1390/10/11، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۸۷-۹۸

عنوان فارسی بررسی اثر رژيم غذايی غنی از روغن زيتون بر سطح سرمی h‏s-CRP، امنتين و آديپونکتين در زنان دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هنوز هيچ مطالعه‌ای در زمينه تاثير مصرف روغن زيتون بر سطح سرمی امنتين و آديپونکتين منتشر نشده است. هدف از انجام اين مطالعه بررسی اثر مصرف رژيم غذايی غنی از روغن زيتون بر سطح سرمی h‏s-CRP، امنتين و آديپونکتين در زنان دارای اضافه وزن می‌باشد.
روش‌ها: اين مطالعه به صورت يک کارآزمايی بالينی متقاطع طراحی شد که در آن 17 زن سالم دارای اضافه وزن در محدوده سنی 50-20 سال و محدوده kg/m2 9/29-25BMI=  شرکت کردند. افراد مورد مطالعه با روش تخصيص تصادفی به دو گروه تقسيم شدند. گروه اول رژيم غذايی معمولی محدود از انرژی (51% کربوهيدرات، 15% پروتئين، 34% چربی کل،16% SFA، 8%MUFA و10%PUFA) و گروه ديگر رژيم محدود از انرژی که غنی از روغن زيتون بود (ترکيب درشت مغذی‌ها شبيه رژيم معمولی بود ولی ميزان SFA و MUFA آن به ترتيب 8 و 16% بود) مصرف کردند. پس از 6 هفته تبعيت از رژيم‌های مذکور، 2 هفته wash-out برقرار شد و سپس گروه‌ها رژيم غذايی خود را تغيير دادند و به مدت 6 هفته از رژيمی که در فاز اول مصرف نکرده بودند تبعيت کردند. سطوح سرمی hs-CRP، امنتين و آديپونکتين در ابتدا و انتهای هر دو فاز اندازه‌گيری شد. تغييرات شاخص‌های ذکر شده در طول هر فاز مطالعه محاسبه و با استفاده از آزمون t مزدوج مقايسه گرديدند.
يافته‌ها: ارزيابی دريافت‌های واقعی افراد نشان داد که ميزان دريافت SFA و MUFA در گروه مصرف کننده رژيم غذايی غنی از روغن زيتون به ترتيب 5/8 % و 13% و در رژيم غذايی معمولی 14% و 7%  انرژی بود. مقايسه تغييرات ايجاد شده در سطح hs-CRP سرمی به دنبال مصرف دو نوع رژيم غذايی غنی از روغن زيتون و معمولی تفاوت آماری معنی‌داری را نشان نداد (7/0±6/0 در مقابل mg/dL 7/0±2/1، 6/0= P). در مورد سطح سرمی امنتين و آديپونکتين هرچند مقايسه دو رژيم غذايی غنی از روغن زيتون و معمولی تفاوت معنی‌داری از نظر آماری نداشت اما اين مقادير به سطح معنی دار شدن نزديک شده بود (برای امنتين 32±6/40 در مقابل  ng/mL 32±1/56-، 056/0= P؛ برای آديپونکتين 3 ±4/13 در مقابل g/mLµ 3± 8/4، 06/0= P).
نتيجه‌گيری: هر چند رژيم غذايی غنی از روغن زيتون در مقايسه با رژيم معمولی تاثير معنی‌داری بر سطح سرمی h‏s-CRP، امنتين و آديپونکتين نداشت، اما به علت نزديک بودن مقاديرP به سطح معنی‌داری لزوم انجام مطالعات طولانی مدت با حجم نمونه بالا جهت مشخص کردن اثرات قطعی اين رژيم غذايی لازم به نظر می‌رسد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله اضافه وزن،hs،CRP،امنتین،آدیپونکتین،رژیم غذایی غنی از روغن زیتون

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 5114---5115---5116---5117---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-75&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات