|
1392/10/11، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۴۴-۱۵۲
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ارتباط ناامنی غذايی با ابتلا به سندرم متابوليک در زنان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: ناامنی غذايی بهصورت دسترسی محدود به غذای کافی در همه اوقات برای يک زندگی فعال و سالم تعريف میشود. سندرم متابوليک يا سندرم مقاومت به انسولين مجموعهای از عوامل خطر قلبی شامل اختلال در ليپيدهای خون، عدم تحمل گلوکز، چاقی شکمی و پرفشاری خون میباشد. مطالعات اخير بيانگر شيوع گسترده ناامنی غذايی و سندرم متابوليک در مناطق مختلف ايران است. تاکنون مطالعهای برای بررسی رابطه ناامنی غذايی و سندرم متابوليک در ايران انجام نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعيين ارتباط ناامنی غذايی با ابتلا به سندرم متابوليک در زنان انجام شد. روشها: در اين مطالعه 130 زن 30 تا 60 ساله مبتلا به سندرم متابوليک بهعنوان مورد مراجعه کننده به درمانگاههای دانشگاه علوم پزشکی شيراز و 130 زن غيرمبتلا مراجعه کننده به همان درمانگاهها بهعنوان شاهد انتخاب شدند. بررسی ناامنی غذايی با پرسشنامه وضعيت امنيت غذايی خانوارِ سازمان کشاورزی ايالات متحده آمريکا (USDA) انجام و سندرم متابوليک بر اساس معيار هيأت درمانی بزرگسالان 3 (ATP III) تعريف شد. يافتهها: ميزان شيوع ناامنی غذايی در گروه مورد 2/69% و در گروه شاهد 4/45% بود(001/0>P). بعد از آناليز رگرسيون لجستيک چند متغيره، ناامنی غذايی با سندرم متابوليک بهطور مستقل مرتبط بود (نسبت شانس 2/3 و فاصله اطمينان 95%: 9/1تا 6/5) (05/0P<). نتيجهگيری: ناامنی غذايی يکی از عوامل خطر برای سندرم متابوليک است. لذا برنامهريزان بايد به کاهش ناامنی غذايی در جامعه بهويژه زنان از طريق بهبود وضعيت اقتصادی و اصلاح الگوهای غذايی خانوار توجه داشته باشند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ناامنی غذايی, سندرم متابوليک, زنان |
|
عنوان انگلیسی |
RELATIONSHIP BETWEEN FOOD INSECURITY AND METABOLIC SYNDROME IN WOMEN |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Food insecurity refers to the inability to afford enough food for an active, healthy life. The metabolic syndrome, otherwise known as syndrome X or the insulin resistance syndrome, is a collection of cardiovascular risk factors including hypertriglyceridemia, lowered HDL-cholesterol, glucose intolerance, abdominal obesity and hypertension. Recent studies indicate widespread prevalence of food insecurity and metabolic syndrome in various regions of Iran. No studies have been conducted so far to investigate the relationship between food insecurity and the metabolic syndrome in Iran. This study was conducted to investigate the relationship between food insecurity and metabolic syndrome in women. Methods: In this study, 130 women 30 to 60 years old with metabolic syndrome as cases and 130 women without metabolic syndrome as controls referred to clinics affiliated to Shiraz University of Medical Sciences were selected. The USDA household food security questionnaire was used to assess food insecurity status. The metabolic syndrome was defined according to the criteria of the Adult Treatment Pane l II (ATP III). Results: The prevalence of food insecurity was 69.2% in cases and 45.4% in controls (P< 0.001). After multiple logistic regression and removal of potential confounders, food insecurity was significantly associated with metabolic syndrome (OR3.2&CI 95%: 1.9-5.6)(P<0.05). Conclusion: Given that food insecurity is an important risk factors for metabolic syndrome, Planners should reduce food insecurity in society, especially women through measures to improve the economic situation and dietary patterns of households. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Food Insecurity, Metabolic Syndrome, Women |
|
نویسندگان مقاله |
6780---6781---6782---6783--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-61&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|