1392/10/11، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۳۹-۵۳

عنوان فارسی رابطه بين گروه های غذايی و بيماری ام اس: مطالعه مورد-شاهدی مالتيپل اسکلروز بزرگسالان
چکیده فارسی مقاله

  زمينه و هدف : تغذيه يکی از عوامل احتمالی در سبب شناسی بيماری ام اس است. مطالعه ی مورد- شاهدی حاضر، با هدف بررسی رابطه بين هر يک از گروه های غذايی با بيماری ام اس در شهر تهران صورت گرفت.

  روش کار: در اين مطالعه مورد-شاهدی مبتنی بر بيمارستان، اطلاعات اجتماعی-اقتصادی، عوامل سبک زندگی و دريافت های غذايی 70 بيمار مبتلا به ام اس و 140 شاهد که از لحاظ سن و جنس با گروه مورد همسان شده بودند، از طريق مصاحبه و تکميل پرسشنامه جمع آوری گرديد. تمام آزمون های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد. برای محاسبه نسبت برتری (OR) از رگرسيون لجستيک استفاده شد.

  نتايج: پس از تعديل اثر متغير های مخدوش کننده، افراد در بالاترين سهک مصرف گروه ميوه ها، گوجه فرنگی، ساير سبزيجات و روغن های مايع به طور معنی داری و به ترتيب: 68%(نسبت برتری=32/0 با فاصله اطمينان 95 %:79/0-13/0)، 82% (نسبت برتری= 18/0 با فاصله اطمينان 95%:65/0-05/0)، 61% (نسبت برتری=39/0 با فاصله اطمينان 95%:93/0- 16/0) و 94%(نسبت برتری=06/0 با فاصله اطمينان 95%: 58/0-08/0) شانس کمتری برای ابتلا به بيماری ام اس داشتند. از طرف ديگر، افرادی که در بالاترين سهک مصرف روغن جامد و نوشابه قرار داشتند، به طور معنی داری و به ترتيب 58/1 برابر و 87/1 برابر شانس بيشتری برای ابتلا به بيماری ام اس داشتند (05/0 > p ).

  نتيجه گيری: نتايج حاصل از اين مطالعه از نقش احتمالی تغذيه در پيشگيری از بيماری ام اس حمايت می نمايد .

کلیدواژه‌های فارسی مقاله مالتیپل اسکلروز(MS)، گروه های غذایی، مطالعه مورد-شاهدی

عنوان انگلیسی The relationship between Food Groups and Multiple Sclerosis disease: a case control study in tehranian adult
چکیده انگلیسی مقاله

  Background and Aim: There is some evidence that nutrition probably plays a role in the etiology of multiple sclerosis (MS). The present case-control study was conducted in the City of Tehran, Iran with the purpose of finding any possible relations between food groups and MS.

  Materials and Methods: In this case-control hospital-based study conducted in 2011 in the City of Tehran, data were collected on several variables including socio-economic status, life style, and food intakes of 70 MS patients and 140 controls matched for age and gender, through interviews and questionnaires. All the statistical tests were done using the SPSS software version 16. Logistic regression was used to calculate the odds ratio (OR).

  Results: After adjusting for confounding variables, it was seen that subjects in the upper tertile of intakes of the fruit group, tomatoes, other vegetables, and liquid oils, were significantly less likely to be suffering from MS disease, the odds ratio being 68% (OR: 0.32; 95% CI: 0.13-0.79), 82% (OR: 0.18; 95% CI: 0.05-0.65), 61% (OR: 0.39; 95% CI: 0.93-0.16), and 94% (OR: 0.06; 95% CI: 0.08-0.58), respectively. On the other hand, subjects shown to be significantly less at risk of the disease were those in the upper tertile of the intakes of non-liquid oil [ 1.58 times (OR: 2.58; 95% CI: 1.05-6.33) ] and soft drinks [1.87 times (OR: 2.87; 95% CI: 1.17-7.02)]; (p for trend < 0.05).

  Conclusion: The findings of this study support the probable role of nutrition in preventing multiple sclerosis.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Multiple sclerosis (MS), food groups, case-control study

نویسندگان مقاله 48172---48173---48174---48175---48176---

نشانی اینترنتی http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-23&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده Public Health
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات