1393/2/11، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۳۴-۴۳

عنوان فارسی تعيين گونه‌های يرسينيا و سالمونلا پاراتيفی Bجدا شده از خامه‌های محتمل آلوده در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله

 

زمينه و هدف: خامه ﯾﮏ ﻓﺮآورده ﻟﺒﻨﯽ ﻣﻐﺬی اﺳﺖ و ﺑﺪﻟﯿﻞ ارزش ﻏـﺬاﯾﯽ ﺑـﺎﻻ، pH ﻧﺰدﯾـﮏ به ﺧﻨﺜـﯽ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻧﮕﻬﺪاري محدود، ﻣﺤﯿﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷـﺪ ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿـﺴﻢ‌ﻫـﺎست. در چند دهه گذشته آلودگي باکتريايی مواد غذايی از اهميت خاصی برخوردار شده است. سالمونلا و يرسينيا دو عامل مهم در بيماری‌های منتقله از غذا هستند، که سبب گاستروآنتريت انسانی می‌شوند. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ‌ي ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﯾﺎﺑﯽ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ خامه‌هايﺳـﻨﺘﯽ ﻣـﺼﺮﻓﯽ از ﻧﻈﺮ آﻟﻮدﮔﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾﺪ.

 

روش بررسی: در اين مطالعه‌ی مقطعی، 100 نمونه خامه‌ی غير پاستوريزه از 5 نقطه سطح شهر تهران جمع آوری گرديد. پس از غني سازی در محيط سلنيت F برای سالمونلا و غنی سازی در بافر فسفات به مدت 2 هفته در سرما برای يرسينيا طبق دستورالعملCDC، تلقيح بر روی محيط‌های کشت مک کانکی و CIN آگار انجام شد. روز بعد کلنی‌های مشکوک از نظر فنوتايپي مورد بررسی اوليه و بوسيله پلاک API-20E مورد تائيد نهايی قرار گرفتند.

 

يافته‌ها: 29% نمونه‌های خامه‌ی مورد مطالعه، حداقل به يک باکتری آلوده بودند. 3% نمونه‌های مورد مطالعه به يرسينيا شامل 1 سويه‌ی آنتروکلی تيکا، 1 سويه‌ی اينترمديا و 1 سويه‌ی فردريکسنی و 2% به سالمونلاپاراتيفی B آلوده بودند. همچنين باکتری‌های ديگری مانند اشريشيا کلی، آنتروباکتر، کلبسيلا و سيتروباکتر جدا گرديد. 5 نمونه خامه به صورت توام به 2 باکتری آلوده بودند.

 

نتيجه‌گيری: نتايج حاصله مويد کنترل کيفی و نظارت بيشتر اداره‌ی بهداشت مواد غذايی بر خامه‌هاي توليدی در سطح شهر تهران می‌باشد.

 

کلیدواژه‌های فارسی مقاله خامه, يرسينيا آنتروکلی تيکا, سالمونلا, کلی فرم

عنوان انگلیسی Determination Of Yersinia Spp. And Salmonella Paratyphi B Isolated From Possibly Contaminated Cream Samples In The City Of Tehran
چکیده انگلیسی مقاله

 Background and Aim: Cream is a rich dairy product with the pH close to neutral and limited preservation capability. Cream is suitable and rich for microbial growth. In the past few decades, there was a great concern in contamination of food products.

 Salmonella and Yersinia species are two important pathogens causing food poisoning and human gastroenteritis. The aim of the present study is to investigate the quality of traditional cream for bacterial contamination.

 Materials and Methods: This is a cross-sectional study. In total, 100 unpasteurized cream samples were collected from 5 regions in Tehran. The Salmonella was enriched in Selenite-F broth, and Yersinia in phosphate buffer in two weeks in cold condition according to CDC, and then were inoculated in MacConky and CIN agar for 24 hours. The suspected colonies were examined for phenotype and their identification was confirmed by API-20 E.

 Results:  In general, 29% of tested cream samples were contaminated with at least one kind of bacteria, 3% with Yersinia (1strain Y.enterocolitica, 1 Y.intermedia, 1 frederiksenii), and 2% with Salmonella paratyphi B. The other bacteria like Escheichia coli, Enteobacter, klebsiella, and Citobacter were also isolated. Five samples were contaminated with two kinds of bacteria.

 Conclusion: The results of this study indicate that more quality control should be applied on the cream produced in the city of Tehran by health control office for food products. 

  

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cream, Yersinia Enterocoitica, Salmonella, Coliform

نویسندگان مقاله 45282---45283---45284---45285---45286---

نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-61&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده hospital managment
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات