|
1383/4/11، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۶۹-۷۸
|
|
|
عنوان فارسی |
مقايسه تاثير دو روش آموزش تغذيه (جزوه و بحث گروهی) بر آگاهی، نگرش و عملکرد تغذيه ای دانش آموزان دختر سال اول راهنمايی شهر تهران |
|
چکیده فارسی مقاله |
بسياری از بررسی ها و مطالعات نشان می دهند که آگاهی و عملکرد تغذيه ای دختران نوجوان ناکافی است. مطالعات اندکی در زمينه تاثير آموزش تغذيه بر آگاهی، نگرش و عملکرد اين گروه آسيب پذير انجام گرفته است. با اين وجود، کارايی روش های مختلف در اين مطالعات مقايسه نشده است. مطالعه حاضر با هدف مقايسه تاثير دو روش آموزش تغذيه (جزوه آموزشی و بحث گروهی) بر آگاهی، نگرش و عملکرد تغذيه ای دانش آموزان دختر سال اول راهنمايی منطقه 8 آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصيلی 83-1382 انجام گرفت. در اين مطالعه، 300 نفر دانش آموز به شکل سه گروه 100 نفری (آموزش از راه جزوه، آموزش از راه بحث گروهی و کنترل) از 11 مدرسه به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. با استفاده از آزمون اوليه و ثانويه، قبل و چهار هفته بعد از اجرای آموزش که از طريق تکميل سه پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد صورت گرفت، اطلاعات جمع آوری شد. آموزش بصورت ارائه جزوه و جلسات بحث گروهی طی 4 جلسه يک ساعت و نيمه در دو گروه اجرا و به گروه کنترل نيز آموزشی داده نشد. نتايج بررسی نشان داد، قبل از اجرای آموزش، سطح نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد در سه گروه، تفاوت آماری معنی داری با يکديگر نداشت. پس از اجرای آموزش، سطح نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد در دو گروه تحت آموزش نسبت به قبل از آن دارای ارتقای معنی دار بود (P<0.001). ميزان افزايش ايجاد شده در نمرات آگاهی و نگرش در بين گروه ها با يکديگر دارای تفاوت آماری معنی دار بود (P<0.001) و افزايش در سطح نمرات عملکرد در بين گروه ها با يکديگر تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت (P=0.900) و بطورکلی مشخص گرديد که هر دو روش جزوه و بحث گروهی، موجب افزايش سطح نمرات آگاهی و نگرش در گروه های تحت آموزش نسبت به قبل و نسبت به گروه کنترل و افزايش سطح عملکرد در گروه های تحت آموزش نسبت به قبل از اجرای آموزش گرديد و روش بحث گروهی بدليل مشارکت بيشتر دانش آموزان نسبت به روش جزوه آموزشی اثربخشی بيشتری در ارتقای سطح آگاهی داشت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آموزش تغذیه،آگاهی تغذیه ای،عملکرد تغذیه ای |
|
عنوان انگلیسی |
COMPARISON OF THE EFFECT IVENSEE OF TWO NUTRIRION EDUCATION METHODS ON THE NUTRITIONAL KNOWLEDGE,ATTITUDE AND PRACTICE OF FIRST – GRADE SCHOOL GIRL STUDENTS IN TEHRAN |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Many studies indicate that the nutritional knowledge and practice of adolescent girls are inadequate. Few surveys were performanced about effect of nutrition education on knowledge, attitude and practice in this vulnerable group. The purpose of this study was to compare the effect of two nutrition education methods (guidebook and group discussion) on the nutritional knowledge, attitude and practice of first-grade guidance school girl students in Tehran ’s 8th district, in 2003.A total of 300 students were selected from 11 guidance schools by simple random sampling and divided into three 100-student groups: 1-guide-book, 2-group discussion, and 3-control. Data on the nutritional knowledge, attitude and practice were collected using pretest and posttest questionnaires. The students in group1 were given the guide-book and required to study it at home, while group 2 students were told to discuss among themselves the contents of the guide-book. The control group were given nothing to study or to do. The pre-test showed that the mean scores of nutrition knowledge (K), attitude (A) and practice (P) were not statistically different among the 3 groups. The scores for the 3 variables increased in the guide-book and discussion groups significantly at the end of the study period (in all cases, p<0.001), while the inter-group comparisons also showed that the K and A scores were statistically different among the 3 groups; the P, however, was not different among them. Conclusion: Both methods (guide-book and group discussion)increased the level of nutritional knowledge and attitude as compared to (a) – the control group,and (b) – the initial values. Also both methods increased the level of nutritional practice as compared to (b) – the initial values. The group discussion method was more effective than the guide-book method in the promotion of the nutritional knowledge of the students. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
adolescence girls ، nutritional knowledge ، nutritional attitude ، practice |
|
نویسندگان مقاله |
47199---47200---47201---47202---47203--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-254&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|