|
1385/1/12، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۳
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی آلودگی ميکروبی شير و فرآورده های آن در استان يزد |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمينه و هدف: با توجه به افزايش جمعيت جهان نه فقط به توليد مواد غذايی زيادتری نياز می باشد بلکه توجه ويژه به مفيد بودن و بهداشت آن نيز ضرورت دارد. منظور از اين مطالعه بررسی ميزان آلودگی شير و فرآورده های لبنی توليد شده در واحدهای صنعتی استان يزد به ميکروب های زنده، هوازی مزوفيل (Total bacteria) کلی فرم، استافيلوکوک اورئوس، کپک و مخمر بوده است.
روش کار: در اين مطالعه مجموعا 198 نمونه مختلف شامل شير (%24.2)، ماست (%21.2)، خامه (%12.1)، پنير (%18.2)، بستنی (%12.1) و پودرهای لبنی (%12.1) از کارخانجات استان يزد گردآوری و از نظر ميکروب های کلی فرم، استافيلوکوک اورئوس، کپک و مخمر به روش کشت و انجام تست های بيوشيميايی مورد شناسايی و شمارش قرار گرفته اند. سپس ضمن مقايسه نتايج با حد مجاز استاندارد با استفاده از برنامه SPSS و آزمون آماری ?2 اطلاعات به دست آمده تجزيه و تحليل شده است.
نتايج: بر اساس نتايج اين مطالعه از مجموع نمونه ها، 136 مورد (%68.7) مطلوب، 48 مورد (%24.2) قابل قبول و 14 مورد (%7.1) غير قابل قبول بودند. حداکثر و حداقل سطح پذيرش مطلوب به ترتيب مربوط به شير (%81.3) و پنير (%36.1) می باشد. ضمنا نتايج تست آماری ?2 اختلاف معنی داری را بين ميزان آلودگی و نوع فرآورده لبنی نشان داد p<0.005)، (df=5, ?2 =17.75.
نتيجه گيری: به نظر می رسد علی رغم کوشش هايی که در مورد پيشگيری از آلودگی مواد غذايی به عمل می آيد هنوز اين موضوع به عنوان تهديدی برای سلامت مردم مطرح است.
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آلودگی باکتریایی،فرآورده های لبنی،استان یزد |
|
عنوان انگلیسی |
Study of bacterial contamination of milk and milk products in Yazd Province |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: As the population of the world increases, it is essential that food production keep pace. It will be necessary not only to produce more food, but also to maintain this food so that it is safe and wholesome for human consumption. The purpose of this study was to investigate the rate of Coliform, Staphylococcus aureus, Mould, Yeast and other aerobic and mesophilic bacteria as contaminats of milk and milk products in Yazd province. Material and Methods: In this study a total of 198 different samples including Milk (24.2%), Yoghurt (21.2%), Cream (12.1%), Cheese (18.2%), Ice cream (12.1%) and dairy powders (12.1%) were investigated by culture method and biochemical tests. Then obtained data were analyzed by SPSS and χ2 programs. Results: On the basis of our findings, of the total samples, 136 cases (68.7%) were desirable, 48 cases (24.2%) acceptable and 14 cases (7.1%) undesrable. Microbial contaminants of undesrable samples were coliform (7.1%), Staphylococcus aureus (6.1%) and yeast (6.1%). Meanwhile, the results of χ2 Statistical analysis test, showed significant different between contamination rate and kind of Milk products (df = 5, χ2 = 17.75, P<0.005(. Conclustion: It seems that despite the efforts, which have been done for prevention of food contamination in Yazd province, it is still considered as a threat for people Health. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Bacterial contamination, Milk, Milk products, Yazd Province |
|
نویسندگان مقاله |
47337---47338---47339---47340---47341--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-215&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|