1390/10/11، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱-۱۳

عنوان فارسی مروری بر گلايکه شدن پروتئين‌ها؛ نگاهی بر ترموديناميک و تشکيل ساختار فيبريلی در آلبومين سرم انسانی
چکیده فارسی مقاله مجاورت زمان دار  قندها با پروتئين‌ها باعث گلايکه شدن غير آنزيمی شده و موجب ايجاد تغييرات ساختاری و عملکردی در پروتئين‌ها می‌شود. فرايند گلايکه شده پروتئين‌ها به بروز اختلالات زيادی از جمله بيماری‌های عصبی، کبدی، کليوی و نيز پيری منجر می‌شود؛ به همين سبب تجمعات پروتئينی غير محلول ناشی از فرايند گلايکه شدن، از نشانه‌های تشخيصی بيماری‌های مربوط محسوب می‌گردد. در اين مقاله، تغييرات ساختاری ايجاد شده در آلبومين سرم انسانی در اثر گلايکه شدن با استفاده از روش‌های گوناگون مانند گرماسنجی روبش دمايی (DSC)، طيف سنجی‌های مرئی و نامرئي؛ دورنگ نمايی چرخشی (CD) و فلورسانس مورد مطالعه قرار گرفته است. اتصال گلوکز با آلبومين سرم انسانی باعث بروز تغيير در ساختارهای دوم و سوم و ايجاد دمين‌های انرژتيک جديد به صورت وابسته به غلظت گلوکز می‌گردد. در صورت مجاورت آلبومين سرم انسانی با گلوکز و ساير قندها در مدت‌های طولانی (20 هفته)، به مرور مقدار مارپيچ‌های آلفا کاهش يافته و صفحات بتا افزايش می‌يابد. اين فرايند در نهايت منجر به شکل‌گيری ساختارهای شبه آميلوئيدی و فيبريلی می‌شود که توسط ميکروسکوب الکترونی مورد عکسبرداری قرار گرفته است. در ميان قندها، ريبوز بيشترين اثر و گلوکز کمترين اثر را در فيبريل‌زايی ايفا می‌نمايند.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله گلایکه شدن،دمین انرژتیک،آلبومین سرم انسانی،آمیلوئید،گرماسنجی روبش دمایی،فیبریل شدن،کاهش کشش سطحی،واسرشتگی،میکروسکوب الکترونی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 5076---5077---5078---5079---5080---5081---5082---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-68&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات