زمینه و هدف: منظور کردن عناصر مدیریت دانش شامل دسترسپذیری، خلق، و انتقال دانش در وبسایت کتابخانههای دیجیتالی دارای اهمیت بسیاری است و باعث کارایی بهتر آن ها میشود. لذا این مقاله با هدف شناسایی و تعیین میزان بهکارگیری معیارهای مدیریت دانش در وبسایتهای کتابخانههای دیجیتالی منتخب در ایران تهیه و تدوین شده است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع پیمایشی توصیفی و با هدف کاربردی بود. گردآوری دادهها بر اساس چک لیست مبتنی بر مدل دسترس پذیری، خلق و انتقال دانش صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل وب سایت 7 کتابخانه دیجیتالی نور، پیام نور، مجلس شورای اسلامی، تبیان، دید، آستان قدس رضوی و کتابخانه دیجیتالی ملی ایران در کشور بود که بر اساس در دسترس بودن انتخاب شد.
یافتهها: میزان بهکارگیری معیارهای مدیریت دانش در وبسایت کتابخانههای دیجیتالی منتخب در حد متوسط بود و معیار دسترسی به وبسایت بیشترین و مشارکت آنلاین کمترین میزان را به خود اختصاص داد. کتابخانه دیجیتالی تبیان با رعایت 56 درصد از این معیارها رتبه اول را در میان 7 کتابخانه دیجیتالی ایران کسب کرد.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که معیارهای مدیریت دانش در این وبسایتها به طور مطلوبی به کار گرفته نشدهاند که از ناسازگاری آنها با اصول، ضوابط و استانداردها سرچشمه میگیرد. بنابراین، طراحان کتابخانههای دیجیتالی میتوانند با آگاهی از نیازهای کاربران و توجه کافی برای بهکارگیری این معیارها، در ارتقا وبسایتها و افزایش کیفیت خدمات کتابخانههای دیجیتالی، مؤثر واقع شوند.