1390/12/11، جلد ۵، شماره ۵، صفحات ۵۷-۶۶

عنوان فارسی تحليل روند عرضه و تقاضا در زمينه خدمات مشاوره تغذيه در ديابت: گامی اساسی در جهت شناسايی فرصت‌های کارآفرينانه برای مشاوران تغذيه
چکیده فارسی مقاله زمينه و هدف: شناسايی فرصت‌های کارآفرينانه در زمينه خدمات مشاوره تغذيه، يک موضوع محوری جهت اشتغال کارشناسان تغذيه و پاسخگويی بهتر به نيازهای مبتلايان به بيماری‌های مزمن می‌باشد. در همين راستا، اين پژوهش با هدف تحليل روند عرضه و تقاضای خدمات مشاوره تغذيه در ديابت، به عنوان يک گام اساسی در جهت شناسايی فرصت‌های کارآفرينانه برای مشاوران تغذيه در شهر تهران، صورت پذيرفت. 

روش بررسی: جهت اجرای اين پژوهش توصيفی- پيمايشی، پرسشنامه‌ای مبتنی بر طيف ليکرت برای 80 نفر از فعالان صاحب تخصص در عرصه خدمات مشاوره تغذيه در شهر تهران، از طريق ايميل ارسال گرديد که 48 نفر از آنان به پاسخگويی به پرسشنامه اقدام نمودند. نهايتاً محاسبه مقادير ميانگين پاسخ‌های مشارکت کنندگان و مقايسه آنها با يکديگر، با استفاده از برنامه 5/11SPSS ، انجام شد.

يافته‌ها: يافته‌های مبتنی بر پاسخ‌های مشارکت کنندگان، مشخص نمود که بيشترين تقاضای برآورده نشده گروه‌های مختلف سنی، تحصيلی و درآمدی بيماران ديابتی، مربوط به شيوه مشاوره تغذيه در قالب تيم درمانی می‌باشد.

نتيجه گيری : مشاوره تغذيه در قالب تيم درمانی را می‌توان به عنوان زمينه مناسب برای فعاليت‌های کارآفرينانه در نظر گرفت.    

کلیدواژه‌های فارسی مقاله فرصت کارآفرینانه،شناسایی فرصت،تحلیل روند،عرضه،تقاضا،مشاوره تغذیه،دیابت

عنوان انگلیسی Analysis Of Supply And Demand Ttrends In The Field Of Diabetes Nutrition Counseling: A Basic Step Toward Identifying The Entrepreneurial Opportunities For Nutrition Consultants
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aim: Identification of entrepreneurial opportunities in the field of nutrition counseling is a central issue in employing nutrition consultants and meeting the needs of patients with chronic diseases better. To this end, the present survey has been conducted in order to analyze the supply and demand trends of diabetes nutrition counseling as a basic step toward identifying the entrepreneurial opportunities for nutrition consultants in Tehran.


Materials and Methods: To implement this descriptive-survey study, a questionnaire based on Likert scale was sent by email to 80 active professionals in the field of nutrition counseling services in Tehran, of whom 48 responded to its questions. Then, using SPSS11.5, the mean values of participants' responses were calculated and compared with one another.


Results: The findings obtained based on participants' responses revealed that the need for "nutritional counseling in the form of a treatment team" was mostly not met in different age, education and income groups of diabetic patients


Conclusion: "Nutrition counseling in the form of a treatment team" can be considered as a suitable field for entrepreneurial activities.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Entrepreneurial Opportunity,Opportunity Identification,Trend Analysis,Supply,Demand,Nutrition Counseling,Diabetes

نویسندگان مقاله 45720---45721---45722---

نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-54&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده hospital managment
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات