|
1391/7/10، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۲۹-۳۸
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر مصرف آب گوجه فرنگی بر روی غلظت های سرمی IL-۶, IL-۸, CRP و TNF-αدر دانشجويان دختر دارای اضافه وزن يا چاقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمينه و هدف: گوجه فرنگی و محصولات آن غنی ترين منبع ليکوپن (قوی ترين آنتی اکسيدان در بين کاروتنوييدها و يک فاکتور ضد التهابی) ميباشند. اثر حفاظتی گوجه فرنگی و محصولات آن بر روی سيستم دفاعی آنتی اکسيدانی و کاهش خطر ابتلا به بيماريهای التهابی، احتمالا به دليل تاثير هم افزايی ساير کاروتنوييدها در کنار ليکوپن در اين مواد غذايی می باشد. ليکوپن به عنوان يک عامل ضد التهاب از بيان سيتوکين های التهابی جلوگيری ميکند. از آنجا که چاقی يک وضعيت مزمن التهابی بوده که در آن افزايش انباشت چربی در بدن با افزايش سطوح پارامترهای التهابی ارتباط دارد، مصرف مواد غذايی حاوی ليکوپن می تواند با کاهش التهاب در افراد دارای اضافه وزن يا چاقی همراه باشد. روش کار: در يک کارآزمايی بالينی 106 دختر دارای اضافه وزن يا چاقی از ميان دانشجويان ساکن خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تحت مداخله (تعداد=53) و کنترل (تعداد=53) تقسيم شده و به ترتيب 330 ميلی ليتر در روز آب گوجه فرنگی يا آب به مدت 20 روز دريافت کردند. غلظتهای سرمی اينترلوکين-6، اينترلوکين-8، فاکتور نکروز دهنده تومور-آلفا و پروتيين واکنش پذير-C با حساسيت بالا، در ابتدای مطالعه و روز بيستم به وسيله آزمون اليزا آناليز و بين دو گروه مقايسه شدند. نتايج: غلظتهای سرمی IL-8 و TNF-α در روز بيستم در گروه دريافت کننده آب گوجه فرنگی نسبت به ابتدای مطالعه و در مقايسه با گروه کنترل به طور معنيداری کاهش يافت. آناليز زير گروهها نشان داد که اين تاثير تنها در افراد دارای اضافه وزن ديده می شود. در بين افراد چاق، غلظت سرمی اينترلوکين-6 در گروه مداخله در مقايسه با گروه کنترل کاهش يافت اما تغييری در اينترلوکين-8 و فاکتور نکروز دهنده تومور-آلفا مشاهده نشد. نتيجه گيری: آب گوجه فرنگی التهاب را در افراد دارای اضافه وزن و چاقی کاهش ميدهد. بنابراين افزايش دريافت گوجه فرنگی ميتواند نقش مهمی در کاهش خطر بيماريهای التهابی از قبيل: بيماريهای قلبی عروقی و ديابت که با چاقی ارتباط دارند داشته باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آب گوجه فرنگی،اینترلوکین،6،اینترلوکین،8،فاکتور نکروز دهنده تومور،آلفا،پروتیین واکنش پذیر،C،چاقی،اضافه وزن |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of tomato juice on serum concentrations of IL-6, IL-8, CRP and TNF-α of over-weight or obese girl students of Tehran University of Medical Science |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Tomatoes are the richest source of lycopene, a potent antioxidant. Tomato products improve antioxidant defenses and reduce the risk of inflammatory diseases, at least partly due to the presence of lycopene. Lycopene, as an anti-inflammatory agent, prevents the production of inflammatory cytokines. Obesity is a chronic inflammatory condition in which the increased level of body fat leads to an increase in circulating inflammatory mediators. We hypothesized that the consumption of a lycopene-rich food would reduce inflammation in people with overweight or obesity. Materials and Methods: One hundred and six overweight or obese female students of Tehran University of Medical Sciences were enrolled and randomly allocated to an intervention group (n=53) or a control group (n=53), consuming 330 ml/day of tomato juice or water respectively, for 20 days. At baseline and day 20, serum concentrations of interleukin-6, interleukin-8, tumor necrosis factor-α and high sensitivity C-reactive protein were analyzed by ELISA and compared between groups. Results: Serum concentrations of interleukin-8 and tumor necrosis factor-α decreased significantly in the intervention group compared to the control group and compared to the baseline. Subgroup analysis indicated that this effect was confined to subjects who were overweight. Among obese subjects, serum interleukin-6 concentration was decreased in the intervention group compared to the control group, with no observed differences in interleukin-8 and tumor necrosis factor-α. Conclusion: Tomato juice reduces inflammation in overweight and obese females. Thus, increasing tomato intake may provide a useful approach for reducing the risk of inflammatory diseases such as cardiovascular disease and diabetes, associated with obesity. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Tomato juice,Interleukins-6,Interleukins-8,Tumor necrosis factor-α,C - reactive protein,Obesity,Overweight |
|
نویسندگان مقاله |
48280---48281---48282---48283---48284--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-20&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|