1388/9/10، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۷-۱۵

عنوان فارسی تاثيرآنتی ديابتيک و آنتی ليپيدميک  زنجبيل در رت های ديابتی شده با آلوکسان منوهيدرات و مقايسه آن با داروی گلی بن کلاميد
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ديابت شامل گروه ناهمگونی از بيماری‌های متابوليک است که مشخصه آنها افزايش قند خون و اختلال در متابوليسم کربوهيدرات، چربی و پروتئين می‌باشد. در اين تحقيق تاثير هيپوگليسميک عصاره هيدروالکلی زنجبيل با داروی گليبن کلاميد مورد مقايسه قرار گرفت.

روش‌ها: در اين مطالعه رت‌ها به 4 گروه 10 تايی بصورت زير تقسيم شدند: گروه شاهد، گروه کنترل ديابتی، گروه زنجبيل و گروه گلی بن کلاميد. پس از 48 ساعت، حيوانات بيهوش شده و از همه گروه‌ها خونگيری به عمل آمد و سطح سرمی گلوکز، ليپوپروتئين‌ها (HDL,LDL,VLDL)، تری گليسريد و کلسترول تام توسط کيت‌های آنزيمی بررسی شدند.

يافته‌ها: نتايج حاصل از آناليز واريانس نشان داد که زنجبيل توانسته ميزان سرمی گلوکز، تری گليسريد،  VLDLو LDL را در رت‌های ديابتی در مقايسه با گروه کنترل ديابتی بطور معنی‌داری (001/0 P=) کاهش دهد. کاهش گلوکز و  LDLتوسط زنجبيل به اندازه داروی گلی بن کلاميد و کاهش تری گليسريد و VLDLتوسط زنجبيل بيشتر از کاهش اين مقادير توسط داروی گلی بن کلاميد بود. در ضمن زنجبيل توانست به اندازه گلی بن کلاميد  HLDخون را در رت‌های ديابتی در مقايسه با گروه کنترل (001/0P=)  افزايش دهد.

نتيجه‌گيری: با در نظرگرفتن يافته‌ها، مشخص می شود که زنجبيل دارای پتانسيل بالقوه‌ای برای کاهش قند و چربی خون می‌باشد که البته نيازمند مطالعات بيشتری است.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله زنجبیل،قند خون،لیپید،دیابت،گلی بن کلامید

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 6532---6533---6534---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-201&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات