|
1385/4/10، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۴۹-۵۶
|
|
|
عنوان فارسی |
ميزان شيوع گونه های يرسينيا در گوشت قرمز و مرغ عرضه شده در جنوب تهران |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمينه و هدف: يرسينيا يک عامل مهم در ايجاد بيماری های منتقل شونده از آب و غذا است که باعث گاستروآنتريت انسانی می شود. هدف از اين مطالعه ارزيابی گوشت و مرغ عرضه شده در جنوب تهران به يرسينيا آنتروکلی تيکا می باشد.
روش کار: از دی ماه 1381 لغايت تير ماه 1382، 250 نمونه شامل 158 نمونه گوشت و 92 نمونه مرغ از قصابی ها و مرغ فروشی های مناطق تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران جمع آوری و از نظر آلودگی به يرسينيا مورد بررسی قرار گرفتند. روش جداسازی براساس غنی سازی اوليه در بافر فسفات به مدت 3 هفته در يخچال (سرماگذاری در 4+ درجه سانتی گراد) و سپس استفاده از KOH به عنوان غنی سازی ثانويه و کشت بر روی محيط CIN آگار انجام گرديد.
نتايج: در اين مطالعه 44.4% نمونه های گوشت قرمز و مرغ به يرسينيا آلوده بودند. شيوع يرسينيا در گوشت 29.1% و در مرغ 70.7% تعيين شد. براساس واکنش های بيوشيميايی از 155 سوش يرسينيا جدا شده، 53 سوش (34.2%) به عنوان يرسينيا آنتروکلی تيکا، 47 سوش (30.3%) به عنوان يرسينيا اينترمديا، 42 سوش (27%) به عنوان يرسينيا فردريکسنی و 1 سوش (0.6%) به عنوان يرسينيا کريستنسنی شناسايی شدند. بيوتايپينگ يرسينيا انتروکلی تيکاسبب شناسايی 51 سوش (39.7%) به بيوتايپ 1A، 13 سوش (26.4%) به بيوتايپ 1B، 1 سوش (1.8%) به بيوتايپ 2، 3 سوش (5.7%) به بيوتايپ 3 و 1 سوش (1.8%) به بيوتايپ 4 گرديد. 14 سوش (26.4%) غير قابل طبقه بندی بودند.
نتيجه گيری: يافته های ما نشان می دهد فراوانی آلودگی بالای گوشت و مرغ به يرسينيا در انتقال بيماری های اين باکتری از مراکز توزيع کننده به انسان پر اهميت می باشد.
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
یرسینیا،گوشت قرمز،مرغ،بیوتایپ |
|
عنوان انگلیسی |
Prevalence of Yersinia spp. in red meat and chicken marketed in southern Tehran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Yersinia is an important water- and food-borne bacterium causing gastroenteritis in humans. Material and Methods: From December 2002 to July 2003, a total of 250 samples -including 158 meat samples and 92 chicken samples- were taken from butcheries and poultry shops operating under the supervision of Tehran University of Medical Sciences. We used a two-step enrichment procedure: phosphate buffer saline was used as primary enrichment within 3 weeks in refrigerator (cold enrichment). Then we applied KOH treatment as secondary enrichment and performed cultures on CIN agar. Results: In this study, 44.4% of all samples showed Yersinia contamination. The prevalence of Yersinia was 29.1% in meat and 70.7% in poultry. Of the 155 Yersinia isolates, 53 (34.2%) were identified as Y. enterocolitica, 47(30.3%) as Y. intermedia, 42 (27%) as Y. fredriksenii and one (0,6%) as Y. kristensenii. Biotyping of Y. enterocolitica showed that 51 strains (39.7%) corresponded to biotype 1A, 13 strains (24.6%) to biotype 1B, one (1.8%) to biotype 2, three (5,7%) to biotype 3 and one (1.8%) to biotype 4. Fourteen strains (26.4%) could not be classified. Conclusion: The high prevalence rates in meat and poultry implies that these products could be widely contaminated with Yersinia, thus serving as important vehicles for transmission to humans. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Yersinia,Red meat,Chicken,Biotype |
|
نویسندگان مقاله |
48412---48413---48414---48415---48416--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://sjsph.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-192&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|