جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای نیتی

حمیده سادات اطیابی، سیما راستی، مریم نیتی، زهرا اسلامی راد، مهدی دلاوری، سیدغلام عباس موسوی،
دوره 13، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1398 )
چکیده

زمینه و هدف: ورمامباورمیفورمیس آمیب آزادزی فرصت طلبی است که در منابع محیطی وجود دارد و سبب کراتیت آمیبی یا آنسفالیت گرانولوماتوز آمیبی در افراد نقص ایمنی می­شود. مطالعه­‌ی حاضر به منظور تعیین آلودگی به ورمامباورمیفورمیس در آب­های راکد و خاک اراک صورت گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه­‌ی توصیفی، 60 نمونه آب راکد و 36 نمونه خاک پارک­های اراک جمع آوری گردید. پس از عبور دادن نمونه­‌ها از فیلترهای نیتروسلولز 0/45 میکرونی، در محیط آگار غیرمغذی 1/5 درصد (NNA) کشت و از نظر آمیب آزادزی بررسی شدند. پس از استخراج DNA، ورمامباورمیفورمیس با واکنش زنجیره­ای پلی­مراز (PCR) و پرایمرهای NA1 NA2، شناسایی شد. 8 ایزوله ورمامباورمیفورمیس تعیین توالی نوکلئوتید گردید و پس از بلاست و تایید گونه، در بانک ژن ثبت گردید. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون­های آماری فیشر و مجذورکای تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: از 96 نمونه منابع محیطی موردبررسی 29/2 درصد آلوده به آمیب آزادزی بودند. میزان آلودگی آب راکد و خاک به این آمیب به­ترتیب 28/3 درصد و 30/6 درصد بود(0/001P<). همچنین آلودگی به ورمامباورمیفورمیس به­‌ترتیب در 10 درصد و 16/7 درصد آب راکد و خاک تایید شد(0/001P<).
نتیجه گیری: آب­های راکد و خاک این منطقه، آلوده به آمیب­های آزادزی و ورمامبا است. با توجه به بیماری زا بودن این آمیب و امکان وجود اندوسیمبیونت بیماریزا در آن، آموزش بهداشت جهت کنترل و پیشگیری از بیماری به­‌خصوص در بیماران مستعد از جمله افراد استفاده کننده از لنزهای تماسی توصیه می­‌شود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb