|
1384/6/10، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۷۵-۱۸۵
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنين تحت پوشش پايگاه تحقيقات جمعيتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بيماریهای قلبی - عروقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
طی سالهای اخير، مطالعاتی در بعضی کشورها پيرامون عوامل خطر بيماریهای قلب و عروق وآگاهی وعملکرد افراد نسبت به اين عوامل صورت گرفته است. عوامل خطر بروز بيماریهای قلبی و عروقی شامل عوامل غيرقابل تعديل، رفتاری و فيزيولوژيک میباشند. با توجه به مطالعات اندک در اين زمينه در ايران و ضرورت پيشگيری از بيماریهای قلبی و عروقی، شناخت ميزان آگاهی و سطح عملکرد افراد از اين عوامل خطر مورد بررسی قرار گرفته است. روشها: در اين مطالعه مقطعی ابتدا 1576 نفر از ساکنين منطقه 17 پايگاه تحقيقات جمعيتی شهر تهران در سال 81 به صورت نمونه گيری تصادفی خوشهای جدا شدند. از اين ميان 181 نفر مجدداً انتخاب شدند. فراوانی هريک از عوامل مؤثر بر سلامت قلب وعروق مانند ورزش، کلسترول خون بالا، استعمال دخانيات، چاقی، فشار خون بالا، بيماری قند، سابقه فاميلی سکته قلبی، مرد بودن، هيجان و استرس، زندگی بدون تحرک، غذای پرنمک، مصرف سبزيجات و ميوهجات، چربی حيوانی، غذای پرچرب و گوشت قرمز مورد بررسی قرار گرفت. همچنين عملکرد افراد مورد مطالعه جهت کنترل عوامل خطر نيز بررسی شد ( نمونهگيری دو مرحلهای). يافتهها: در اين مطالعه 8/71 درصد از افراد مورد مطالعه زن و 2/28 درصد از آنان مرد بودند. اطلاع افراد از بيماریهای قلبی- عروقی با ميزان تحصيلاتشان ارتباط معنیدار آماری داشت (001/0P<). به عقيده افراد مورد مطالعه، شايعترين علل مرگ و مير بزرگسالان به ترتيب سکته قلبی (2/65%)، تصادفات (44%) و سرطانها (3/13%) بود. در اين مطالعه9/77% از افراد از تأثير نمک در رژيم غذايی به عنوان عوامل خطر در بروز بيماریهای قلبی و عروقی اطلاع داشتند و 74% افراد بنا به اظهار خودشان روغن مايع مصرف مینمودند. نتيجهگيری: با توجه به نتايج حاصل از اين مطالعه، دانش افراد در مورد عوامل خطر بيماریهای قلب و عروق از سطح بالايی برخوردار است. با اين حال بين آگاهی افراد و عملکرد آنها تفاوت واضحی وجود دارد. ارائه الگوهای مناسب در تغذيه، فعاليت بدنی و فراهم آوردن برنامه های مدون آموزشی برای افراد جامعه،در عملکرد آنان بسيار مؤثر میباشند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
عوامل خطر، بيماريهاي قلبي و عروقي، آگاهي، عملكرد |
|
عنوان انگلیسی |
KNOWLEDGE, PRACTICE STATUS AND TRENDS IN RISK FACTORS FOR CARDIOVASCULAR DISEASE IN INHABITANTS OF TEHRAN UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES (POPULATION LAB REGION) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Cardiovascular diseases are described as the most important health problems in developing countries which are developed in parallel with industrialization of communities. Based on the high morbidity and mortality of cardiovascular disease, this study was performed for examining the population lab inhabitants’ knowledge and practice. Methods: In this cross – sectional study, 1576 inhabitants of the Population Lab Region were studied by cluster random sampling in 2002. 181 persons were selected from this population. The frequency of each cardio- vascular diseases risk factor such as; hyperlipidemia, smoking, obesity, hypertension, Diabetes, family history of heart attack, being man, stress and excitement, sedentary life style, salty food, vegetables fruits, fatty food and red meat consumption, were assessed. In addition, the population study's practice regarding controlling the risk factors of cardiovascular diseases was determined, as well. Moreover, specific questionnaire and direct interview were used for collecting data and then the gathering data was analyzed by SPSS and EPI – Info soft wares. Results: In this study, 71.8% of people were women while 28.2% of them were men. Besides, there was a significant relationship between the people’s knowledge about cardiovascular disease and the level of their education (P < 0.001). According to the results, 65.2% of population believed that heart attack was the most prevalent cause of death in comparison with 44% of them considered car accident and 13.3% agreed with cancers. On the other hand, 74% of people used liquid oil in their food and 77.9% of them knew the side effects of unhealthy foods such as; salty food as one of the cardiovascular risk factors. Conclusion: The inhabitants' knowledge regarding to the risk factors of cardiovascular diseases was approximately acceptable. However, there was a significant different between their knowledge and practice. Therefore, providing suitable educational programs for improving people’s nutrition, physical activity and the other relevant factors for preventing cardiovascular risk factors would be mentioned. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Risk factors, Cardiovascular Diseases, Knowledge, Practice |
|
نویسندگان مقاله |
7244---7245---7246---7247---7248--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-377&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|