1392/6/10، جلد ۱۲، شماره ۶، صفحات ۵۵۵-۵۶۳

عنوان فارسی بررسی تاثير مکمل ياری روی بر سطح لپتين سرمی و شاخص‌های تن سنجی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: چاقی عامل خطر بسياری از بيماری‌های مزمن، از اختلالات هورمونی تاثير می‌پذيرد. لپتين هورمون‌ مترشحه از بافت چربی، در تنظيم اشتها و مصرف انرژی نقش دارد، اما در افراد چاق به‌ دليل کاهش حساسيت گيرنده‌های آن، مقاومت لپتينی نمايان می‌شود. کمبود ريز مغذی‌ها از جمله عنصر روی در افراد چاق گزارش شده است. بين غلظت پايين روی و سطوح بالای لپتين در افراد چاق ارتباط وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثير مکمل ياری روی بر سطوح لپتين و شاخص‌های تن سنجی در افراد چاق انجام شد. روش‌ها: اين مطالعه کارآزمايی بالينی دوسوکور بر روي60 فرد چاق با نمايه توده بدنی (kg/m2) 30 و بالا به مدت يک ماه انجام شد. افراد حائز شرايط به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسيم و به ترتيب روزانه30 ميلی‌گرم قرص روی و 30 ميلی‌گرم نشاسته دريافت کردند. از آزمون تی زوجی و تحليل کوواريانس به ترتيب برای مقايسه قبل و بعد و مقايسه ميانگين متغيرها بعد از انجام مداخله با تعديل روی اندازه‌گيری‌‌های پايه ستفاده شد. يافته‌ها: غلظت لپيتن و روی سرم در افراد گروه مداخله افزايش معنی داری نشان داد، ]به ترتيب (ابتدا: 2/17±8/35 انتها: 6/18±2/48) و (ابتدا: 9/19±67 انتها: 1/23±1/74)[، در حالی‌که اين نتايج برای افراد گروه کنترل معنی‌دار نبود. وزن، نمايه توده بدنی (BMI) و دور کمر در گروه مداخله در پايان مطالعه کاهش معنی‌داری داشت (05/0 p<). نتيجه‌گيری: مکمل روی تاثير مثبتی در افزايش غلظت لپتين و روی سرمی و کاهش شاخص‌های تن سنجی داشت. انجام مطالعات با مدت زمان بيشتر پيشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افراد چاق، مکمل¬یاری روی، لپتین، شاخص¬های تن سنجی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 5824---5825---5826---5827---5828---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-39&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات