جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای یزدان پرست

سید امیر یزدان پرست، غزاله قندچی، فریبا حشتمی، صنم افشار مقدم، محمدعلی خدادوست،
دوره 5، شماره 3 - ( 8-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: گونه‌های آسپرژیلوس از شایعترین پاتوژنهای قارچی مجاری هوایی به شمار می‌روند .این قارچها در بیماران دارای نقص ایمنی بصورت مهاجم عمل نموده و باتوجه به روند رو به افزایش تعداد این بیماران و همچنین در بیماران داوطلب پیوند اعضاء که با سرکوب شدید سیستم ایمنی مواجه‌اند از اهمیت خاصی برخوردارند. ازاین رو اهمیت عفونت های قارچی و بخصوص آسپرژیلوسی بسیار افزایش یافته و به تبع آن روشهای شناسایی دقیق و سریع این قارچها نیز از اهمیت بسیاری برخوردار شده است.

روش بررسی: روشهای معمول شناسایی قارچها از جمله اسمیر مستقیم، کشت و نمونه‌های پاتولوژیک آنچنان که باید یا سریع نیستند و یا از حساسیت لازم برخوردار نمیباشند. روشهای ایمونولوژیک مانند روشهای ردیابی آنتی بادی و آنتی ژن نیز اگرچه سریع هستند ولی فاقد ویژگی و دقت لازمه‌اند. روشهای مولوکولار از جمله PCR امروزه بشکل بسیار وسیعی به کمک ما آمده‌اند. دراین تحقیق از سه روش اسمیر مستقیم، کشت قارچی و نستد PCR برای شناسائی قارچ کپکی آسپرژیلوس در نمونه های تنفسی استفاده شده است.

یافته‌ها: پس از انجام تستها تعداد موارد آسپرژیلوس ردیابی شده توسط پی سی آر در مقایسه با دو روش دیگر بسیار بیشتر بود و در رتبه بعد کشت قارچ موارد بیشتری را نسبت به اسمیر مستقیم مورد شناسائی قرار داد.

نتیجه گیری: پس از انجام تستها تعداد موارد آسپرژیلوس در نمونه های تنفسی توسط PCR در مقایسه با دو روش دیگر بسیار بیشتر بوده و در رتبه بعد کشت قارچ موارد بیشتری را نسبت به اسمیر مستقیم نشان داده است.


سید امیر یزدان پرست، سید شهرزاد مهدوی نظارتی، فریبا حشتمی، سمیرا جهانگیری، زهره زارعی،
دوره 5، شماره 4 - ( 10-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: گونه‌های کاندیدا بعنوان شایعترین عوامل بیماریهای عفونی و قارچی فرصت طلب مطرح هستند. کاندیدا آلبیکنس بعنوان نوعی قارچ پلی مورف مطرح است. کاندیدا دابلینینسیس بعلت تشابه بسیار با قارچ کاندیدا آلبیکنس حائز اهمیت است. پروتئین‌های دیواره نیز می‌توانند در ساختار دیواره وجود داشته باشند. این پروتئینها بعلت نقش در چسبندگی و اتصال به سلولهای میزبان و بیماری زایی مورد تاکید مطالعات بوده است. لذا شناخت این پروتئینها در قارچ‌های پاتوژن و استخراج و جدا سازی و تعیین اجزای آنها ضروری به نظر می‌رسد.

روش بررسی: هدف از این طرح بررسی مقادیر پروتئین‌های سطحی کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا دابلینینسیس با استفاده از سه رنگ آمیزی و مشاهده باند احتمالی آنها با روش سدیم دودسیل سولفات- پلی آکریل آمید(SDS-PAGE) به‌ منظور شناخت بیشتر این قارچهای بیماریزا می‌باشد. همچنین با استفاده از بافرکربنات آمونیوم که شامل بتامرکاپتواتانول است پروتئینهای سطحی کاندیدا استخراج می‌شوند و پس از استخراج انجام دیالیز نیز ضروری است.

یافته‌ها: با رنگ آمیزی کوماسی بلو پروتئینهایی با وزن مولکولی42 و 2/66 و200  kDaو در رنگ آمیزی با نقره پروتئین‌هایی با وزن مولکولی 5/21 و 5/28 و37 kDa و با استفاده از رنگ آمیزی توام کوماسی بلو و نقره پروتئین‌هایی با وزن مولکولی 27 و 35 و40 و 45 و52 و 80 و 97kDa  تشخیص داده شد.

نتیجه‌گیری: با رنگ آمیزی کوماسی بلو پروتئینهایی با وزن مولکولی بالا و در رنگ آمیزی با نقره   پروتئینهایی با وزن مولکولی پایین و با مخلوط هر دو رنگ بیشتر باندهای پروتئین مشاهده شدند.                                                                


مهرداد اسدی، حسین نوروزی، عبدالحسن کاظمی، مهربان فلاحتی، علی کاظمی، محمد ادیب پور، خسرو صدیق بیان، سید امیر یزدان پرست،
دوره 6، شماره 1 - ( 2-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: گونه‌های خانواده کاندیدا می‌توانند در حفره دهانی افراد دارای نقص سیستم ایمنی منجر به کلونیزاسیون شده و سبب کاندیدیازیس شود. با توجه به نقص سیستم ایمنی در افراد دارای سندرم داون، این مطالعه بمنظور ارزیابی میزان کلونیزاسیون گونه‌های مختلف قارچ کاندیدا در دهان این افراد انجام گرفت.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 53 فرد مبتلا به سندرم داون(29 فرد مذکر و 24 فرد مونث) تحت پوشش سازمان بهزیستی با محدوده سنی 31-4 سال(میانگین سنی 1/11) در تبریز انجام گرفت.

نمونه گیری از سطح پشتی زبان، مخاط دهلیز دهانی در فاصله گونه و دندان‌های آسیا با استفاده از سوآپ استریل انجام گردید. نمونه‌ها در محیط‌های سابورودکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل(Sc) و کروم کاندیدا آگار کشت داده شدند. تشخیص گونه‌های کاندیدا براساس خصوصیات فنوتیپی و تولید کلامیدیوکونیدی در محیط کورن میل آگار حاوی تویین 80 بود.

یافته‌ها: از 46 فرد مثبت از لحاظ کلونیزاسیون قارچی(26 فرد مذکر، 20 فرد مونث)، مجموعأ 60 ایزوله کاندیدا جدا گردید. کاندیدا آلبیکنس با 35 مورد(03/66 درصد) بیشترین و پس از آن، کاندیدا دابلینسیس با 9 مورد(98/16 درصد)، کاندیدا کروزئی با 7 مورد(20/13 درصد)، کاندیدا گلابراتا با 5 مورد(43/9 درصد) و کاندیدا تروپیکالیس با 4 مورد(54/7 درصد) در رده‌های بعدی قرار داشتند. در 12 نفر(4/22 درصد) بیش از یک گونه کاندیدا جدا گردید.

 

نتیجه‌گیری: با توجه به نقص سیستم ایمنی در افراد دارای سندرم داون ناشی از کاهش IgA بزاقی، کاهش فعالیت  H2O2(عامل اصلی از بین برنده کاندیدا آلبیکنس) لزوم تشخیص زودرس میزان کلونیزاسیون کاندیدا توصیه میگردد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb