1390/12/11، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۷۳-۸۱

عنوان فارسی اثرات مکمل ياری اسيدهای چرب امگا-۳ بر غلظت  بيومارکرهای التهابی در بيماران ديابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله زمينه و هدف: اسيدهای چرب امگا-3 از طريق ساز و کارهای خاصی مي­توانند التهاب را کاهش دهند. در اين مطالعه تأثير مکمل ياری اسيدهای چرب امگا-3 بر غلظت CRP،  TNF-αو اينترلوکين-2 در سرم بيماران ديابتی نوع 2 بررسی گرديد.

روش­ کار: پژوهش حاضر با روش کارآزمايی بالينی تصادفی دو سوکور بر روی 57 بيمار مبتلا به ديابت نوع 2 صورت گرفت .افراد به صورت تصادفی به دو گروه دريافت کننده امگا-3 (2714 ميلي­گرم: 1548 ميلي­گرم EPA، 828 ميلي­گرم DHA و 338 ميلي­گرم ساير انواع اسيدهای چرب امگا-3) و دريافت کننده دارونما (قرص روغن آفتابگردان: 2100 ميلي­گرم) تقسيم شدند و به مدت 8 هفته اين مکمل­ها را مصرف نمودند.

نتايج:  TNF-αدر گروه امگا-3 در مقايسه با گروه دارونما، پس از انجام مطالعه به شکل معني­داری کاهش يافت (01/0>p).  IL-2 نيز در پايان مطالعه در گروه مداخله در مقايسه با گروه شاهد با کاهش معني­داری روبرو گشت (001/0>p). ميان دو گروه امگا-3 و دارونما، چه در ابتدا و چه در انتهای کارآزمايی بالينی، در خصوص CRP تفاوت معني­داری وجود نداشت.

نتيجه ­گيری: با توجه به کاهش دو بيومارکر التهابی IL-2 و TNF-α در نتيجه مکمل ياری اسيدهای چرب امگا-3، استفاده از اين  مکمل­ها يا از منابع غذايی سرشار از اسيدهای چرب مزبور از قبيل انواع ماهي­ها جهت کاهش التهاب ناشی از ديابت توصيه مي­گردد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب امگا،3،دیابت نوع 2،CRP،TNF،α،IL،2

عنوان انگلیسی The effects of dietary omega-3 fatty acid supplementation on inflammatory biomarkers in type-2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aim: Omega-3 fatty acids can reduce inflammation in diabetic patients via special mechanisms. The objective the current study was to investigate the effects dietary omega-3 fatty acid supplementation on the serum levels of C-reactive protein (CRP), interleukin-2 (IL-2), and tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) in type 2 diabetes patients.

Materials and Methods: This randomized double-blind placebo-controlled clinical trial was conducted on 57 subjects with type-2 diabetes. The participants were randomly assigned to one of 2 groups receiving either an omega-3 fatty acid supplement (containing 1584 mg eicosapentaenoic acid, 828 mg docosahexaenoic acid, and 338 mg other omega-3 fatty acids) or a placebo tablet (containing 2100 mg sunflower oil) for a period of 8 weeks.

Results: The serum TNF-α  and IL-2 concentrations decreased significantly in the omega-3 fatty acid group in comparison with the placebo group (in both cases, p<0.01). The intervention did not bring about any statistically significant changes in the serum CRP concentrations.

Conclusion: Considering the beneficial effects of omega-3 dietary fatty acid supplements on the 2 inflammatory biomarkers, namely TNF-α and IL-2, type-2 diabetes patients are recommended to consume such supplements or foodstuffs rich in omega-3 fatty acids, e.g., fish.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Omega-3 fatty acid,Type-2 diabetes,CRP,TNF-α,IL-2

نویسندگان مقاله 47860---47861---47862---47863---

نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-48&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات