جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای پره اکلامپسی

راحله سالاری، دکنر مصطفی لنگری زاده، دکتر کامبیز بها الدین بیگی، دکتر علی اکرمی زاده، دکتر مریم کاشانیان،
دوره 9، شماره 6 - ( 12-1394 )
چکیده

زمینه و هدف: تشخیص درست عارضه مسمومیت حاملگی در به کارگیری طرح درمان مناسب برای بیماران نقش اساسی دارد. هدف این مطالعه طراحی سیستم خبره جهت تشخیص این عارضه و کمک به متخصصان بالینی است.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توسعه‌ای بود که به صورت مقطعی انجام شد. سه مرکز درمانی زنان و زایمان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مکان پژوهش در نظر گرفته شد. حجم نمونه شامل 215 پرونده بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. نتایج حاصل از سیستم پیشنهادی با نتایج اعلام شده از طرف متخصصان با آزمون کاپا و با استفاده از نرم‌افزار SPSS مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: ابتدا پارامترهای ورودی، فازی سازی و سپس به موتور استنتاج وارد شدند. نتایج خروجی به صورت گروه بندی شده در دو گروه بیمار یا سالم، به عنوان تشخیص نهایی و در قالب توضیحات بالینی ارائه شد. نتایج حاصل از آزمون سیستم نشان داد که صحت، ویژگی و حساسیت به ترتیب 98 درصد، 100 درصد و 96 درصد بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به میزان بالای صحت، ویژگی و حساسیت حاصل از ارزیابی سیستم، منطق فازی می‌تواند روشی کارآمد برای طراحی سیستم‌های خبره در حوزه زنان و زایمان باشد و برای تشخیص سایر اختلالات دوران بارداری و پیشگیری از عوارض خطرناک برای مادر و نوزاد موثر واقع شود.


رضا صفدری، مژگان رحمانیان، شهربانو پهلوانی نژاد،
دوره 12، شماره 6 - ( 12-1397 )
چکیده

زمینه و هدف: پره‌اکلامپسی، ‌یکی از‌ جدی‌ترین موارد بارداری‌های ‌پرخطر ‌است که سلامت ‌زنان در سطح‌ جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه را به ‌مخاطره می‌اندازد. ‌پره‌اکلامپسی در ایران،‌ با 14 درصد شیوع دومین علت‌ شایع مرگ‌‌ومیر مادران است. هدف از این پژوهش شناسایی الزامات‌ اطلاعاتی برنامه‌ کاربردی ‌خود‌مراقبتی‌ پره‌اکلامپسی‌مبتنی‌ بر ‌اندروید می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه‌ از نوع توصیفی بوده و سال 1397 در بیمارستان امیرالمومنین‌(ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سمنان در دو ‌مرحله‌ی مرور‌ منابع و نیازسنجی عناصر‌اطلاعاتی انجام شد.‌ در مرحله‌ی مروری‌،‌ پس از مطالعه‌ی مقالات و پژوهش‌های مرتبط با ‌موضوع مطالعه،‌ الزامات اطلاعاتی و ‌فاکتورهای تاثیر‌گذار بر ‌شیوع و ‌بروز پره‌اکلامپسی شناسایی و سپس نظر‌سنجی از پزشکان صاحب‌نظر با طراحی پرسش‌نامه‌ای پژوهشگر ‌ساخته با پایایی ضریب آلفای کرونباخ 92
/4% انجام شد.
یافته‌ها: 63/9% از پرسش‌شوندگان به عناصر یافته‌های دموگرافیک اهمیت زیادی اختصاص داده‌اند. 75/9% عناصر اطلاعاتی مطرح ‌شده در ‌سابقه بهداشتی را بسیار پر‌اهمیت شناسایی کرده‌اند.‌ 77/85% از جامعه‌ی پژوهش، عناصر‌ بخش سبک‌ زندگی را  دارای بالاترین درجه اهمیت دانسته‌اند.‌ عناصر بخش امکان ‌یادآوری در برنامه ضروری تشخیص داده ‌شد.‌ 33/33% از پرسش‌شوندگان آموزش ورزش را در پایین‌ترین و 45/24% از آنان بالاترین درجه اهمیت دانسته و عناصر ‌اطلاعاتی ‌گزارش‌گیری را با اهمیت ‌5 نمره دهی نموده‌اند.
نتیجه‌گیری: الزامات ‌اطلاعاتی ‌این برنامه در ‌6 گروه سابقه ‌بهداشتی، نکات‌ آموزشی، سبک ‌زندگی، یادآور ‌مراجعه، گزارش‌گیری و اطلاع‌رسانی تعیین ‌شد. این برنامه می‌تواند به مادران کمک ‌کند ‌تا با‌ رعایت ‌تغذیه مناسب و ‌اصول ‌درمانی بیماری خود را کنترل کنند و‌ عوارض بیماری‌ خود را به‌ حداقل برسانند.

شهربانو پهلوانی نژاد، رضا صفدری، مژگان رحمانیان، محمدصالح صفری،
دوره 16، شماره 1 - ( 1-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: پره‌اکلامپسی، یکی از جدی‌ترین موارد بارداری‌های پرخطر است که سلامت زنان را در سطح جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه به مخاطره می‌اندازد. پره‌اکلامپسی یک سندرم خاص بارداری با میزان شیوع حدود ۱۴-۷ درصد  است که یکی از سه علت اصلی مرگ زنان باردار است. پره‌اکلامپسی در ایران، دومین علت شایع مرگ و میر مادران است و ۱۴ درصد از موارد مرگ و میر مادران را به خود اختصاص داده است. پژوهش حاضر به منظور طراحی مدل مفهومی و ارزیابی برنامه‌ی خودمراقبتی پره‌اکلامپسی؛ مبتنی بر اندروید انجام شده است. 
روش بررسی: این پژوهش در چهار مرحله جهت نیازسنجی عناصر اطلاعاتی، طراحی، ایجاد و ارزیابی برنامه کاربردی خودمراقبتی پره‌اکلامپسی انجام شد. در این نیازسنجی، ۴۲ نفر از پزشکان متخصص، دستیاران و پرسنل مرتبط با موضوع شاغل در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امیرالمومنین(ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سمنان مشارکت کردند. سپس برنامه توسط ۷ نفر از پزشکان مورد ارزیابی اولیه قرار گرفته و در نهایت پیشنهادهای ارایه شده توسط کاربران در طراحی برنامه، اعمال شده و نسخه نهایی برنامه تکمیل شد. اپلیکیشن در محیط اندروید استودیو طراحی شده و سپس با استفاده از نظرات ۲۰ مادر و با ابزار QUIS کاربردپذیری آن ارزیابی گردید.
یافته‌ها: عناصر اطلاعاتی و قابلیت‌های عملکردی موردنیاز برنامه تعیین و برنامه علاوه بر برقراری ارتباط میان بیمار و ارایه‌دهنده، امکان مدیریت مراقبت و کنترل روند بیماری را نیز فراهم نمود. ارزیابی عملکرد برنامه توسط پزشکان و خبرگان صورت گرفته و سپس توسط مادران باردار از نظر کاربردپذیری ارزیابی گردید که یافته‌ها حاکی از رضایت کاربران از اپلیکیشن بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از برنامه‌های کاربردی مبتنی برموبایل راهکار مفیدی برای افزایش دانش و ارتقای سلامت مادران باردار و تسهیل دسترسی آنان به اطلاعات درمانی و کسب مهارت های لازم در بیماریشان است. این برنامه به مادران باردار مبتلا به پره‌اکلامپسی کمک می‌کند تا با رعایت تغذیه‌ی مناسب و اصول درمانی، بیماری خود را کنترل نموده تا عوارض بیماری خود را به حداقل برسانند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پیاورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb