جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای هورمونهای تیروئیدی

رویا صحت، اسماعیل شهابی سطلسر، پریچهر حناچی،
دوره 13، شماره 2 - ( 4-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: فقر آهن از اختلالات بسیار شایع در جهان محسوب و کمبود آن می­تواند بر روی متابولیسم و عملکرد تعدادی از پروتئین­ها تاثیرگذار باشد که از جمله می­توان به سطح هورمونهای تیروئیدی اشاره نمود، از سوی دیگر­­ ممکن است نوسان در سطح هورمونهای تیروئیدی نیز در وضعیت آهن بدن موثر باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین سطح هورمونهای تیروئیدی و وضعیت ذخایر آهن بوده است.
روش بررسی: جمعیت مورد مطالعه مراجعه کنندگان به آزمایشگاه  درمانگاه شوریده مشهد که پزشک معالج برای آنها تست­های آهن، فریتین، TIBC، TSH، T3، T4 و CRP درخواست نموده بود. در کل 420 بیمار وارد مطالعه شدند که از این بین 287 بیمار زن و 133 بیمار مرد و میانگین سنی افراد مورد مطالعه 41/5 سال بود. تستهای تیروئید و فریتین با روش ELISA و اندازه گیری آهن و TIBC به روش دستگاهی صورت گرفت.
یافته­‌ها: نتایج به دست آمده ارتباط معنی­داری را بین وضعیت آهن بدن و سطح هورمونهای تیروئیدی نشان نداد(0/05
>p)، اما نکته جالب این بود که در افراد با سطح آهن کمتر سطح TSH در بیشترین مقدار و سطح T4 در کمترین مقدار قرار داشت ولی ارتباط مثبتی بین وضعیت آهن و سطح T3 مشاهده نگردید.
نتیجه­‌گیری: هر چند که در مطالعه حاضر ارتباط معنی­داری بین وضعیت آهن و سطح هورمونهای تیروئیدی مشاهده نگردید اما به نظر می­رسد که نوسانات هریک از آنها می­تواند بر روی دیگری تا حدی تاثیر گذار باشد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb