1386/4/10، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۴

عنوان فارسی بررسی اثرات مصرف دانه کامل سويا و پروتيين سويای فرآوری شده بر اجزای سندرم متابوليک و عوامل خطر بيماری های قلبی عروقی
چکیده فارسی مقاله

گرچه مطالعات مختلفی مزايای مصرف سويا را نشان داده‌اند، اما هيچ مطالعه‌ای اين اثرات را در بيماران مبتلا به سندرم متابوليک مورد بررسی قرار نداده است. هدف از اين بررسی تعيين اثر جايگزينی دانه کامل سويا و پروتئين فرآوری شده سويا در رژيم غذايی بر اجزای سندرم متابوليک، چربی‌های خون، ليپوپروتئين‌ها، مقاومت به انسولين و کنترل قند خون در زنان يائسه مبتلا به سندرم متابوليک بود.
روش‌ها: اين مطالعه تجربی، تصادفی و متقاطع روی 42 زن يائسه مبتلا به سندرم متابوليک انجام شد. سندرم متابوليک طبق راهنمای ATP III تعريف شد. تمامی بيماران در سه دوره غذايی شرکت کردند: رژيم غذايی کنترل، رژيم غذايی پروتئين سويا و رژيم غذايی حاوی دانه کامل سويا. رژيم غذايی مربوط به راهکارهای غذايی برای توقف پرفشاری خون
(DASH: Dietary Approaches to Stop Hypertension) در هر سه دوره استفاده شد . در دوره مصرف پروتئين سويا و دانه کامل سويا، پروتئين سويا و دانه کامل سويا جايگزين يک واحد گوشت قرمز شدند.
يافته‌هـا: سطح سرمی کلسترول تام پس از مصرف دانه کامل سويا به طور معنی داری در مقايسه با دوره کنترل (01/0P<) و دوره مصرف پروتئين فرآوری شده سويا کاهش يافت (01/0P<). چنين تفاوت‌هايی در مورد انسولين ناشتا (01/0P< در مقايسه با هر دو گروه کنترل و پروتئين فرآوری شده سويا)، HOMA-IR (01/0P< در مقايسه با هر دو گروه کنترل و پروتئين فرآوری شده سويا) ، قند خون ناشتا(01/0P< در مقايسه با هر دو گروه کنترل و پروتئين فرآوری شده سويا) و LDL-C (01/0P< در مقايسه با گروه کنترل و 05/0P< در مقايسه با پروتئين فرآوری شده سويا) نيز مشاهده گرديد. مصرف دانه کامل سويا و پروتئين فراوری شده سويا منجر به کاهش ميزان Apo B100 در مقايسه با گروه کنترل (01/0P<) گرديد.
نتيجه‌گيری: مصرف کوتاه مدت دانه کامل سويا مقاومت به انسولين را کاهش داد و کنترل قند خون و پروفايل کلسترول را در زنان مبتلا به سندرم متابوليک بعد از دوران يائسگی بهبود بخشيد .






کلیدواژه‌های فارسی مقاله سويا ، عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي، سندرم متابوليك، زنان يائسه

عنوان انگلیسی SOY INCLUSION IN THE DIET IMPROVES FEATURES OF THE METABOLIC SYNDROME: A RANDOMIZED CROSS-OVER STUDY IN POSTMENOPAUSAL WOMEN
چکیده انگلیسی مقاله

Background: Little evidence exists regarding the effects of soy consumption on the metabolic syndrome in humans. We aimed to determine the effects of soy consumption on components of the metabolic syndrome, plasma lipids, lipoproteins, insulin resistance and glycemic control in postmenopausal women with the metabolic syndrome.

Methods: This randomized cross-over clinical trial was undertaken on 42 postmenopausal women with the metabolic syndrome. Participants were randomly assigned to consume a control diet (Dietary Approaches to Stop Hypertension= DASH), soy protein diet, or soy nut diet, each for eight weeks. Red meat in the DASH diet was replaced by soy protein in the soy protein period and by soy nut in the soy nut period.

Results: Total cholesterol was significantly reduced compared to the control (P<0.01) and soy protein groups (P<0.01). The results were the same regarding the fasting insulin serum (P<0.01 compared with the control and soy protein group), HOMA-IR (P<0.01 compared with the control and soy protein group), Fasting blood sugar (P<0.01 compared with the control and soy protein group), and LDL cholesterol (P<0.01 compared with the control and P<0.05 compared with the soy protein group). Both soy nut and soy protein reduced Apo B100 compared to the control group (P<0.01).  

Conclusion: Short-term soy nut consumption improved glycemic control and lipid profiles in postmenopausal women with the metabolic syndrome

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Soy, Cardiovascular risk factors, Metabolic syndrome, Postmenopausal women

نویسندگان مقاله 5027---5028---5029---5030---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-297&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات