زمینه و هدف: با توجه به گسترش روز افزون تکنولوژیها، استفاده از پزشکی از راه دور برای درمان بیماریها روبه افزایش است. بیماریهای گوش، حلق و بینی یکی از بیماریهای رایج به خصوص در میان اطفال به شمار میرود که میتوان با استفاده از پزشکی از راه دور به تشخیص و درمان آنها پرداخت.
روش بررسی: این مطالعه بصورت تطبیقی در سه کشور آمریکا، استرالیا و انگلیس انجام شده است. اطلاعات پژوهش حـاضر بـا مطالعه منابع چاپی و الکترونیکی مانند متون، نشریات، مقالات معتبر منتشر شده در پایگاههای اطلاعـاتـی MedlineEmbase و CINAHL و Web of knowledge و Google Scholar و Scopus بدست آمد. از کلید واژههایTelemedicine, Telehealthotolaryngology ,ENT , Ear Disease, Otology and Teleconsultation نیز جهت انتخاب منابع استفاده شد.
یافتهها: رایجترین تجهیزات ارسال و دریافت اطلاعات، اتوسکوپ و ویدئواتوسکوپهای استاندارد متصل به نمایشگر و ویدئو پرینتر و یا تجهیزات ویدئوکنفرانس(گیرندههای صوتی و تصویری) میباشد. اطلاعاتی که برای تله اتولارینگولوژی مورد نیاز است شامل اطلاعات دموگرافیگ(نام و نام خانوادگی بیمار، شماره شناسایی، تاریخ ارائه خدمت) و اطلاعاتی که برای تشخیص و درمان بیماری(تاریخچه بیماری، نتایج اسکن و رادیولوژی، تصاویر پرده صماخ و نتایج آزمایشگاهی و نتایج مشاورههای قبلی) است.
نتیجهگیری: برای اجرای تله اتولارینگولوژی نیاز به تجهیزات مناسب میباشد تا انتقال صدا و تصویر و اطلاعات بخوبی انجام شود و به متخصصان ENT و ادیولوژیستها در کار معاینه و درمان کمک کند. استفاده از این روش در هزینههای بیماران صرفه جویی کرده و برای پیگیری درمان آنها مناسب است.