز علاوه بر عناصر آمیخته­ی بازاریابی خدمات می‌تواند به‌عنوان عامل مداخله‌گر بر مشکلات کانال بازاریابی این داروها از منظر شرکت‌های پخش دارو اثر بگذارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb