جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای جراحی زیبایی بینی

مرضیه نیکنام، دکتر محمد فرارویی، دکتر علی کامکار، نرگس فولادی، دکتر علی محمدی،
دوره 6، شماره 1 - ( 2-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: در سالهای اخیر درخواست برای انجام انواع جراحی‌های زیبایی، بخصوص جراحی زیبایی بینی در کشور ما رو به افزایش بوده است. برخی تحقیفات نشان داده است که عوامل روانشناختی تاثیر زیادی در درخواست جراحیهای زیبایی دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد کمال گرایی در این افراد صورت گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی نوع علی- مقایسه‌ای بود که در بهار و تابستان 1389 در شهر یاسوج صورت گرفت. تعداد 50 نفر از افراد استفاده کننده از جراحی زیبایی بینی با 50 نفر  شاهد که با گروه مورد همتاسازی شده بودند مقایسه شدند. به منظور مقایسه ابعاد و زیر مقیاس‌های مربوط به کمال گرایی از مقیاس چند بعدی کمال گرایی فراست استفاده گردید. جهت تحلیل یافته‌ها از نرم افزار SPSS و آزمون t وابسته استفاده شد.

یافته‌ها: تعداد زنان استفاده کننده از جراحی زیبایی بیشتر از مردان بود. بیشتر آزمودنی‌ها مجرد و در فاصله سنی 26 تا 30 سال قرار داشتند. همچنین بیشتر آزمودنی‌ها از قشر تحصیل کرده و دانشگاهی بودند. سطح درآمد اکثر آنها بین 7010000 تا 9000000 ریال قرار داشت. گروه مورد و شاهد در استانداردهای فردی(0001/0P<)، نظم و ترتیب(0001/0P<)، نگرانی در مورد اشتباهات(0001/0P<)، انتقادات والدین(04/0P<)، شک و تردید(013/0P<) و انتظارات والدین(001/0P<) تفاوت معنی‌داری داشت. پژوهش حاضر به طور کلی حاکی از وجود تفاوت معنی‌دار در کمال گرایی(001/0P<) بین دو گروه بود.

نتیجهگیری: گروه استفاده کننده از جراحی زیبایی بینی کمال گراتر و اغلب کمال گرای منفی هستند.


ماریتا محمدشاهی، ابوالقاسم پوررضا، ابوعلی ودادهیر، پروانه حیدری ارجلو، محمود محمودی، فیض الله اکبری،
دوره 10، شماره 3 - ( 4-1395 )
چکیده

زمینه و هدف: طی دو دهه گذشته عمل جراحی زیبایی بینی افزایش یافته­ و به یک فرایند پزشکی‌شده(Medicalized)، تبدیل شده ­است. مطالعه با هدف تعیین پیامد­های جراحی زیبایی بینی بر روی کیفیت زندگی و هزینه رسیدن به چنین نتایجی انجام شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر، مطالعه­ای توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی می­باشد، که در میان 110 نفر از مراجعه­ کنندگان به 25 مطب­ جراحی پلاستیک در تهران در سال 91-90 انجام شده­ است. شرکت­ کنند­گان به روش نمونه­ گیری چند مرحله­ ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ ها دو پرسشنامه(کیفیت زندگی و تخمین هزینه) بوده است و داده­ ها با استفاده از نرم­ افزار SPSS تحلیل شدند.

یافته ­ها: میانگین نمره کیفیت زندگی قبل و بعد از عمل دارای اختلاف معنی ­داری بود. در ابعاد کیفیت زندگی میانگین بعد "خودآگاهی کلی­" بعد از عمل افزایش پیدا کرده بود اما دو بعد "­حمایت اجتماعی­" و "­سلامت جسمانی­" کاهش یافته بودند. مهمترین عامل انگیزشی محرک­ های خارجی بود. بین کیفیت زندگی بعد از عمل و مدت زمان بعد از عمل، همبستگی مثبت مشاهده گردید. همچنین، متوسط هزینه کل عمل افزایش یافته بود.

نتیجه­ گیری: کیفیت زندگی بعد از عمل زیبایی بینی کاهش پیدا کرده بود، که می­تواند به علت شیوع عمل­ های غیر­ضروری، خطاهای پزشکی و غیره باشد. کاهش میانگین نمره حمایت اجتماعی بعد از عمل، می­تواند به علت عدم تطابق انتظار افراد با واقعیت باشد، به علاوه کاهش نمره سلامت جسمانی بعد از عمل، ممکن است ناشی از بی توجهی به وضعیت دستگاه تنفسی توسط جراحان باشد و می­توان گفت این عمل­ ها پیامد­های با تأخیر دارند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb