|
1382/2/11، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۱۱-۱۶
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر اسيدهای چرب غيراشباع امگا-۳ برکنترل قند و چربی های خون |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه : عوارض آترواسکلروز از علل شايع مرگ و مير در بيماران ديابتی نوع 2 است. بر پايه بررسی های همهگيرشناختی، مصرف اسيدهای چرب غيراشباع امگا 3 باعث کاهش بيماريهای قلبی - عروقی ميشود. در مورد برخی آثار متابوليک اين مواد در بيماران ديابتی نتايج بررسيها متناقض بوده است. هدف از اين مطالعه بررسی آثار متابوليک اين ترکيبات در يک گروه از بيماران ديابتی ايرانی بوده است. روشها: پنجاه بيمار ديابتی (20 مرد و 30 زن) با ميانگين سنی 3/7 49 سال بهطور تصادفی به دو گروه مورد (case) و شاهد (control) تقسيم شدند. در ابتدای ورود به مطالعه غلظتهای قند و چربی های خون، فشار خون و وزن بيماران اندازهگيری شد. بيماران گروه شاهد رژيم غذايی و بيماران گروه مورد رژيم غذايی و روغن ماهی حاوی اسيدهای چرب غير اشباع امگا 3 به مدت 3 ماه دريافت کردند. در پايان مجدداً پارامترهای اوليه اندازه گيری و مقايسه شد. يافتهها: اسيدهای چرب غيراشباع باعث کاهش معنی دار در غلظت تريگليسريدهای خون در گروه مورد گرديد (001/0 < p). وزن ، قند خون ناشتا و هموگلوبين گليکوزيله نيز اگر چه در اين گروه کاهش داشتند، در مقايسه با گروه شاهد، اين تغييرات بياهميت بود. کلسترول تام، HDL و LDL تغييری نداشتند. دوز داروهای کاهنده قند خون در هر دو گروه ثابت نگه داشته شد. نتيجهگيری: اسيدهای چرب امگا- 3 را ميتوان بهعنوان کاهنده تريگليسريدهای خون در بيماران ديابتی نوع 2 توصيه نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ديابت نوع 2، اسيدهاي چرب غيراشباع امگا-3 ، روغن ماهي، تري گليسريد، كلسترول |
|
عنوان انگلیسی |
EFFECT OF OMEGA-3 FATTY ACIDS ON GLYCAEMIC CONTROL AND LIPID PROFILE IN PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Atherosclerotic complications are one the most common causes of death in patients with type 2 diabetes mellitus. Epidemiological data indicate that the consumption of omega-3 unsaturated fatty acids (O3FA) leads to a reduction in cardiovascular disorders. The metabolic effect of this substance in patients with type 2 diabetes is still a matter of debate, however. The aim of this study was to assess the metabolic effect of O3FA in Iranian diabetic patients. Methods: 50 diabetic patients (20 men and 30 women; mean age 49±7.3 years) were randomly allocated to either the intervention (diet + fish oil containing O3FA) or the control group (diet alone). The lipid and glucose levels, blood pressure, and weight of each patient were measured at the beginning of the study. The duration of the study was 3 months. The aforementioned parameters were re-assessed at the end of the study. Results: O3FA consumption was associated with a significant reduction in serum triglyceride levels (p<0.001). Reductions in weight, fasting blood sugar, and glycosylated haemoglobin were noted in the intervention group but were not statistically significant. No changes occurred in total cholesterol, HDL, and LDL levels. The dosage of oral hypoglycaemic agents was unchanged in both groups throughout the study. Conclusion: O3FA may be recommended for the management of hypertriglyceridaemia. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
type 2 diabetes, omega-3 unsaturated fatty acids, fish oil, triglyceride, cholesterol |
|
نویسندگان مقاله |
5590---5591---5592---5593--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-5002&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|