1393/4/10، جلد ۱۳، شماره ۵، صفحات ۴۲۵-۴۳۳

عنوان فارسی بررسی اثر مکمل ياری با ويتامين D بر بهبود سطوح ويتامينD و مقاومت به انسولين در افراد مبتلا به ديابت نوع دو با سطوح ناکافی و کمبود ويتامين D
چکیده فارسی مقاله مقدمه:کمبود ويتامين D در ارتباط با اختلال در ترشح انسولين، عدم تحمل گلوکز و ديابت نوع دو است. اين مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل‌ياری با 50000 واحد ويتامين D بر بهبود سطوح ويتامين D سرم و مقاومت به انسولين در افراد مبتلا به ديابت نوع دو دارای سطوح ناکافی و کمبود ويتامين D انجام شد. روش‌ها: در اين کارآزمايی بالينی تصادفی دوسوکور 81 فرد مبتلا به ديابت نوع دو با سطوح ويتامين D بين 30-10 نانوگرم در ميلی‌ليتر شرکت کردند که به‌طور تصادفی و بر اساس جنس به دو گروه مداخله(ويتامين D 50000 IU هفته‌ای يک‌بار) و کنترل(دارونما هفته‌ای يک‌بار) تقسيم شدند. طول مدت مطالعه 8 هفته بود. در ابتدا و انتهای مطالعه پس از 12 ساعت ناشتايی شبانه نمونه خون افراد جمع‌آوری شد و غلظت سرمی گلوکز ناشتا، انسولين ناشتا و 25 هيدروکسی ويتامين D سرم اندازه‌گيری شد. مقاومت به انسولين نيز از طريق محاسبهHOMA-IR به‌دست آمد. يافته‌ها:بعد از 8 هفته مکمل ياری با ويتامين D، سطح 25 هيدروکسی ويتامين D در گروه مداخله به‌طور معناداری افزايش يافت و به سطوح نرمال رسيد. غلظت گلوکز ناشتا، انسولين ناشتا و شاخص HOMA-IR در گروه ويتامين D کاهش معناداری يافت اما در گروه دارونما تغيير معناداری مشاهده نشد. نتيجه‌گيری:دريافت 8 هفته مکمل ويتامين D 50000 IU، هفته‌ای يک‌بار در افراد مبتلا به ديابت نوع دو دارای سطوح ناکافی و کمبود ويتامين D در مقايسه با دارونما می‌تواند سبب بهبود سطوح ناکافی ويتامين D و بهبود کنترل شاخص‌های گليسمی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ديابت نوع دو, ويتامين D, مقاومت به انسولين

عنوان انگلیسی EFFECT OF VITAMIN D SUPPLEMENTATION ON IMPROVING VITAMIN D LEVELS AND INSULIN RESISTANCE IN VITAMIN D INSUFFICIENT OR DEFFICIENT TYPE2 DIABETICS
چکیده انگلیسی مقاله Background: Vitamin D deficiency is associated with impaired insulin secretion, glucose intolerance and type 2 diabetes. This study was conducted to investigate the effects of supplementation with 50,000 IU vitamin D on improving serum vitamin D levels and insulin resistance in vitamin D insufficient or deficient type 2 diabetic patients. Methods: In this double blind randomized clinical trial, 81 type 2 diabetic patients with vitamin D levels between 10-30 ng/ml were randomly assigned to intervention (50,000 IU vitamin D3 once a week) and control (placebo once a week) groups according to gender. The study duration was 8 weeks. At the beginning and the end of study, blood samples were collected after 12 hours overnight fasting and fasting serum glucose, insulin and 25-hydroxyvitamin D were measured. Insulin resistance was obtained by HOMA-IR calculation. Results: After 8 weeks supplementation with vitamin D, 25-hydroxyvitamin D level was significantly increased and reached to normal levels in the intervention group. Fasting serum glucose and insulin concentrations and HOMA-IR were significantly decreased in the vitamin D group, but there were no significant changes in the placebo group. Conclusion: Supplementation with 50,000 IU vitamin D for 8 weeks compared to placebo can improve inadequate levels of vitamin D and glycemic indicators in vitamin D insufficient or deficient type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Type2 diabetes, Vitamin D, Insulin resistance

نویسندگان مقاله 6307---6308---6309---6310---6311---6312---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-92&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات