زمینه و هدف: سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در میان زنان است. ایزوفلاونها زیرمجموعهای از فیتواستروژنها هستند که دارای خواصی شبیه استروژن پستانداران میباشند. گیاه یونجه دارای ایزوفلاون بالایی است. هدف مطالعهی حاضر تعیین اثر ایزوفلاونهای گیاه یونجه روی سرطان پستان و پروفیل لیپید در این بیماران است.
روش بررسی: ۳۰ رأس موش آزمایشگاهی BALB-C انتخاب و به چهار گروه دستهبندی شدند. گروه اول و دوم به روش کاشت سلولی به سرطان پستان مبتلا گشتند. گروه سوم و چهارم سالم ماندند. عصارهی یونجه به روش تقطیر در خلأ تهیه شد و گروههای اول و سوم عصارهی یونجه را دریافت نمودند. گروه دوم و چهارم(شاهد) هیچ دارویی دریافت نکردند. بعد از ۶ هفته از خون تمامی موشها سرم تهیه گردید. غلظت استرادیول، LDL - کلسترول، HDL - کلسترول و کلسترول تام در سرم اندازهگیری شد. آنالیز آماری دادهها با آزمون t-student و برنامه آماری Graphpad انجام شد. سطح معنیداری برابر ۰/۰۵ =P بود.
یافتهها: میزان استرادیول در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنیداری پیدا کرد(۰/۰۰ =P). میزان کلسترول تام در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنیداری پیدا نمود(۰/۰۰=LDL . (P - کلسترول در گروه اول نسبت به دوم کاهش معنیداری نشان داد(۰/۰۰=HDL . (P- کلسترول در گروه اول نسبت به دوم افزایش نشان داد که این مقدار، معنیدار نبود(۰/۰۹ =P).
نتیجهگیری: عصارهی یونجه با اثر بر روی میزان استرادیول و پروفیل لیپید در موشهای مبتلا به سرطان پستان میتواند در بهبود شرایط بیماری مفید باشد.
زمینه و هدف: تغییرات مسیر سیگنالینگ استروژن، مانند تغییر در ژن گیرنده استروژن ،(ESR۱)a در روند بیماری سرطان پستان به ویژه در سفیدپوستان سهم بسزایی دارد. بنابراین، دادههای ژنومی ESR۱ در تصمیم گیریهای بالینی از ارزش بسیاری برخوردار است. لذا در این پژوهش به تعیین پلی مورفیسم rs۲۲۲۸۴۸۰ در ژن ESR۱ و خطر ابتلا به سرطان پستان پرداخته شد.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعهی مورد- شاهدی است که به منظور ایجاد پایگاه اطلاعاتی از پلی مورفیسم ژن ESR۱ در جمعیت ایران انجام شد. گوناگونی ژنتیکی با استفاده از روش PCR-SSCP و تعیین توالی مستقیم برای اگزون ۸ در ۱۵۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان و در ۱۴۷ نفر افراد سالم بررسی شد.
یافتهها: فراوانی ژنوتیپ هتروزیگوت ACA/ACG در بیماران مبتلا به سرطان پستان ۴۸% در مقایسه با افراد شاهد(۴۱%) بود. همچنین، فراوانی آلل جهش یافته ACA در بیماران مبتلا به سرطان پستان با سن شروع قاعدگی زیر ۱۲ سال(۴۰,۸%) نسبت به کسانی که سن شروع قاعدگی آنها بالای ۱۲ سال(۲۳.۹%) است، به طور قابل توجهی بالاتر بود. مطالعه آلل جهش یافته ACA نشان داد که هر چه فراوانی این آلل بیشتر باشد، احتمال متاستاز غدد لنفاوی در بیمار کمتر است.
نتیجهگیری: پلی مورفیسم کدان ۵۹۴ در ژن ESR۱ با جنبههای مختلف سرطان پستان در ایران در ارتباط بوده و در ارزیابیهای قبل از عمل جراحی به عنوان یک نشانگر در پیش بینی روند متاستاز سرطان پستان در جمعیت ایرانی نقش مهمی دارد.
زمینه و هدف: سرطان پستان مسئله مهم اپیدمیولوژیک و بیشترین علت مرگ و میر زنان میباشد. استرس اکسیداتیو نقش مهمی در این بیماری ایفا میکند. آنتیاکسیدانها مانند بعضی از ویتامینها، توجه بسیاری از دانشمندان را برای مقابله با استرس اکسیداتیو به خود جلب کرده است. هدف این تحقیق، تعیین تأثیر مکمل ویتامینی در کاهش استرس اکسیداتیو در سرطان پستان است.
روش بررسی: در مطالعه حاضر، ۳۸ موش BALB-C مورد استفاده قرارگرفت و در آن ها سرطان پستان به روش کاشت سلول ایجاد شد. موشها به ۴ گروه تقسیم شدند: ۴ موش به مدت ۱ ماه مکمل ویتامینی، ۴ موش ویتامین A، ۴ موش ویتامین E و ۴ موش ویتامین D دریافت کردند. بعد از یک ماه موش ها به سرطان پستان مبتلا شدند. در گروه دوم موشها بدون مکمل ویتامینی، مبتلا شدند. در گروه سوم، موشها با مکمل ویتامینی به بیماری مبتلا نشدند. در سرم خون موشها، میزان کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی به روش الایزا اندازهگیری شد.
یافتهها: کاتالاز در موشهایی که مکمل ویتامینی دریافت کرده بودند و به بیماری مبتلا شدند، بطور معنیداری افزایش یافت(۰/۰۴۹=P). اما افزایش آن با ویتامین D معنی دار نبود(۰/۲۸۷P=). همچنین، سوپراکسید دیسموتار نیز در موشهایی که مکمل ویتامینی دریافت کرده و به بیماری مبتلا شدند، بطور معنیداری افزایش داشت(۰/۰۲۴۹=P). اگرچه، این افزایش با ویتامین D معنیدار نبود(۰/۲۴=P). هم چنین، میزان ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در موشهایی که مکمل ویتامینی دریافت نموده و به بیماری مبتلا شدند بطور معنیداری افزایش یافت(۰/۰۰۰۱P<).
نتیجهگیری: استفاده از مکمل ویتامینی با میزان کاتالاز، سوپراکسیددیسموتاز و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ارتباط معنیدار دارد و میتواند مارکرهای آنتی اکسیدان را افزایش دهد.
زمینه و هدف: تشخیص به موقع، یک اصل مهم در سرطان است که درمان زود هنگام با انتظار بهبود نتایج را ممکن می سازد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط ویژگی های فردی و نشانه های بالینی بیماران با سرطان پستان بود.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی به صورت مقطعی، تعداد ۲۳۲ بیمار زن با تشخیص قطعی سرطان پستان را که به بیمارستان رازی شهر رشت مراجعه کرده بودند، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت شامل اطلاعات دموگرافیک و نشانه های بالینی بررسی کرده است. داده های مربوط به نتایج ماموگرافی، سایز تومور و مرحله ی آسیب شناسی تومور از پرونده پزشکی بیماران استخراج گردید. تحلیل داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ انجام شد و جهت توصیف داده ها از میانگین و انحراف معیار و جهت آمار استنباطی از آزمون Fisher در سطح معنی داری ۰/۰۵=p استفاده شد.
یافته ها: میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش ۱۰/۲۷±۴۹/۸۰ سال بود. ۴۴ نفر(۱۴%) از بیماران سابقه ی انجام ماموگرافی منظم قبل از بیماری را داشتند. ۱۰۴ نفر(%۴۴/۸) در اولین مراجعه به جراح مراجعه کرده بودند. ۱۳۶ نفر(۵۸%) زنان در مرحله ۳ بیماری قرار داشتند. ۱۲۹ نفر(۶۰%) بیماران در زمان تشخیص اندازه ی تومور بیشتر از ۵ سانتی متر و ۱۰۶ نفر(۴۶%) درگیری غدد لنفاوی داشتند. بیماران با سرطان پیشرفته ی پستان به طور معنی داری سطح تحصیلات(۰/۰۴=p) و درآمد پایین تر(۰/۰۱=p) بودند.
نتیجه گیری: شناسایی عوامل فردی و بالینی مرتبط با سرطان پستان می تواند اطلاعات اساسی جهت تدوین برنامه های آموزش سلامت، غربالگری و ارائه راه کارهای مناسب جهت رفع موانع درمانی و مراقبتی فراهم آورد.
صفحه ۱ از ۱ |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.
طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق
© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0
Designed & Developed by : Yektaweb