جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای موش صحرایی

رحیم احمدی، سحر عشق جو،
دوره 8، شماره 2 - ( 4-1393 )
چکیده

 

زمینه و هدف: مصرف دخانیات بر فعالیت آنزیمهای کبدی و قلبی تاثیرگذار است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات مصرف دود سیگار و قلیان بر سطح سرمی آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در موشهای صحرایی نر می‌باشد.

 

روش بررسی: در این تحقیق تجربی آزمایشگاهی، 15 سر موش صحرایی نژاد ویستار به گروه‌های 5 سری شاهد، دریافت کننده‌ی دود قلیان و دریافت کننده‌ی دود سیگار تقسیم بندی شدند. نمونه‌ها 6 هفته تحت تجربیات آزمایشگاهی قرار گرفتند و پس از 6 هفته نمونه‌های خونی از طریق خون گیری از قلب تهیه شدند و سطح سرمی آنزیم‌های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازه‌گیری گردید. داده‌ها بر اساس آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه بین گروه‌ها مورد مقایسه قرار گرفتند.

 

یافته‌ها: سطح سرمی آنزیم‌های آلانین آمینو ترانسفراز در گروه دریافت کننده‌ی دود سیگار و گروه دریافت کننده‌ی دود قلیان، نسبت به گروه شاهد، دچار افزایش معنادار شده(05/0>P)، سطح سرمی آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز تنها در گروه دریافت کننده‌ی دود قلیان نسبت به گروه شاهد، دچار افزایش معنادار شد(05/0>P). سطح سرمی آنزیم‌ها در گروه دریافت کننده‌ی دود سیگار در مقایسه با گروه دریافت کننده‌ی دود قلیان، تفاوت معناداری نداشت.

 

نتیجه‌گیری: دود قلیان همانند دود سیگار دارای اثرات پاتوفیزیولوژیک بر کبد و قلب است که با افزایش سطح سرمی آنزیمهای‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز آشکار می‌شود.

 


محمد بابائی، قاسم اکبری، امیرعلی شهبازفر،
دوره 14، شماره 3 - ( 5-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: سیاه­دانه با اثرات ضدالتهابی و ضد میکروبی از جمله گیاهان دارویی پرمصرف می باشد که به دلیل عوارض زیاد داروهای شیمیایی به عنوان درمان جایگزین یا کمکی استفاده می­شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات ترمیمی و حفاظتی سیاه­دانه از دیدگاه پاتولوژیکی در دستگاه گوارش موش صحرایی بود.
روش بررسی: در این مطالعه ۳۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به ۳ گروه تقسیم شدند. گروه آزمایشی اول ۴۰۰ mg/kg و گروه آزمایشی دوم ۸۰۰ mg/kg عصاره­ی سیاه­دانه و گروه کنترل سرم فیزیولوژی به صورت خوراکی و روزانه تا ۲ ماه دریافت کردند. نمونه های دوازدهه، ژژنوم و ایلئوم پس از ثبوت توسط فرمالین ۱۰%  نمکی، مراحل پاساژ و قالب گیری را طی کرده و برش های ۵ میکرونی از آنها تهیه شده و توسط رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند. در نهایت با میکروسکوپ نوری برای تعیین خصوصیات بافت­شناسی بررسی شده و طول پرزهای روده کوچک در ناحیه ابتدای دوازدهه، ژژنوم، ایلئوم، ،عرض پرزها و درصد سلول­های گابلت از کل سلول­های پوششی روده در نواحی مذکور بررسی گردید و نتایج با نرم افزار SPSS آنالیز شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که سیاه­دانه باعث افزایش طول پرزها در دوازدهه، ژژنوم و ایلئوم به صورت معنی دار بود. همچنین عرض پرزها و درصد سلول­های گابلت افزایش داشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به­دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که سیاه­دانه با افزایش طول پرزها باعث افزایش جذب مواد غذایی شده و اثرات محافظتی دارد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb