مقدمه: امروزه تغییر دیوانسالاری در اداره امور سازمانهای دولتی و تبدیل آن به مدیریت انعطافپذیر و مشتریمدار، مؤید ظهور یک حوزه جدید علمی در مدیریت در بخش دولتی است که از آن به عنوان مدیریت کارآفرینانه نام برده میشود. درواقع مدیریت کارآفرینانه مجموعهای از فعالیتهای مدیریتی فرصتمحور برای بقا و ماندگاری سازمانهاست تا آنها را در ارزش آفرینی اجتماعی به مشارکت بطلبد.
روش بررسی: در این پژوهش میدانی که با هدف بررسی عملکرد نظام اداری دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس الگوی مدیریت کارآفرینانه استیونسون انجام شده است. پرسشنامه ساختیافتهای(با طیف لیکرت) طراحی شد که روایی آن توسط خبرگان و پایایی آن از طریق پیشآزمون و تعیین آلفای کرونباخ 94% مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. پرسشنامه نهایی بین 379 نفر از کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران توزیع شد. دادههای پژوهش نشان از مشارکت 85% (325 نفر) جامعه مورد مطالعه داشت. این دادهها در نرم افزار SPSS 18 ثبت و تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشاندهنده متوسط بودن وضعیت دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران از منظر مدیریت کارآفرینانه است. این مطالعه و پژوهشهای مرتبط تأکید میکنند که این وضعیت در اغلب سازمانهای عمومی مصداق دارد.
نتیجه گیری: نتایج مهم پژوهش مبیّن آن است که نظام اداری در دانشگاههای علوم پزشکی در حال گذر از انقلاب کارآفرینانه است. فرهنگسازی، آموزش و توانمندسازی مدیران برای اصلاح ساختار، تمرکززدایی و بهبود مستمر فرآیندها، نقطه عطف تحول در نظام اداری سازمانهاست.