جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای نیکوتین

سجاد سیستانی، مهدیه رئیس زاده، علی اکبر امیری،
دوره 11، شماره 3 - ( 6-1396 )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه اهمیت ناباروری ناشی از القای استرس ‌اکسیداتیو نیکوتین، هدف از این مطالعه بررسی عصاره ی ‌هیدروالکلی یونجه در تقابل با اثر نیکوتین بر بافت تخمدان در موش ‌صحرایی‌ ماده بود.
روش بررسی: ۲۴ سر موش صحرایی ماده‌ بالغ به صورت تصادفی به ۴ دسته که شامل کنترل(بدون تیمار) و گروه های آزمایش T۲ ،T۱ و T۳ تقسیم شدند. به گروه T۱ تزریق زیرپوستی نیکوتین ۰/۲ میلی‌گرم بر کیلوگرم و گروه‌های T۳ ،T۲ به ترتیب علاوه بر نیکوتین، عصاره ی ‌هیدروالکلی یونجه با مقادیر ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی به مدت ۲۵ روز تجویز شد. در روز آخر حیوانات وزن‌گیری شدند. از قلب حیوانات خون‌گیری و سرم برای اندازه‌گیری ظرفیت آنتی‌اکسیدانی جدا شد. بعد از آسان‌کشی موش‌ها با دوز بالای تیوپنتال، تخمدان‌ها خارج و وزن‌گیری شد. تخمدان ‌راست برای اندازه‌گیری غلظت مالون‌دی‌آلدئید، و تخمدان‌ چپ برای شمارش فولیکول‌های اولیه، ثانویه، گراف، آترتیک و جسم زرد فیکس و رنگ‌آمیزی شد. 
یافته‌ها: وزن حیوانات( ۲۱۹ گرم ) در گروه T۱، کاهش ۱۰ درصدی داشت و این میانگین با گروه کنترل، T۲ و T۳ معنی‌دار شد.  بیشترین وزن‌ تخمدان در گروه T۳ ۸/۹۴±۱۴۶/۶۶ میلی گرم مشاهده شد. گروه T۳ میانگین فولیکول‌های اولیه، گراف و جسم زرد بیشتر از گروه T۱، اما اترتیک فولیکول کمتر از گروه T۱ شد. غلظت مالون‌دی‌آلدئید گروه کنترل ۰/۰۱±۰/۳۵ میکرومول بر میلی‌لیتر از بقیه گروه‌ها کمتر و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در گروه T۳ ۳/۲۵±۸۲۱/۱۸  میکرومول بر میلی‌لیتر بیشتر از T۱ ۱۲/۴۴±۷۰۸/۸۵ و معنی‌دار شد.
نتیجه‌گیری: عصاره ی ‌‌هیدروالکلی یونجه می‌تواند استرس اکسیداتیو ناشی از نیکوتین را بر بافت تخمدان کاهش داده و وضعیت باروری را احتمالا بهبود بخشد.
 


پرستو زکی پور، داود کیانی فرد، قاسم اکبری، عماد خلیل زاده،
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: متیل‌فنیدات از داروهای رایج در درمان بیماری بیش فعالی کودکان محسوب می‌گردد. استفاده از متیل‌فنیدات با افزایش فعالیت دستگاه اعصاب مرکزی همراه بوده که این امر می‌تواند زمینه سوء مصرف این ترکیب را فراهم آورد. نیکوتین از جمله ترکیباتی است که با اشکال مختلف در دسترس افراد قرار دارد. اثرات منفی نیکوتین بر هورمون‌های محور هیپوفیز بیضه و اسپرماتوژنز گزارش شده است. در این مطالعه، اثرات مصرف همزمان متیل‌فنیدات و نیکوتین بر دستگاه تناسلی نوزادان نر متولد شده از موش‌های سوری دریافت­کننده­‌ی ترکیبات فوق قبل و حین بارداری بررسی گردید.
روش بررسی: نیکوتین و متیل‌فنیدات به مدت هشت هفته قبل از آبستنی و در حین بارداری به موش‌های سوری ماده تجویز شد. شاخص‌های جنین‌شناسی و مطالعات میکروسکوپی بافت بیضه در نوزادان نر متولد شده ارزیابی گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شاخص‌های جنین‌شناسی و بافت‌شناسی در نوزادان متولد شده از موش‌های دریافت کننده­‌ی نیکوتین و متیل‌فنیدات در مقایسه با گروه کنترل تغییر یافت. کاهش جمعیت سلول‌های دیواره­‌ی لوله‌های اسپرم‌ساز و بروز برخی تغییرات ساختاری در لوله‌های مذکور مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده­ی همزمان و طولانی مدت از نیکوتین و متیل فیندات پیش از بارداری و در حین آن می‌تواند موجب بروز برخی تغییرات در ساختار بافت بیضه در دوران رشد جنینی و بعد از تولد و بروز اختلالات باروری احتمالی گردد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb