زمینه و هدف: یکی از مهمترین حوزههای کاربرد فناوری اطلاعات در بخش بهداشت پایش وضعیت بیماران است. به کارگیری شبکههای حسگر بدنی در حوزه مراقبت- بهداشت به تازگی پیشرفتهای چشمگیری داشته است. هدف از نگارش این مقاله بررسی و شناخت کاربردهای شبکههای حسگر بدنی بی سیم در حوزه سلامت میباشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای مروری است که از طریق جستجو در منابع علمی معتبر از جمله Science Direct(Elsevier) ،IEEE ،Springer و Pubmed و سایر منابع اطلاعاتی فارسی نظیر Magiran و Sid بین سال های 2000 تا 2016 انجام گرفته است. برای جستجو در منابع انگلیسی مذکور از کلیدواژههایی چون “body area sensor network” و “wearable and implantable body sensor” و برای جستجو در منابع فارسی از کلیدواژههایی همچون «گرههای حسگر کاشتنی و پوشیدنی» استفاده شد.
یافتهها: وظایف شبکههای حسگری بدن پایش پارامترهای مهم بدن میباشد که این پارامترهای حیاتی گویای وضعیت ناخوشی و بیماری فرد هستند. مضاف براین با استفاده از انواع مختلف شبکههای حسگر میتوان بیماریهای مختلف به عنوان مثال: بیماریهای قلبی، نئوپلاسمها، دیابت، بیماریهای کلیوی، پارکینسون، بیماریهای عفونی و غیره را کنترل کرد. همچنین میتوان گفت انواع شبکههای حسگر بدنی بی سیم در حوزه پزشکی بر دو دسته ی اصلی تقسیم میشوند: شبکههای حسگر بی سیم بدنی پوشیدنی و شبکههای حسگر بی سیم بدنی کاشتنی.
نتیجهگیری: استفاده از شبکه های حسگر بدنی تاثیر شگرفی در امر سلامت دارد و به بهبود کیفیت زندگی و آسایش خاطر بیماران منجر میشود. این تکنولوژیها روز به روز در حال پیشرفت است و هدف از توسعه ی آنان کمک به بیماران و پزشکان و تیم درمان است.