1386/12/11، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۷۵-۸۵

عنوان فارسی بررسی کيفيت فيزيکی وشيميايی آب آشاميدنی شهر اهواز
چکیده فارسی مقاله زمينه و هدف : در اين تحقيق کيفيت فيزيکی و شيميايی ، ميزان خوردگی و همچنين غلظت فلزات سنگين در آب آشاميدنی شبکه توزيع شهر اهواز اندازه گيری گرديد.
روش کار : با اين هدف از76 نقطه ، شامل آب خام ورودی وخروجی تصفيه خانه ها وشيرهای آب مصرفی شبکه توزيع شهری طی شش مرحله به فاصله هر ماه يکبار شامل 456 نمونه ، طبق روشهای استاندارد برداشت شده و مورد بررسی قرار گرفت.
نتايج: نتايج شش مرحله، مقدارعوامل کيفی شامل دما (°C19)،کدورت (NTU97/1)،pH (31/7)،pHs(88/7)،EC(µs/cm1678)،TDS(mg/l 1006)،DO(mg/l 78/6)،قليائيت(mg/l 129)، کلسيم(mg/l 109)، کلرور(mg/l 293)،سولفات (mg/l 264)،شاخص خوردگی پايداری رايزنر(43/8) وغلظت فلزات سرب (µg/l 48/8)،کادميوم(µg/l 972/0)،روی(mg/l 18/3)،مس(mg/l 168/0)،آهن(mg/l 257/0)ومنگنز(mg/l 031/0)درآب آشاميدنی شهراهوازنشان داده است. نتايج با نرم افزاز SPSSنسخه 5/11 مورد تجزيه وتحليل قرارگرفت. بررسی نتايج نشان داده است که ويژگی کيفيت فيزيکی و شيميايی آب اهواز احتمالاً نقش مهمی درايجاد خورندگی ، نشت فلزات و اثرات نامطلوب کيفی و زييا شناختی روی آب داشته است . درمقايسه با استاندارد های ايران و محيط زيست آمريکا اين آب ازکيفيت نسبتاٌ مطلوبی برخورداراست و عوامل اصلی محدود کننده آن EC، TDS وسختی است.
نتيجه گيری : براساس يافته های تحقيق دردوره مطالعه شاخص خوردگی پايداری رايزنرنيز، آب مذکور را درشرايط متمايل به خورندگی نشان داده و خورنده بودن آب ، احتمالاً عامل نشت فلزات ذکرشده به شبکه آب آشاميدنی شهراهواز باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیفیت آب آشامیدنی،عوامل فیزیکی و شیمیائی،شبکه توزیع،اهواز

عنوان انگلیسی Physical and chemical quality of the drinking water in Ahvaz
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aims: In this study we measured the quality, corrosiveness, Ryznar stability index, and heavy metal leakage in the drinking water distribution networks of Ahvaz.

Materials and Methods : A total of 76 sampling sites were selected for this purpose; the sites included inlet and outlet points in water treatment plants as well as consumers taps. We collected 456 samples in six stages and over a period of six month, following the procedures outlined in the Standard Method. Data were analyzed using the SPSS 11.5 software package.

Results: The average values obtained from the specimens were as follows: temperature (19 0C), turbidity (1.97NTU), pH (7.31), pHs (7.88), EC (1678µs/cm), TDS (1006mg/l), Alkalinity (129mg/l), Calcium (109mg/l), DO (6.78mg/l), Cl- (293mg/l), SO4-- (264mg/l), Ryznar stability index (8.43). Average heavy metal levels in tap water were as follows: Pb (8.48µg/l), Cd (0.972 µg/l), Zn (3.18 mg/l), Cu (0.168 g/l), Fe (0.257 mg/l), and Mn (0.031mg/l).

Conclusion: The results showed that the water quality has been affected in such a way as to cause corrosiveness, heavy metal leakage and aesthetic problems. We also showed that in comparison with USEPA and Iranian standards, the quality indices of the drinking water in Ahvaz were at an acceptable level, with the notable exception of a few indices such as TDS, EC, and hardness. The Ryznar stability index indicated that the drinking water in Ahvaz has corrosive properties and this could be one of the reasons behind the high rates of heavy metal leakage detected in this area.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Quality of drinking water,Physical and chemical ingredients,Water distribution system,Ahvaz

نویسندگان مقاله 47677---47678---47679---47680---

نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-162&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات