|
1382/2/11، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۲۵-۳۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ترکيبات گليکوزيله نهايی آلبومين سرم (AGE) در افراد ديابتی به روش ايزوالکتريک فوکوسينگ (IEF) و فلورسانس جهت ارزيابی پيشرفت بيماری ديابت |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: گليکوزيلاسيون غيرآنزيمی پروتئنها در ديابت ميتواند آثار مخربی بر ساختمان و کارکرد پروتئينها داشته باشد. برپايه مطالعات in vitro و in vivo، گليکوزيلاسيون غيرآنزيمی پروتئينها و ترکيبات گليکوزيله نهايی آنها در ايجاد عوارض ماکروواسکولار مانند آترواسکلروز و نيز آثار ميکروواسکولار از قبيل رتينوپاتی و نفروپاتی، اهميت دارد. روشها: برخی ويژگيهای بيوشيميايی و فيزيکی آلبومين گليکوزيله مانند تحرک الکتروفورتيک، فلورسانس و pH ايزوالکتريک در تشکيل وابسته به زمان ترکيبات گليکوزيله نهايی مورد بررسی قرار گرفت. همچنين برای نخستين بار از روش ايزوالکتريک فوکوسينگ برای بررسی گليکوزيلاسيون آلبومين سرم افراد ديابتی و مقايسه آن با افراد سالم استفاده شد. يافتهها: تحرک الکتروفورتيک آلبومين گليکوزيله پس از 10 هفته انکوباسيون با گلوکز نسبت به آلبومين طبيعی 3/21% افزايش نشان داد. pH ايزوالکتريک آلبومين از 6/4 در روز اول به 1/4 در هفته هفتم کاهش يافت. افزايش تحرک الکتروفورتيک همراه با کاهش در pH ايزوالکتريک در هفته اول مشاهده گرديد. اين تغييرات به خوبی با تغييرات مشاهده شده در فلورسانس همبستگی داشت. محتوای گلوکز نمونههای آلبومين نگهداری شده تا هفته اول انکوباسيون کاهش يافت اما پس از هفته دوم به تدريج افزايش نشان ميداد. اندازهگيريهای فلورسانس نيز با اين روند تغييرات، همخوانی داشت. در بررسی با روش ايزوالکتريک فوکوسينگ، اختلاف معنيداری بين آلبومين سرم افراد ديابتی و آلبومين سرم افراد طبيعی مشاهده شد (00/0= p). نتيجهگيری: افزايش تحرک الکتروفورتيک پس از هفته اول همراه با کاهش همزمان در pH ايزوالکتريک نشاندهنده آن است که تشکيل ترکيبات گليکوزيله نهايی پس از هفته اول آغاز ميشود. کاهش غلظت گلوکز طی هفته اول و افزايش متعاقب آن پس از هفته دوم را ميتوان به تشکيل و هيدروليز ترکيبات گليکوزيله نهايی نسبت داد. شايد بتوان از اين روش برای شناسايی وضعيت پايدار ديابت يا درجه پيشرفت آن استفاده کرد.
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تركيبات گليكوزيله نهايي (AGE)، آلبومين گليكوزيله، ديابت قندي، ايزوالكتريك فوكوسينگ (IEF)، فلورسانس |
|
عنوان انگلیسی |
MEASUREMENT OF ADVANCED GLYCOSYLATION END-PRODUCTS IN DIABETIC PATIENTS BY ISOELECTRIC FOCUSING AND FLUORESCENCE, TO MONITOR DISEASE PROGRESSION |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: The non-enzymatic glycosylation (NEG) of proteins in diabetes damages both the structure and function of these proteins. In vivo and in vitro studies have shown that NEG of proteins and advanced glycosylation end-products (AGE) contribute to the pathogenesis of both macrovascular, such as atherosclerosis, and microvascular complications, such as retinopathy and nephropathy, in diabetes. Methods: We studied the electrophoretic mobility, fluorescence at isoelectric pH, and time-dependent AGE formation of glycosylated albumin. For the first time, we have used isoelectric focusing to study serum glycosylated albumin in diabetic patients and healthy controls. Results: After 10 weeks incubation with glucose, the electrophoretic mobility of glycosylated albumin increased 21.3% compared with normal albumin. The isoelectric pH of albumin decreased from 4.6 on day 1 to 4.1 on day 7. The increase in electrophoretic mobility was accompanied by the drop in pH during the first week of incubation. These changes correlated well with those observed by fluorescence. The glucose content of the albumin samples decreased during the first week of incubation, but gradually increased thereafter. Fluorescence readings agreed with these observations. Using isoelectric focusing, there was a significant difference between the serum albumin of diabetic and normal individuals (p<0.001). Conclusion: Increased electrophoretic mobility during the first week with a simultaneous decline in isoelectric pH shows that AGE formation begins after the first week. The reduction in glucose concentration during the first week and its subsequent increase during the second week may be attributed to the formation and hydrolysis of AGE. This method may be used to determine the stability or progress of diabetes. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
type 2 diabetes, omega-3 unsaturated fatty acids, fish oil, triglyceride, cholesterol |
|
نویسندگان مقاله |
5597---5598---5599---5600--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-473&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|