1384/5/10، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی الگوهای غذايی غالب و خطر بيماری‌های مزمن
چکیده فارسی مقاله

بحث الگوی غذايی، مبحثی است که اخيراً مورد توجه متخصصين اپيدميولوژی تغذيه قرار گرفته است اما هنوز به اندازه‌ای که به مواد مغذی يا غذاها توجه می‌شود به اين مقوله توجه نشده است. هر چند که هنوز هم بررسی ارتباط بين مواد مغذی و غذاها با خطر بيماری‌ها در اپيدميولوژی تغذيه حائز اهميت است، اما شواهد متعدد نشان داده‌اند که کارآزمايی‌های بالينی که بر روی يک ماده مغذی خاص متمرکز شده‌اند در نشان دادن اثرات آن ماده مغذی چندان موفق نبوده‌اند اما مطالعاتی که اثر الگوهای غذاهايی را بررسی کرده‌اند, اثرات مشهودی از اين الگوهای غذايی را گزارش نموده‌اند. بنابراين به کارگيری الگوهای غذايی يک روش موثر و کارآ جهت افزايش درک ما از نقش رژيم غذايی در خطر بيماری‌های مزمن است. اما بايد توجه داشت که الگوهای غذايی غالب در جنس های مختلف, نژادها و فرهنگ‌های مختلف و مناطق جغرافيايی با هم متفاوتند. لذا توصيه می‌شود که محققين هر منطقه الگوهای غذايی غالب آن منطقه را شناسايی کنند و بهنگام آموزش افراد جهت تغيير شيوه زندگی بمنظور کاهش عوامل خطر بيماری‌های مزمن, بر اين الگوها تأکيد بورزند. مطالعه حاضر با هدف مرور مطالعات مربوط به الگوهای غذايی غالب و ارتباط آنها با خطر بيماری‌های مزمن انجام شده است.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوهاي غذايي، بيماري‌هاي مزمن، پرسشنامه بسامد خوراک، تحليل عاملي، كفايت غذايي

عنوان انگلیسی MAJOR DIETARY PATTERNS AND CHRONIC DISEASE RISK
چکیده انگلیسی مقاله Concept of dietary patterns is new in the filed of nutritional epidemiology. However, it has not been focused to the extent that foods or nutrients have been considered. Although, identifying the association between nutrients and foods intake with chronic diseases is valuable yet, recent evidences have shown that the clinical trials that have used nutrients are not too successful to indicate the effects of that nutrient on the disease risk. On the other hand, the studies used dietary patterns have shown the significant effects on disease risk. Therefore, using dietary patterns analysis is an efficient method to identify diet-disease relations. However, it should be kept in the mind that dietary patterns are different across gender, ethnics, cultures and regions. It is, therefore, recommended that investigators in different countries need to assess their own community dietary patterns and emphasize on these patterns when trying to reduce chronic disease risk. The current study has been conducted to review the studies that have assessed the association of dietary patterns and chronic disease risk.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dietary patterns, Chronic diseases, Food frequency questionnaire, Factor analysis, Diet quality

نویسندگان مقاله 6903---6904---6905---6906---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-378&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات