جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای تولیدات علمی

هیوا عبدخدا، سید جواد قاضی میرسعید، علیرضا نوروزی،
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1389 )
چکیده

زمینه و هدف: تولید علم رکن اصلی تمام برنامه‌ها برای نیل به توسعه پایدار است. در حال حاضر مهمترین شاخصه‌ تولید علم، تعداد مدارک نمایه شده از مجلات علمی در پایگاه‌های اطلاعاتی است که به پژوهش‌های علم‌سنجی و کتابسنجی می‌پردازند. این مطالعه با هدف بررسی میزان تولیدات علمی حوزه پزشکی ایران بر مبنای مدارک نمایه شده در پایگاه‌های استنادی  WOSو Scopus در فاصله سال‌های 2009-2005 انجام شده است.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که در آن از تحلیل کتابسنجی استفاده شد. جامعه پژوهش عبارت بود از کلیه مجلات علمی- پژوهشی انگلیسی زبان که تا زمان انجام این بررسی در پایگاه‌های  WOSو Scopus نمایه شده بودند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها سیاهه کنترلی محقق ساخته بود که با مراجعه به وبگاه پایگاه‌های اطلاعاتی و مشاهده مستقیم برای هر عنوان مجله تکمیل شد. داده‌ها پس از گردآوری و ورود به رایانه توسط روش‌های آماری مناسب و نرم افزار SPSS تجریه و تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که از تعداد 44 عنوان مجله مورد بررسی، 18 عنوان در پایگاه WOS و 20 عنوان در پایگاه Scopus نمایه شده‌اند. تعداد مدارک ثبت شده و تعداد استناد به آن‌ها در پایگاه‌های مورد بررسی با گذر سال در حال افزایش بوده است. بیشترین تعداد مدارک و استنادها مربوط به سال‌های پایانی می‌باشد. تعداد مدارک ثبت شده در پایگاه Scopus بیشتر از پایگاه WOS است اما این اختلاف معنی دار نیست(186/0p-value= ).

بحث و نتیجه‌گیری: نمایانی مجلات حوزه علوم پزشکی کشور در پایگاه‌های مورد بررسی در سطح مطلوبی قرار ندارد. در هر دو پایگاه کمتر از 50 درصد مجلات نمایه شده‌اند. در فاصله سال‌های مورد بررسی تولیدات علمی حوزه پزشکی کشور در حال رشد بوده است اما رسیدن به جایگاه شایسته کشور در این حوزه مستلزم تلاش بیشتر است.


مریم اخوتی، اعظم بذرافشان، ملیحه سادات بذرافشان، رضا ملک پور افشار،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1393 )
چکیده

 

زمینه و هدف: مجلات علمی از عمده‌ترین ابزارهای انتشار یافته‌های پژوهشی محسوب می‌شوند. با افزایش تعداد و هزینه اشتراک مجلات علمی، کتابخانه‌ها ناگزیر به انتخاب می‌باشند. تحلیل استنادی از متدوال‌ترین روشها در انتخاب بهترین عناوین است. هدف از مطالعه حاضر تعیین مجلات هسته دندانپزشکی با استفاده از تحلیل استنادی است.

 

روش بررسی: 276 عنوان از تولیدات علمی اعضای هیات علمی و دانشجویان دندانپزشکی شامل 241 پایان نامه و 35 عنوان مقاله که در دوره زمانی80-89 و در پایگاه استنادی علوم منتشر شده بودند با استفاده از تحلیل استنادی ارزیابی شدند.

 

یافته‌ها: 11023 استناد از پایان نامه‌ها و مقالات استخراج شد. میانگین استناد در هر پایان نامه 25/39 و در هر مقاله برابر با 74/44 بود. بیشترین استنادات مربوط به مجلات انگلیسی و کتابها بود بطوریکه قریب به 95 درصد استنادات را به خود اختصاص داده‌اند. بیشترین روزامدی مربوط به منابع انگلیسی و متعلق به سال‌های 2001-2005 و 2006-2010 بوده است. بر اساس قانون برادفورد، 5 مجله به عنوان مجلات هسته معرفی شدند.

 

نتیجه‌گیری: انتخاب مجلات هسته علاوه بر استفاده موثر از منابع مالی، نقش موثری در پاسخ گویی به نیازهای اطلاعاتی کاربران کتابخانه‌های تخصصی دارد. در شرایطی که دسترسی به منابع اطلاعاتی با چالش‌های فراوانی روبروست، تعیین و شناسایی مجلات هسته می‌تواند اقدامی منطقی و هوشمندانه در بهره برداری صحیح از منابع محسوب شود.

 
سید جواد قاضی میرسعید، نادیا معتمدی، سیده ملیحه امامی،
دوره 12، شماره 2 - ( 4-1397 )
چکیده

زمینه و هدف: بررسی تولیدات علمی در پایگاه های اطلاعاتی معتبر جهانی علاوه بر تعیین وضعیت موجود و کاستی ها، رهیافتی در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی هاست. هدف این مطالعه، بررسی تولیدات علمی مراکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و اصفهان نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی Scopus طی سال‌های 2009 تا 2013 می باشد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی و با رویکرد کاربردی است. جامعه پژوهش تمامی مقالات مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و اصفهان نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی Scopus طی سال‌های 2009 تا 2013 بود که به ترتیب، 5880 و 2154 مقاله در پایگاه بازیابی شد. برای توصیف داده‌ها، شامل توزیع فراوانی، محاسبه‌ی انحراف معیار و میانگین‌ها از روش‌های آمار توصیفی و برای مقایسه‌ی میانگین‌ها از آزمون T-Test در سطح استنباطی استفاده شد. داده‌ها در نرم افزارهای SPSS و Excel تحلیل گردید.
یافته‌ها: تولیدات علمی مراکز تحقیقاتی هر دو دانشگاه‌ در نمایه‌نامه اسکوپوس در سال‌های مورد بررسی، رشد صعودی داشته ‌است. مراکز تحقیقاتی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیشترین مقالات را داشتند. بیشترین میزان تولیدات متعلق به حوزه‌های موضوعی غدد و متابولیسم، علوم دارویی و قلب بود. بین تولیدات علمی مراکز دو دانشگاه تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: رشد صعودی تولیدات علمی مراکز تحقیقاتی مورد بررسی، حاکی از اهمیت و توجه به برون‌دادهای علمی در راستای توسعه‌ی پایدار کشور است. ارایه یافته‌های پژوهش‌های مشابه می‌تواند در ایجاد انگیزه در پژوهشگران و حمایت مؤسسات از پژوهش‌ها مؤثر باشد. 

سُکینه فلسفین، سمانه خویدکی، مهدی محمدی،
دوره 12، شماره 5 - ( 10-1397 )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تحلیل مقاله‌های منتشر شده در ارزیابی تولیدات علمی حوزه‌ی پزشکی ایران در پایگاه Web of Science صورت گرفته است.
روش بررسی: مطالعه‌ی حاضر از نوع تحقیقات علم‌سنجی است که با بهره‌گیری از روش مرور متون تدوین شده است. جامعه‌ی پژوهش را 55 عنوان مقاله‌ی منتشرشده در مجلات علمی-پژوهشی و علمی ترویجی وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه‌ی بررسی تولیدات علمی پزشکی ایران در پایگاه Web of Science تشکیل می‌دهد. 
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که در خصوص ارزیابی تولیدات علمی حوزه‌ی پزشکی ایران(بین سال‌های 1395-1385) 55 مقاله منتشر شده است که از آن‌ها 35 مقاله به بررسی برون‌دادهای علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بقیه به بررسی برون‌دادهای علمی یک حوزه موضوعی خاص پرداخته‌‌اند که حوزه‌های داروسازی و جراحی بیشترین تحقیق‌ها را به خود اختصاص داده است. 60.6 درصد از پژوهش‌ها توسط متخصص‌های حوزه‌ی علم اطلاعات و دانش‌شناسی و 39.4 درصد توسط متخصصان حوزه‌ی پزشکی منتشر شده‌اند. در بین افراد و دانشگاه‌ها، دانشگاه علوم پزشکی تهران و در بین افراد، حافظ محمدحسن زاده اسفیجانی پرکارترین شناخته شدند. اکثر پژوهش‌ها با رویکرد علم سنجی منتشر شده‌اند و در بین نرم‌افزارهای علم‌سنجی نیز نرم‌افزار Pajek بیشتر مورد استفاده قرار گرفته بود. در بین مقاله‌های منتشر شده، مقاله‌های دو نفره و سه نفره بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌ بودند.
نتیجه‌گیری: مقالات مورد بررسی دارای گرایش کمی بوده‌اند و ذکر روش‌های متنوع نشان‌دهنده‌ی نوعی آشفتگی به‌کارگیری واژگان و اصطلاحات است
.

عباس دولانی، زهرا شعبانی، رویا برادر،
دوره 14، شماره 1 - ( 1-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی تولیدات علمی اعضای هیأت‌علمی رشته‌ی علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه‌های دولتی ایران در شبکه‌ی اجتماعی علمی ResearchGate و رابطه‌ی آن بر تولیدات علمی آنان در پایگاه‌های اطلاعاتی و موتورهای جستجو است.
روش بررسی: این پژوهش از منظر هدف کاربردی، و از نظر روش‌شناسی پیمایشی و با رویکرد آلتمتریکس می‌باشد. جامعه‌ی آماری پژوهش متشکل از ۱۱۸ نفر از اعضای هیأت‌علمی رشته‌ی علم اطلاعات و دانش ‌شناسی فعال در شبکه‌ی اجتماعی-علمی ResearchGate از ۲۹ دانشگاه دولتی در کشور بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون‌های همبستگی پیرسون، تی مستقل، کروسکال والیس استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که نویسندگان دانشگاه‌های اصفهان، علوم پزشکی تهران و شهید چمران اهواز به لحاظ شاخص‌های آلتمتریکس، فعال‌ترین اعضای هیأت‌علمی در ResearchGate هستند. از لحاظ نمره‌ی RG اعضای هیأت‌علمی با مرتبه دانشیاری به نسبت تعداد، عملکرد بهتری دارند. همچنین همبستگی مثبت بین شاخص‌های آلتمتریکس شبکه‌ی اجتماعی-علمی ResearchGate و شاخص‌های علم سنجی پایگاه استنادی Scopus و Google Scholar وجود دارد. 
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه همبستگی مثبت میان شاخص‌های آلتمتریکس در ResearchGate با شاخص‌های علم‌سنجی در Google Scholar و Scopus وجود دارد، بنابراین رویت‌پذیری آثار علمی آنان و بهبود شاخص‌های استنادی در پایگاه‌های اطلاعاتی را نیز به دنبال دارد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb