|
1393/4/10، جلد ۱۳، شماره ۵، صفحات ۴۱۳-۴۲۴
|
|
|
عنوان فارسی |
گياهان تغذيهای درمانی رايج در خوددرمانی بيماران ديابتی مراجعه کننده به کلينيکهای ديابت |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: شناخت روشهای رژيم غذايی درمانی و مصرف گياهان دارويی در بيماران ديابتی و خوددرمانیهای بهکار گرفته شده توسط بيماران در کنترل و بهبود بيماری، حائز اهميت است. هدف: هدف اصلی دراين مطالعه تعيين مداخلات خوددرمانیها با استفاده از گياهان تغذيهای دارويی رايج و روشهای مصرف گياهان، جهت کاهش قندخون و کنترل بيماری که بيماران مبتلا به ديابت استفاده داشتهاند، بوده است. روشها: اين مطالعه به روش توصيفی مقطعی، تعداد 502 نفر بزرگسالان مبتلا به ديابت مراجعه کننده به کلينيکهای ديابت مراکز بهداشتی درمانی تابع مرکز بهداشت جنوب تهران، شهرستان اسلامشهر و کلينيک ديابت مرکز تحقيقات غدد و متابوليسم بيمارستان فيروزگر، بهصورت نمونه گيری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. گردآوری اطلاعات به روش پرسشگری حضوری با استفاده از پرسشنامه تخصصی تنظيم شده، توسط پرسشگران آموزش ديده کارشناسان تغذيه، انجام شد. يافتهها: ابتلا به ديابت نوع دو 8/83% بيماران مراجعه کننده (غيروابسته به انسولين) و 3/70% بيماران رژيم غذايی و داروهای خوراکی وگياهان دارويی برای کنترل بيماری خود مصرف داشتند. گياهان تغذيهای دارويی رايج دارچين در 1/34%، گياهان شنبليله 7/13%، سير 6/28%، شويد 8/28%، زنجبيل 8/17% بيماران برای کاهش قندخون استفاده داشتند. ارتباط معنیداری بين سطح تحصيلات، سن و سابقه ابتلا به ديگر بيماریهای مزمن در بيماران و خوددرمانی گياهی ديده شد. نتيجهگيری: مصرف گياهان تغذيهای مفيد در کاهش قندخون و کاهش پروفايلهای چربی بهطور تواماً بيشترين موارد خوددرمانی مصرف گياهان تغذيهای در کنترل بيماری بوده است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بيماران ديابتی, خوددرمانی گياهی تغذيهای, گياهان تغذيهای درمانی |
|
عنوان انگلیسی |
THE COMMON HERB IN SELF HERBAL MEDICATION IN DIABETIC PATIENTS REFER TO DIABETES MEDICAL HEALTH CENTER |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: The increasing prevalence of Diabetes mellitus as a chronic disease, and as a manageable disease with medical nutrition therapy, needs to consider and determine the self-care diet therapy The aims of this study to determine the prevalence of self-medication, self control in diet therapy and use of medicinal herbs, for diabetes control. Methods: 502 Diabetic Patients were selected randomly in this descriptive, cross sectional study, from 4 diabetic clinics from urban Primary health care Center, and diabetic clinic in Endocrinology and Metabolism Research Institute. Data were collected via face to face structured interview of respondents by Dietitian experts, in the clinics using a developed and piloted questionnaire. Results: 83.8% respondents were Type 2 Diabetics patients, 70.3% were controlled using oral medicines and diet therapy, and herbal medicine .The more common herbal medicine use for diabetes control were Cinnamomum zeylanicum(Cinnamon) 34.1%, Tigonella foenum graecum 13.7%, Allium sativum 28.6%, Anethum graveolens 28.8%, Zingiber officinal 17.8% .There was significant association between education level, age, and morbidly of other chronic diseases and self herb medication. Conclusion: Use of nutritional herbs, effective in reduction blood sugar and lipids profile were most common self herbal medication in diabetic patients. Which are The prevalence of self-medication with carbohydrates limited diet and herbal medication, were the most diabetes control methods in the respondents patients in this survey. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Diabetic patients, Self-herb medication, Herbal medicine. |
|
نویسندگان مقاله |
6303---6304---6305---6306--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-90&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|