جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای مقالات علمی

زهرا ابازری، عارف ریاحی ، فریبا صحبتی‮ها ، حسن صیامیان، موسی یمین فیروز،
دوره 9، شماره 3 - ( 6-1394 )
چکیده

زمینه و هدف: از آنجایی که مجلات علمی نمایانگر دستاوردهای جامعه علمی در ابعاد گسترده از نظر منطقهای، ملی و جهانی میباشند، نموداری از حیات علمی هر جامعه ای محسوب میشوند. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تطبیقی و تعیین رشد کمی و کیفی مجلات و مقالات علوم پزشکی و حوز ههای وابسته در کشورهای عضو دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی در پایگاه اسکوپوس تهیه و تدوین شده است. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع پیمایشی توصیفی بود که با رویکرد عل مسنجی صورت گرفت. جامعه پژوهش را مجلات و مقالات علمی حوزه پزشکی نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس تشکیل می دادند. لذا تولیدات علمی و 140 مجله علمی کشورهای عضو دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی، شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: بخش قابل توجهی از تولیدات علمی کشورهای عضو دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی، در حوزه پزشکی تولید و منتشر شده است؛ بطوری که موضوع مربوط به بیش از یک چهارم از کل تولیدات علمی این کشورها، حوزه پزشکی است. همچنین تعداد مجلات نمایه شده طی سا لهای مورد بررسی از 17 مورد به 127 رسیده است. نتیجه گیری: تولید مجلات و مدارک علمی حوزه پزشکی کشورهای عضو دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی طی سال های مورد نظر، دارای رشد مثبتی بوده و در سا لهای اخیر جهش قابل توجهی داشته است. همزمان با افزایش تعداد مجلات علمی در این کشورها، تولیدات علمی آنها نیز افزایش یافته است.
کبری تارم، محمد جبرائیلی مزرعه شادی، عباس دولانی،
دوره 10، شماره 2 - ( 2-1395 )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه مقاله علمی یکی از قالب های نوشتاری رایج در اشاعه تولیدات علمی است. لذا، هدف از این پژوهش، تعیین وضعیت ساختاری مقالات حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی پنج مجله علمی– پژوهشی در این زمینه بود.
روش بررسی: روش پژوهش پیمایشی تحلیلی بود. مقالات مورد بررسی با توجه به متغیرهایی چون توزیع مولفان از لحاظ جنسیت، رشته تحصیلی، رتبه علمی و نوع مقالات از نظر تالیفی و یا ترجمه بودن، انفرادی و یا گروهی بودن و تاریخ تولید آن‌ها، همچنین نوع آمارهای به کار رفته در مقالات در دو بازه زمانی 1385-1381 و 1390-1386 تجزیه و تحلیل شدند. 
یافته ها: نتایج نشان داد، اغلب مقالات تالیفی هستند. روند همکاری بین نویسندگان در سطح بین المللی ناچیز است. به کارگیری روش های تحقیق کیفی در بین مقالات بسیار کم می باشد. نویسندگان با مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد بیشترین فراوانی را در بین نویسندگان دارند. بین متغیرهای مقاطع تحصیلی، تعداد مولفان، مجلات و آمارهای به کار برده شده در مقالات رابطه معناداری وجود داشت. 
نتیجه گیری: تالیف مقالات در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی از الگوهای خاصی پیروی می کند که مهمترین آنها خط مشی مجلات در چاپ مقالات می باشد. همچنین با توجه به نبود همکاری نویسندگان ایرانی با نویسندگان خارج از کشور، نوع و شکل مقالات از نظر اکثر متغیرهای مورد بررسی، یکسان است.  


سیروس پناهی، سعیده فخارپور، شهرام صدقی،
دوره 15، شماره 6 - ( 12-1400 )
چکیده

زمینه و هدف: فرایند داوری تخصصی باز یکی از روش‌های داوری همتا در مجلات بوده و در مجامع علمی پذیرفته شده است. هدف پژوهش حاضر تعیین دیدگاه اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها در مورد فرایند داوری تخصصی باز بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی-کاربردی بود که به‌روش پیمایشی انجام شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، ۱۵۰ نفر از مجموع ۲۴۶ نفر اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز محاسبه شد. ابزار پژوهش، پرسش‌نامه‌ی خوداظهاری  براساس متون بود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، اطلاعات به‌وسیله‌ی نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون t زوجی تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که دیدگاه شرکت‌کنندگان در خصوص«رویکردها و فرایندهای داوری باز مجلات» با میانگین ۳/۴۸ و «مزایای داوری باز مجلات» با میانگین ۳/۷۰ نسبتاً مطلوب بود. شرکت‌کنندگان از میان سبک‌های داوری باز به‌ترتیب سبک‌های«گزارش باز» و «داوری داده» را بیشتر ترجیح می‌دادند. دیدگاه شرکت‌کنندگان در خصوص«مزایا و معایب داوری باز مجلات» نشان‌دهنده‌ی موافقت شرکت‌کنندگان با اغلب مولفه‌های ارایه شده در این زمینه بود. همچنین بین میانگین نمره دیدگاه شرکت‌کنندگان نسبت به فرایند داوری سنتی و داوری باز مجلات اختلاف معنی‌دار آماری وجود داشت(۰/۰۵ نتیجه‌گیری: داوری باز در میان اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز مورد پذیرش است. نظر به اینکه مقبولیت این نوع داوری در میان مجامع علمی بیشتر می‌شود، توجه به نگرش‌ها و دیدگاه‌های مربوط به فرایند داوری باز می‌تواند سبب بهبود کیفیت مقالات و پژوهش‌هایی ‌شود که در مجلات علمی منتشر می‌شوند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb