1390/12/11، جلد ۵، شماره ۵، صفحات ۷۹-۸۹

عنوان فارسی تاثير آموزش توزيع غذا بر ميزان باقيمانده غذا در بيمارستان بوعلی تهران در سال ۱۳۸۹
چکیده فارسی مقاله زمينه و هدف: افزايش باقيمانده غذايی بخصوص در بيمارستان می‌تواند منجر به کاهش دريافت غذا و رضايت مشتری و نيز افزايش هزينه درمان شود. هدف اين مطالعه تعيين تاثير آموزش اصول خدمات غذايی به کارکنان بخش غذا بر ميزان باقيمانده غذايی جهت ارتقای کترينگ بيمارستان می‌باشد.

روش بررسی: پژوهش حاضر، يک مطالعه مقطعی از نوع کاربردی است. جامعه آن، کارکنان و بيماران بخش‌های ارتوپدی، شيمی درمانی و جراحی و همراهان آنها است(130n=) و نمونه گيری به صورت سرشماری می‌باشد. ابزار مطالعه پرسشنامه رضايت سنجی و چک ليست مشاهده‌ای باقيمانده غذايی است. پرسشنامه، توسط افراد مورد مطالعه و چک ليست مشاهده‌ای توسط خود پژوهشگران، تکميل گرديد. روايی و پايايی ابزار بوسيله روايی سازه و ضريب آلفا کرونباخ، تعيين شد. جهت بررسی تاثير آموزش مذکور از آزمون  t-testو آزمون‌های توصيفی استفاده شد.

يافته‌ها: بين ميزان باقيمانده غذايی قبل و بعد از آموزش پرسنل تفاوت معنی داری مشاهده شد(001/0p=،36/5- =t). ميانگين باقيمانده غذا در وعده صبحانه در بعد از آموزش از 8/1 به 7/0، وعده نهار از 09/2 به 89/1 و در وعده شام از 2/2 به 6/1 تنزل نمود.

نتيجه گيری: به نظر می‌رسد برنامه‌های آموزشی برای کارکنان بتواند سطح دانش آنها را نسبت به وظايف خود افزوده و نقاط ضعف و قوت آنها را در راستای بهبود کيفيت عملکرد، به نحوی که منجر به رضايت مشتری و سودآوری بيمارستان شود، نشان دهد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله آموزش،توزیع غذا،باقیمانده غذا

عنوان انگلیسی Effect Of Food Distribiution Training On The Amount Of Food Residuals In Tehran Boali Hospital In 2010
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aim: The increase of food residuals specially in hospital can lead to a decrease in food intake and customer satisfaction and also increase the cost of remedy and hospitalization. The goal of this study was to determine the effect of food service training of food staff on the amount of food residuals to improve hospital catering.

Materials and Methods: This was cross sectional study. The study population consisted of staff and patients in orthopedic, chemotherapy and surgery wards and their relatives (n=130). The tools of this study were satisfaction survey questionnaire and food residual observational checklist. Questionnaires were completed by the study population and observational checklist by the researchers. Data were analysed using SPSS Software.

Results: Significant difference were observed between the amount of food residual before and after personnel training (t=-5/36, p=0/001).The average amount of food remaining in the breakfast from 1/8 in pre-teaching was decreased to 0/7, at lunch from 2/09 to1/89 and in dinner time from 2/2 to 1/6.

Conclusion: It seems that educational planning of personnel could increase their knowledge about their duties and weaknesses and improves quality performance which leads to customer satisfaction and hospital profitability.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Training,Food Distribution,Food Residual

نویسندگان مقاله 45727---45728---45729---

نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-56&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده hospital managment
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات