1386/2/11، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۲۷۱-۲۸۴

عنوان فارسی ارتباط مصرف ميوه ها و سبزی‌ها با سطح CRP پلاسما و شيوع سندرم متابوليک در زنان
چکیده فارسی مقاله اطلاعات محدودی در زمينه ارتباط مصرف ميوه ها و سبزی‌ها با سطح پلاسمايی بيومارکرهای التهابی و شيوع سندرم متابوليک وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزيابی ارتباط مصرف ميوه ها و سبزيها با سطح پلاسمايی CRP و سندرم متابوليک در زنان تهرانی صورت گرفت.
روش‌ها: در اين مطالعه مقطعی 486 زن 60-40 ساله از معلمان زن تهرانی که مبتلا به بيماری‌های مزمن نبوده و انرژی دريافتی خود را در حد معقول گزارش کرده بودند به روش نمونه گيری خوشه ای چند مرحله ای و بصورت تصادفی انتخاب شدند. دريافت‌های غذايی افراد با استفاده از يک پرسشنامه نيمه کمی بسامد خوراک برای يکسال ارزيابی گرديد. وزن و قد طبق دستورالعمل‌های استاندارد اندازه‌گيری و نمايه توده بدن محاسبه شد. نمونه خون سياهرگی پس از 14-12 ساعت ناشتا بودن، جهت اندازه‌گيری سطح گلوکز خون، انسولين و ليپيدهای سرم جمع‌آوری گرديد و فشار خون طبق روش استاندارد اندازه‌گيری شد. سندرم متابوليک طبق معيارهای ATP III (Adult Treatment Panel-III) تعريف شد.
يافته‌ها: ميانگين مصرف ميوه ها و سبزی‌ها در افراد مورد مطالعه بترتيب 79±228 و 88±186 گرم در روز بود. هم مصرف ميوه‌ها و هم مصرف سبزی‌ها، هر دو ارتباط معکوسی با سطح پلاسمايی CRP داشتند. بعد از کنترل اثر سن، نمايه توده بدن و دور کمر، ميانگين پلاسمايی CRP در بين پنجک‌های مصرف ميوه‌ها بترتيب 94/1، 79/1، 65/1، 61/1، و 56/1 ميلی گرم در ليتر (مقدار P برای روند کمتر از 01/0) و در بين پنجک‌های مصرف سبزی‌ها بترتيب 03/2، 82/1، 58/1، 52/1 و 47/1 ميلی گرم در ليتر بود (مقدار P برای روند کمتر از 01/0). اين ارتباط‌های معکوس پس از کنترل اثر ساير عوامل مخدوش کننده و عوامل تغذيه ای همچنان معنی دار بود. پس از کنترل اثر عوامل مخدوش کننده، افرادی که در بالاترين پنجک مصرف ميوه ها بودند دارای 34% (فاصله اطمينان 95%: 20% تا 46%) و افرادی که در بالاترين پنجک مصرف سبزی‌ها قرار داشتند، دارای 30% (فاصله اطمينان 95%: 16% تا 39%) شانس کمتر جهت ابتلا به سندرم متابوليک در مقايسه با افراد پايين ترين پنجک بودند.
نتيجه‌گيری: يافته های اين مطالعه ارتباط معکوسی را بين مصرف بالای ميوه ها و سبزی‌ها با خطر سندرم متابوليک نشان داد، شايد قسمتی از اين ارتباط از طريق سطح پلاسمايی CRP ميانجيگری شود. اين يافته ها از توصيه های کنونی تغذيه ای مبنی بر افزايش مصرف ميوه ها و سبزی‌ها برای پيشگيری از بيماری‌های قلبی عروقی حمايت می‌کند.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله ميوه ها، سبزي‌ها، سندرم متابوليك، التهاب، زنان

عنوان انگلیسی THE EFFECTS OF FRUIT AND VEGETABLE INTAKES ON C-REACTIVE PROTEIN AND THE METABOLIC SYNDROME AMONG WOMEN
چکیده انگلیسی مقاله

Background: Limited data are available relating intake of fruits and vegetables to inflammatory markers and risk of metabolic syndrome. The aim of this study was to evaluate the relationship between fruits and vegetables intake and C-reactive protein (CRP) and the prevalence of the metabolic syndrome.

Methods: Fruits and vegetables intake were assessed using a validated semi-quantitative food frequency questionnaire in a cross-sectional study of 486 Tehranian female teachers aged 40-60 y. Anthropometric measurements were done and blood pressure was assessed according to standard methods. Fasting blood samples were taken for biochemical measurements. The metabolic syndrome was defined according to Adult Treatment Panel III guidelines.

Results: The reported mean daily intake of fruits and vegetables were 228±79 and 186±88 g/d respectively. Both fruits and vegetables intake were inversely associated with plasma CRP concentrations. After statistically controlling for age, BMI and waist circumference, mean plasma concentrations of CRP across increasing quintile categories of fruits were 1.94, 1.79, 1.65, 1.61 and 1.56 mg/L respectively (P for trend <0.01) and of vegetables were 2.03, 1.82, 1.58, 1.52 and 1.47 mg/L respectively (P for trend<0.01). These inverse associations remained significant after additional control for other potential confounding variables and dietary factors. After controlling for potential confounders individuals in the highest quintile of fruits intake had 34% (95% CI: 20%-46%) lower and those in the highest quintile of vegetables intake had 30% (95% CI: 16%-39%) lower chance of having the metabolic syndrome compared to those in the lowest quintiles.

Conclusion: In this study higher intake of fruits and vegetables were associated with lower risk of metabolic syndrome; part of this association may be mediated through CRP. These findings support current dietary recommendations to increase the intake of fruits and vegetables as a primary preventive measure against cardiovascular disease.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fruit, Vegetable, metabolic syndrome, Inflammation, Women

نویسندگان مقاله 7280---7281---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-319&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات