1382/3/11، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی بررسی ميزان فلزات سنگين در کنسرو ماهی تون
چکیده فارسی مقاله

باتوجه به اهميت بررسی آلودگی های فلزی در مواد غذايی، بويژه در ماهی و فرآورده های آن بدليل پديده تجمع پذيری و بزرگنمايی زيستی و به عنوان شاخصی از آلودگی آبها، برخی از کنسروهای ماهی تون موجود در بازار بمنظور اندازه گيری فلزات سمی جمع آوری و آناليز گرديد. پس از آماده سازی و هضم 21 نمونه کنسرو ماهی، ميزان جيوه و ارسنيک بوسيله سيستم توليد هيدريد، ميزان سرب و کادميم بوسيله سيستم کوره گرافيتی و ميزان قلع بوسيله سيستم شعله و با استفاده از طيف سنجی جذب اتمی اندازه گيری شد. مقادير آلودگی به فلزات سنگين برحسب 1- µgg در وزن تر بيان شده و عبارت است از ميانگين جيوه 0.057±0.117 با دامنه تغييرات 0.253-0.043، ميانگين ارسنيک 0.082±0.128 با دامنه تغييرات 0.202-0.036، ميانگين کادميم 0.019±0.022، با دامنه تغييرات 0.072-0.004، ميانگين سرب 0.018±0.037 با دامنه تغييرات 0.073-0.016 و ميزان قلع در نمونه ها غيرقابل شناسايی بود. مقادير فلزات سمی در کنسروهای ماهی تون کمتر از حد مجاز اعلام شده توسط FAO/WHO می باشد اما به منظور ارزيابی دقيق تر خطر، می بايست ساير منابع دريافت نيز بررسی گردد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله جیوه،ارسنیک،کادمیوم،قلع،طیف سنجی جذب اتمی

عنوان انگلیسی HEAVY METAL CONTAMINATION IN CANNED TUNA FISH
چکیده انگلیسی مقاله

Heavy metal contamination of food products, especially seafood is a major concern because of the bioaccumulation and biomagnification of metal contaminants. Their detection in fish is an indicator of marine pollution. In this study heavy metal concentrations were measured in a sample of commercially obtained canned tuna; after digestion and preparation of 21 such samples, levels of mercury and arsenic were determined by the hydride generation technique, while those of lead and cadmium were measured by the graphite furnace system. Tin levels were determined by flame atomic absorption spectrophotometery. The mean contents of heavy metals expressed in ug/g of wet weight were O.U3±0.027 (range 0.082-0.16) for mercury, 0.129±0.082 (0.037-0.262) for arsenic, 0.029±0.019 (0.006-0.088) for cadmium, and 0.33±0.12 (0.016-0.049) for lead. No tin was detected any of the samples. The concentrations of toxic metals in this study were below the WHO/FAO-recommended levels, but further studies are needed to assess the risk associated other types of food.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Tin,Tuna fish

نویسندگان مقاله 47719---47720---47721---

نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-288&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات