1388/9/10، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۰۵

عنوان فارسی مقايسه اثر مصرف شير کم چربی، شير سويای غنی شده با کلسيم و مکمل کلسيم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان غير يائسه دارای اضافه وزن و چاق
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعات اخير پيشنهاد می‌دهند که متابوليسم کلسيم و شايد ديگر ترکيبات موجود در شير، ممکن است در تغيير تعادل انرژی و در نتيجه کاهش وزن نقش داشته باشند. اين مطالعه با هدف مقايسه اثرمصرف شير کم چربی، شير سويای غنی شده با کلسيم و مکمل کلسيم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان دارای اضافه وزن و چاق غير يائسه صورت گرفت.

روش‌ها: در اين کارآزمايی بالينی، 100 زن دارای اضافه وزن يا چاق غير يائسه و سالم، به صورت تصادفی به يکی از گروه‌های زير اختصاص يافته و به مدت 8 هفته تحت مطالعه بودند: 1)گروه کنترل ، 600-500 ميلی گرم در روز کلسيم 2) گروه مکمل کلسيم، همانند گروه کنترل به علاوه 800 ميلی گرم کلسيم در روز به شکل کربنات کلسيم 3) گروه شير، داراي  3 سروينگ در روز شير کم چربی 4)گروه شير سويا، داراي  3 سروينگ در روز شير سويا (انرژی همه گروه‌ها 500 کيلو کالری کمتر از نياز روزانه فرد بود). در ابتدای مطالعه و پايان هفته 8 ، شاخص‌ها ی تن سنجی اندازه‌گيری و 3 روز پرسشنامه ثبت مواد غذايی و فعاليت بدنی تکميل شد.

يافته‌ها: مقايسه ميانگين تغييرات وزن، دور کمر،  BMI و  WHR نشان داد که کاهش دور کمر وWHR  در بين 4 گروه تفاوت معنی‌دار داشت (به ترتيب 029/0P= و 015/0P= ). پس از تعديل برای مقادير پايه، اختلاف در  تغييرات وزن و BMI نيز در بين 4 گروه معنی‌دار شد (به ترتيب 019/0P= و 017/0P= ). بيشترين کاهش در تمام شاخص‌های تن سنجی، متعلق به گروه مصرف کننده شير بود.

نتيجه‌گيری: افزايش مصرف شير کم چربی می‌تواند باعث کاهش بيشتر چاقی عمومی و مرکزی نسبت به رژيم کم کالری به تنهايی گردد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاهش وزن،کلسیم،چاقی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 6575---6576---6577---6578---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-211&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات