سید جواد قاضی میرسعید، محمدرضا قانع، نادیا معتمدی، فریدون آزاده، باقر پهلوان زاده،
دوره 6، شماره 6 - ( 12-1391 )
زمینه و هدف: استناد یکی از نمادهای ارزش مجلات علمی در عرضه دانش است. سهم خود-استنادیها در مقایسه عملکرد مجلات براساس این شاخص، به ویژه در پایگاههای استنادی بینالمللی، اهمیت دارد. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر خود-استنادی مجله در ضریب تاثیر مجلههای لاتین پزشکی کشورمان در وبگاه علوم(WoS) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) میباشد.
روش بررسی: ضریب تاثیر ١٢ مجله در پایگاه WoS و ٢٦ عنوان در پایگاه ISC در سالهای ٢٠٠٦ تا ٢٠٠٩ با نگرش به نرخ خود-استنادیهای مجله مورد مقایسه قرارگرفت. نرخ خود-استنادی در پایگاه ISC با استفاده از جدول مجلات استنادکننده و استنادشونده محاسبه گردید. برای مقایسه نرخ خود-استنادی بین دو پایگاه از آزمـونهای Wilcoxon و Mann-whitney استفاده شد. برای تعیین همبستگی خود-استنادی با ضریب تاثیر در وبگاه علوم از آزمون Pearson و در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از آزمون Spearman استفاده گردید. مقایسه همبستگی مورد بررسی بین دو پایگاه با تحلیل Covariance انجام شد.
یافتهها : نرخ خود- استنادی مجله در دو پایگاه تفاوت معنیداری نداشت(٠٥/٠
sp٠٥/٠p>). بین رابطه خود-استنادی مجله با ضریب تاثیر در دو پایگاه تفاوت معنیداری وجود نداشت(٥٢٦/٠P=).
نتیجهگیری: توجه به نرخ خود-استنادیهای مجله برای مقایسه ضریب تاثیر مجلات در داخل وبگاه علوم مهمتر از توجه به آن در مقایسه مجلات مورد بررسی بین دو پایگاه میباشد.