1392/10/11، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۷۲-۱۸۱

عنوان فارسی ارتباط مصرف غذاهای آماده و بروز سندروم متابوليک: پيگيری ۳ ساله بزرگسالان تهرانی در مطالعه قند و ليپيد تهران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: در حال حاضر نگرانی جهانی در مورد مصرف بی‌رويه غذاهای آماده، عوارض متابولکی و بيماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد. در مطالعه حاضر تاثير مصرف غذاهای آماده بر بروز سندروم متابوليک پس از 3 سال پيگيری در بزرگسالان تهرانی، ارزيابی گرديد. روش‌ها: مطالعه طولی حاضر در قالب مطالعه قند و ليپيد تهران، بين سال‌های 86-1384 و 90-1387، بر روی 1466 بزرگسال 70-19 ساله صورت پذيرفت. رژيم غذايی معمول افراد با استفاده از يک پرسشنامه بسامد خوراک نيمه کمی، پايا و روا در ابتدای مطالعه ارزيابی شد. شاخص‌های تن سنجی و بيوشيميايی در ابتدا و انتهای مطالعه ارزيابی گرديد. جهت تعيين بروز سندروم متابوليک در چارک‌های مصرف غذاهای آماده، آزمون رگرسيون لجستيک با تعديل اثر عوامل مخدوش‌گر انجام شد. يافته‌ها: ميانگين سن شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه 3/12±8/37 سال، و ميانگين نمايه توده بدنی آن‌ها 5/4±0/26 کيلوگرم بر متر مربع بود. سی و نه درصد شرکت کنندگان در مطالعه مرد بودند. درصد افزايش سطوح تری‌گليسيريد سرم در افرادی‌ که در چارک بالای مصرف غذاهای آماده قرار داشتند، در مقايسه با چارک اول، در پايان دوره پيگيری به‌طور قابل ملاحظه‌ای بيشتر بود (3/2±6/10% در چارک چهارم در مقايسه با 3/2±4/4% در چارک اول). پس از تعديل همه عوامل مخدوش کننده احتمالی، به‌موازات افزايش مصرف غذاهای آماده روند افزايشی معنی‌داری در شانس ابتلا به سندروم متابوليک مشاهده شد (P برای روند کمتر از 05/0) و شانس ابتلا به سندروم متابوليک نيز در بالاترين چارک دريافت غذاهای آماده تا 85% (نسبت شانس 85/1 و حدود اطمينان17/1– 95/2) بالاتر بود. نتيجه‌گيری: مصرف زياد غذاهای آماده می‌تواند با افزايش خطر بروز سندروم متابوليک همراه باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سندروم متابوليک, غذاهای آماده, چاقی شکمی, مقاومت به انسولين, اختلالات ليپيدی, پرفشاری خون

عنوان انگلیسی THE ASSOCIATION OF FAST FOOD CONSUMPTION AND THE INCIDENCE OF METABOLIC SYNDROME: A 3-YEAR FOLLOW-UP OF TEHRANIAN ADULTS IN TEHRAN LIPID AND GLUCOSE STUDY
چکیده انگلیسی مقاله Background: There are growing concern globally regarding fast food consumption and its related cardiometabolic outcomes. In this study we investigated whether fast food consumption could affect the occurrence of metabolic syndrome after 3-years of follow-up in adults or not. Methods: This longitudinal study was conducted in the framework of Tehran Lipid and Glucose Study on 1476 adults, aged 19-70 years old. The usual intakes of participants were measured using a validated semi-quantitative food frequency questionnaire at baseline. Biochemical and anthropometric measurements were assessed at baseline (2006-2008) and 3 years later (2009-2011). Multiple logistic regression models were used to estimate the incidence of the MetS in each quartile of fast food consumption. Results: The mean age of participants was 37.8±12.3 years old, and the mean BMI was 26.0±4.5 kg/m2 at baseline. Participants in the highest quartile of fast food consumption were significantly younger (33.7 vs. 43.4 years, P <0.01). Higher consumption of fast food was accompanied with more increment in serum triglyceride levels after the 3-year follow-up (10.6±2.3 vs. 4.4±2.3 percent in the fourth and first quartile, respectively, P<0.01). After adjustment for all of the potential confounding variables, the risk of metabolic syndrome, in the highest quartile of fast foods compared with the lowest, was 1.85 (95% CI= 1.17-2.95). Conclusion: We demonstrated that higher consumption of fast foods had undesirable effects on metabolic syndrome after 3-years of follow-up in Iranian adults.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Metabolic syndrome, Fast foods, Abdominal obesity, Insulin resistance, , Hypertension Dyslipidemia, Hypertension

نویسندگان مقاله 6796---6797---6798---6799---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-64&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات