1390/12/11، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۶۹-۷۶

عنوان فارسی تاثير ايزوفلاون جنيستئين بر گلوکز، پروفايل ليپيدی و فعاليت آنزيم پاراکسناز موشهای صحرايی ديابتی
چکیده فارسی مقاله زمينه و هدف: با توجه به نقش استرس اکسيداتيودر پاتوژنز ديابت و اهميت آنتی اکسيدان ها در رويکرد درمانی و جلوگيری از گسترش عوارض اين بيماری و در نظر گرفتن خواص آنتی ديابتيک ايزوفلاون های سويا در اين مطالعه اثرجنيستئين، به عنوان يکی از ايزوفلاون موجود در سويا بر سطح گلوکز، پروفايل ليپدی و فعاليت آنزيم پاراکسناز در موشهای ديابتی مورد بررسی قرار گرفت.

روش کار: 36 موش صحرايی نر نژاد Sprague-Dawley به صورت تصادفی به سه گروه تقسيم و با تزريق وريدی يک دوز 60 ميلی گرمی استرپتوزوتوسين به ازاء هر کيلو گرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازاء هر ليتر بافر سيترات حل شده بود در دو گروه از موشها ديابت القاء گرديد و سطح گلوکز بالای 250 ميلی گرم به ازاء دسی ليتر معيار ديابت در نظر گرفته شد. تغذيه موشها در طی 3 هفته مطالعه از غذای استاندارد پايه انجام شد که تنها در يک گروه از موشهای ديابتيک ايزوفلاون جنيستئين با درجه خلوص 95 درصد در ميزان 600 ميلی گرم به هر کيلو گرم غذا اضافه گرديد. به منظور تعيين مقدار قند خون، شاخص های ليپيدی و فعاليت آنزيم پاراکسناز در حالت ناشتا از وريد دمی قبل از شروع مطالعه و در انتهای مطالعه نمونه خون تهيه گرديد. با استفاده تست آماری ANOVA يک طرفه شاخص های بيوشيميايی اندازه گيری شده در سه گروه مورد مقايسه و تجزيه و تحليل قرار گرفت.

نتايج: مکمل ياری با جنيستئين تاثير معنی داری بر سطح گلوکز خون ناشتا نداشت، اما کاهش معني­داری در سطح تری گليسيريد و کلسترول، LDL وHDL در گروه مکمل ياری شده ديده شد. جنيستئين تاثير معنی داری بر عملکرد آنزيم پاراکسناز نداشت.

نتيجه گيری: جنيستئين می تواند نقش مفيدی در تصحيح آشفتگی ايجاد شده در پروفايل ليپيدی ناشی از ديابت ايفاء نمايد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله جنیستئین،دیابت،پاراکسناز،لیپوپروتئین

عنوان انگلیسی Effect of genistein isoflavone on glucose lipid profile and paroxonase enzyme activity in diabetic rats
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aim: It is known that oxidative stress plays an important role in the pathogenesis of diabetes. Consequently, use of antioxidant for treating and preventing complications of this disease is believed to be beneficial. Considering the antioxidant effects of soy isoflavones, this study was initiated to determine the effects of genistein, one of the isoflavones in soybeans, on serum glucose, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic rats.                                                                                                           

Materials and Methods: Thirty-six male Sprague Dawley rats were divided randomly into three groups, in 2 of which diabetes was induced by intravenous injection of 60 mg/kg body weight stereptozotocine dissolved in a 0.05 mol/liter citrate buffer; the criterion for diabetes was a plasma glucose level above 250 mg/dl. All the 3 groups were fed a standard diet for 3 weeks, genistein (95% purity) being added to the diet of one of the diabetic groups at a level of 600 mg/kg diet. Fasting blood samples from the tail were taken at baseline and at the end of the period for measuring glucose, lipids, and paraxonase activity. The statistical test used for data analysis and inter-group comparisons was ANOVA.

Results: Supplementation with genistein had no statistically significant effects on the serum paraxonase activity or glucose level, but it brought about significant decreases in the serum triglyceride and total, HDL- and LDL-cholesterol levels.

Conclusion: Genistein can potentially have a beneficial effect on diabetes-induced dyslipidemia

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Genistein,Diabetes,Paraoxonase,Lipoprotein

نویسندگان مقاله 47933---47934---47935---47936---

نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-39&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات