جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای بارداری

آرزو راستی، مهرناز گرانمایه، حمیدرضا شاه محمدی، رضا غلام نژاد جعفری، فاطمه نیازی، سمانه شعبانی، رویا شریفیان، یوسف عرفانی،
دوره 7، شماره 5 - ( 10-1392 )
چکیده

  زمینه و هدف: تشخیص به موقع بارداری به منظور پیشگیری از آسیبهای دوران جنینی که در اثر مصرف برخی داروها و رفتارهای پرخطر ایجاد می‌شوند ضروری است. هدف از این مطالعه مقایسه حساسیت و ویژگی کیتهای لاتکس اگلوتیناسیون با روش ایمونوآنزیماتیک سریع به عنوان استاندارد طلایی در تشخیص بارداری است.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی نمونه ی ادرار و سرم از 390 نفر از خانم های مراجعه کننده به منظور تشخیص بارداری به مراکز بهداشتی درمانی جمع آوری شد و حساسیت و ویژگی نتایج آزمایشهای کیفی ادرار(لاتکس اگلوتیناسیون و ممانعت از لاتکس اگلوتیناسیون) در مقایسه با روش ایمونوآنزیماتیک سرم در تشخیص بارداری محاسبه گردید و اطلاعات وارد شده در نرم افزار Spss با بکارگیری آزمونهای کای دو، کرامر و محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردید .

یافته‌ها: حساسیت آزمایش لاتکس اگلوتیناسیون مستقیم 82/05% و در آزمایش ممانعت از لاتکس اگلوتیناسیون 81/2% و ویژگی هر دو روش در مقایسه روش ایمونوآنزیماتیک، 99/27% می‌باشد. همبستگی توافقی بین تست لاتکس اگلوتیناسیون مستقیم و ممانعت از لاتکس اگلوتیناسیون با روش ایمونوآنزیماتیک به ترتیب 0/859 و 0/853 بدست آمد.

نتیجه‌گیری: امکان بروز نتایج منفی کاذب در تست لاتکس آگلوتیناسیون مستقیم کمتر و امکان بروز نتایج مثبت کاذب در هر دو روش کیفی برابر است، با توجه به اینکه امکان بروز نتایج منفی کاذب در آزمایش‌های کیفی نسبت به روش ایمونوآنزیماتیک بیشتر می‌باشد، تائید نتایج آزمایشهای کیفی منفی با روشهای حساس‌تر نظیر ایمونوآنزیماتیک ضروری به نظر می‌رسد.


رضا صفدری، مژگان رحمانیان، شهربانو پهلوانی نژاد،
دوره 12، شماره 6 - ( 12-1397 )
چکیده

زمینه و هدف: پره‌اکلامپسی، ‌یکی از‌ جدی‌ترین موارد بارداری‌های ‌پرخطر ‌است که سلامت ‌زنان در سطح‌ جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه را به ‌مخاطره می‌اندازد. ‌پره‌اکلامپسی در ایران،‌ با 14 درصد شیوع دومین علت‌ شایع مرگ‌‌ومیر مادران است. هدف از این پژوهش شناسایی الزامات‌ اطلاعاتی برنامه‌ کاربردی ‌خود‌مراقبتی‌ پره‌اکلامپسی‌مبتنی‌ بر ‌اندروید می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه‌ از نوع توصیفی بوده و سال 1397 در بیمارستان امیرالمومنین‌(ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سمنان در دو ‌مرحله‌ی مرور‌ منابع و نیازسنجی عناصر‌اطلاعاتی انجام شد.‌ در مرحله‌ی مروری‌،‌ پس از مطالعه‌ی مقالات و پژوهش‌های مرتبط با ‌موضوع مطالعه،‌ الزامات اطلاعاتی و ‌فاکتورهای تاثیر‌گذار بر ‌شیوع و ‌بروز پره‌اکلامپسی شناسایی و سپس نظر‌سنجی از پزشکان صاحب‌نظر با طراحی پرسش‌نامه‌ای پژوهشگر ‌ساخته با پایایی ضریب آلفای کرونباخ 92
/4% انجام شد.
یافته‌ها: 63/9% از پرسش‌شوندگان به عناصر یافته‌های دموگرافیک اهمیت زیادی اختصاص داده‌اند. 75/9% عناصر اطلاعاتی مطرح ‌شده در ‌سابقه بهداشتی را بسیار پر‌اهمیت شناسایی کرده‌اند.‌ 77/85% از جامعه‌ی پژوهش، عناصر‌ بخش سبک‌ زندگی را  دارای بالاترین درجه اهمیت دانسته‌اند.‌ عناصر بخش امکان ‌یادآوری در برنامه ضروری تشخیص داده ‌شد.‌ 33/33% از پرسش‌شوندگان آموزش ورزش را در پایین‌ترین و 45/24% از آنان بالاترین درجه اهمیت دانسته و عناصر ‌اطلاعاتی ‌گزارش‌گیری را با اهمیت ‌5 نمره دهی نموده‌اند.
نتیجه‌گیری: الزامات ‌اطلاعاتی ‌این برنامه در ‌6 گروه سابقه ‌بهداشتی، نکات‌ آموزشی، سبک ‌زندگی، یادآور ‌مراجعه، گزارش‌گیری و اطلاع‌رسانی تعیین ‌شد. این برنامه می‌تواند به مادران کمک ‌کند ‌تا با‌ رعایت ‌تغذیه مناسب و ‌اصول ‌درمانی بیماری خود را کنترل کنند و‌ عوارض بیماری‌ خود را به‌ حداقل برسانند.

پرستو زکی پور، داود کیانی فرد، قاسم اکبری، عماد خلیل زاده،
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: متیل‌فنیدات از داروهای رایج در درمان بیماری بیش فعالی کودکان محسوب می‌گردد. استفاده از متیل‌فنیدات با افزایش فعالیت دستگاه اعصاب مرکزی همراه بوده که این امر می‌تواند زمینه سوء مصرف این ترکیب را فراهم آورد. نیکوتین از جمله ترکیباتی است که با اشکال مختلف در دسترس افراد قرار دارد. اثرات منفی نیکوتین بر هورمون‌های محور هیپوفیز بیضه و اسپرماتوژنز گزارش شده است. در این مطالعه، اثرات مصرف همزمان متیل‌فنیدات و نیکوتین بر دستگاه تناسلی نوزادان نر متولد شده از موش‌های سوری دریافت­کننده­‌ی ترکیبات فوق قبل و حین بارداری بررسی گردید.
روش بررسی: نیکوتین و متیل‌فنیدات به مدت هشت هفته قبل از آبستنی و در حین بارداری به موش‌های سوری ماده تجویز شد. شاخص‌های جنین‌شناسی و مطالعات میکروسکوپی بافت بیضه در نوزادان نر متولد شده ارزیابی گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شاخص‌های جنین‌شناسی و بافت‌شناسی در نوزادان متولد شده از موش‌های دریافت کننده­‌ی نیکوتین و متیل‌فنیدات در مقایسه با گروه کنترل تغییر یافت. کاهش جمعیت سلول‌های دیواره­‌ی لوله‌های اسپرم‌ساز و بروز برخی تغییرات ساختاری در لوله‌های مذکور مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده­ی همزمان و طولانی مدت از نیکوتین و متیل فیندات پیش از بارداری و در حین آن می‌تواند موجب بروز برخی تغییرات در ساختار بافت بیضه در دوران رشد جنینی و بعد از تولد و بروز اختلالات باروری احتمالی گردد.

رضا عباسی، لیلا احمدیان، سیده راضیه فرهی،
دوره 13، شماره 4 - ( 8-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: شبکه­ های اجتماعی آنلاین به­‌عنوان منبع جدید و گسترده ­ای از اطلاعات توانسته ­اند دسترسی افراد به اطلاعات سلامت را تسهیل نمایند. مطالعه­‌ی حاضر با هدف تعیین میزان استفاده­‌ی زنان باردار از شبکه­ های اجتماعی آنلاین و نقش این شبکه ها در اشتراک­ گذاری و استفاده از اطلاعات انجام شد.
روش­ بررسی: این مطالعه­ ی توصیفی_تحلیلی در زمستان سال 1396 در شهر کرمان انجام شد. زنان باردار مراجعه کننده به 21 مطب خصوصی پزشکان زنان و زایمان در سطح شهر کرمان در این مطالعه، مشارکت نمودند. جمع آوری داده­ ها با استفاده از پرسش ­نامه پژوهشگر ساخته انجام شد. روایی این پرسش ­نامه، توسط دو متخصص انفورماتیک پزشکی و دو متخصص مدیریت اطلاعات سلامت بررسی و تایید شد. ضریب پایایی آلفای کرونباخ آن نیز 71% محاسبه گردید. تحلیل داده­ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای تحلیلی و از طریق نرم ­افزار SPSS انجام شد.
یافته­ ها: در این مطالعه 89% از زنان باردار از شبکه­ های اجتماعی آنلاین استفاده می­کردند که استفاده­ ی بیش از 80% آنها به ­صورت روزانه بود. بیش از 57% آنها از اطلاعات مرتبط با سلامت و مراقبتهای دوران بارداری به اشتراک گذاشته شده در این شبکه­ ها استفاده نموده و تقریبا 68% زنان باردار استفاده از این شبکه­ ها را مفید دانستند.
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، میزان نفوذ شبکه­ های اجتماعی آنلاین در میان زنان باردار شهر کرمان زیاد است. در صورتی­ که اطلاعات صحیح، مناسب و قابل اعتماد در شبکه­ های اجتماعی آنلاین به اشتراک گذاشته شود، این شبکه­ ها می­توانند بستر مناسبی برای بهبود سطح آگاهی، دانش و سواد سلامت زنان باردار و تبادل اطلاعات و تجربیات میان آنها را فراهم آورند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb